Ara sí que cal assenyalar

"El Mundo i Albert Rivera ho tenen molt fàcil: que publiquin les fotos dels cinc professors als que han arxivat la causa"

En les últimes setmanes s’ha fet un ús, un abús i un debat sobre la utilitat d’assenyalar els protagonistes d’una polèmica. El cas més flagrant ha estat el dels nou professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca investigats per com van explicar l’1 d’octubre a classes on hi ha fills de guàrdies civils. El diari El Mundo va publicar en portada els seus noms, cognoms i fotografies. El mateix dia, Albert Rivera, va fer-se seva la notícia i la va rebotar al Twitter.

 

Aquesta setmana, el jutge de Martorell que porta el cas ha arxivat la causa per a cinc dels nou investigats. Arxivar vol dir que ni tan sols veu indici de delicte i per tant ni se’ls ha d’arribar a jutjar. I pel que fa als altres quatre no és que siguin culpables, evidentment, sinó que ara s’aprofundirà la investigació per comprovar si hi ha aquests indicis i si s’escau, en una nova fase, portar-los a judici. I si s’arribés a aquest punt cal recordar que, com a tot judici, hi ha la possibilitat que siguin absolts. No serà fins que hi hagi una hipotètica condemna que la seva presumpció d’innocència ha de continuar intacta.

 

No obstant això, per si es vol anar avançant feina, tant El Mundo com Albert Rivera tenen una possibilitat magnífica de no fracturar, de recosir, de bastir ponts i totes les metàfores que es vulguin sobre la idea que tenen de combatre la presumpta divisió social. És molt senzill: es tracta de tornar a assenyalar. En aquest cas, en positiu. Que agafin les fotografies i els noms dels cinc professors als que se’ls ha arxivat la causa i les publiquin a tota portada assenyalant –ara sí- que aquests són innocents. Els altres quatre també ho són fins que no es demostri el contrari però en el cas d’aquests cinc ja se sap ara amb l’afegit que ni tan sols ha calgut jutjar-los. No cal perdre més temps. Es pot fer ja. I ja de pas, en un acte de coherència, Albert Rivera podria retuitejar novament la notícia tal com va fer amb la primera. Perquè cal recordar l’efecte desproporcionat de cadascuna de les accions. A l’IES El Palau hi ha 1.200 alumnes. D’aquests, uns cent tenen algun tipus de relació familiar amb la Guàrdia Civil. I d’aquests cent, només vuit famílies han tramitat les denúncies. Segons l’últim EGM, el Mundo arriba a 736.000 persones i Albert Rivera té, a dia d’avui, 1.035.000 de seguidors al Twitter.

 

Insisteixo. És una proposta, una idea, un prec, una petició. El Mundo i Albert Rivera ho tenen molt fàcil: que publiquin les fotos dels cinc professors i diguin específicament que a aquests se’ls ha arxivat la causa. Aviam si així també s’anima el covard anònim que va omplir les parets del centre de pintades amb els noms i ara repeteix la jugada aclarint que aquests cinc ja ha quedat acreditat que no han fet res. Ho poden fer ara i així, si hi ha sentència absolutòria per als altres quatre, tots plegats ja tindran la meitat de la feina feta.
Comentaris
JordiP
Ni el Riverita ni El Mundo tenen la menor intenció de recosir res. El que pretenen és dinamitar, erosionar, enderrocar, enfonçar, enfrontar, enmerdar i tocar els 00 dels catalans. que, pel sol fet de ser-ho, mereixen ser castigats, creuen. Són capaços de denunciar al jutge per prevaricació o tracte de favor als independentistas adoctrinadors, que Déu confunda. Són uns indesitjables i uns impresentables, agents de l'odi a tot lo català I pensen seguir sent-ho: creuen que tenen una missió divina.
marbosch
En falangito&Cía viuen de la confrontació, i con més dura millor. Recordem perquè varen sorgir: atacar l'ensenyament del català a les escoles i lluitar contra tot allò que es pogués dins Catalunya. Mai els sentireu dir UNA paraula per defensar la llengua catalana dins el territori.
Elisa
Mai rectificaran! Rectificar es de savis i tots sabem que el cocas d'això res de res, nomès es un oportunista, titella de la extrema dreta espanyola i el Mundo nomès es un panflet, cada dia més residual a Catalunya..
federalista
si marbosch i recordem tambe que n'eren 3 diputats i ara son 36 primera forca catalana en vots i escons, o aixo s'oblida marbosch ai els indepre estelados a banda de fanatics i adoctrinats son tambe desmemoriats jajajajaaj ho tenen tot els pobres,
Narcís ( quin ' polític ' de territori quin fos pot parlar/ actuar tan pèrfidament contra aquest? ) ( hi ha hagut algun ‘ trauma ‘ infantil pel mig o n’és únicament i exclusiva per raó de ‘ bien pagao ‘? ) ( com fora no ens hi tenen prou odi .. més escalibada .. será per això o més vots/milions ? )
Què cal dir a hores d'ara d'aquests pamflets o mundos, abecés, paises, razones, periódicos .. així com de pamflets territorials i provincials d'aquest estat ( ídem pel que fa a tv's i emissores de ràdio d'àmbit estatal, autonòmic i local ) ?, ço és, l'enrunament contra qualsevulla cosa catalana mitjançant afirmar el que fos que no respongui a la veritat n'és llur modus vivendi ! PD : és veritat aquest tipus viu al lloc més car d' espanya amb immoble milionari ( com es fa ? ) ?
anna
Està bloquejat el boto de la puntuació.... Per "federalista" Els escons venen i van.... al igual que els imperis, les "unidades de destino en lo universal" , uns més ràpid i altres més lentament... No sé on estarem demà. De moment som catalans, encara estem vius i semblas que a l'alça... al igual que Cs de moment. N'hi ha d'altres que de moment van de baixa, com el PP o PSC-PSOE
TRUMP
Rivera és Trump a l'española, Com Torrente bo era al 007.
Roger
No entenc aquesta mania de demanar coses a gent que només ens vol destruir. Deixem de mirar Madrid collons!!

envia el comentari