El boicot dels espanyols accelera el canvi

"Encara hem de veure quins efectes tindrà sobre el mercat interior el trasllat de les seus de moltes empreses catalanes i, per l'altre cantó, la possible simpatia dels consumidors sobre les que es van quedar"

Un de cada quatre espanyols (23,2%) confessa, sense cap problema, que es dedica a fer boicot a determinats productes per raons polítiques. Són dades del CIS, l'institut demoscòpic oficial de l'Estat, que es refereixen només als enquestats que responen obertament a aquesta pregunta. La realitat, segurament, encara deu superar aquestes magnituds, ja de per si enormes. I, naturalment, aquest boicot es refereix als productes i serveis que ofereixen les companyies catalanes a la resta de l'Estat.

 

El boicot contra les empreses catalanes ve de lluny, com a mínim dels temps de la II República. En la seva versió actual és anterior al procés i es va produir -l'any 2004- arran d'unes declaracions de l'aleshores dolent-dolent que, com es recordarà, era Josep-Lluís Carod-Rovira. Aquella campanya, articulada a l'entorn del cava i els vins catalans, ha generat una revolució entre els cellers catalans. Ara, amb moltes dificultats al mercat espanyol, la majoria d'ampolles van etiquetades en català i s'orienten al mercat domèstic o a l'exportació. D'aquí que el vi català hagi recuperat bona part del mercat interior que fins ara estava en mans del duet Rioja-Ribera del Duero.

 

Aquest és, potser, l'exemple més clar de la influència que té la pressió política sobre el consum i les empreses. Encara hem de veure quins efectes tindrà sobre el mercat interior el trasllat de les seus de moltes empreses catalanes i, per l'altre cantó, la possible simpatia dels consumidors sobre les que es van quedar. En definitiva, la politització dels consumidors espanyols que constata el CIS no farà més que accelerar la reorientació de les empreses catalanes en direcció al mercat català i l'internacional. És a dir, en la direcció correcta.
Comentaris
Al autor
Hago afirmaciones categóricas sin datos, sin tener ni puta idea y por mis cojones tales como:"el boicot contra las empresas catalanas viene de lejos, como mínimo desde los tiempos de la 2 república". Claro que sí. Otra:"no hará más que acelerar la reorientación de las empresas catalanas al mercado catalán e internacional. Es decir, en la dirección correcta". ¡Diooooooossssss!.¿Por qué, por qué?
Ramon
La revenja se serveix freda. Ho pagaran car. Collons si ho pagaran car. Ara no té dita perquè si per exemple apostéssim tots per la Caixa d'Enginyers o per Àrea de Guissona, els espanyols se les carregarien o les amenaçarien amb carregar-se-les si no moguessin també la seu. No, no, temps al temps. Passarem comptes quan Espanya ja no pugui fer-hi res. I llavors, per déu que ens les pagaran. No només la Caixa. Serem clients de qui no hagi traït Catalunya.
Erdogan M. Rajoy
Fa temps que miro les etiquetes i, si puc comprar català, no compro espanyol. Hem de protegir les empreses catalanes, les de casa. De cap manera les que han marxat i si son La Caixa, el Sabadell, Gas Natural i d'altres, encara més.
I nosaltres?
Catalunya no es mereix ser independent fins que la gent no abandoni La Caixa, Banc Sabadell,....
Ramon
Això està molt clar Salvador, la nostra superioritat econòmica axfisiará l'economia espanyola i si volem l'alemanya, l'americana i fins i tot la xinesa. Per això tots els països estan lloant a Carles Puigdemón i volen ser part de la nova república catalana, amb milers d'anys d'antiguitat i més de mil presidents de la generalitat
Ay Salvadó
Dons, magradat mol el teu article, dons, em tranquilisa, dons, sapigué que som tan i tan supariós a la resta dal mon, dons,moltas grasias Salvadó
francesc
Sense anar més lluny, des de la invasió feixista espanyola, jo ja sóc de Parlem (telèfons i internet i fibra òptica), de la Caixa d'Enginyers, de Catgas (llum i gas), només compro al Bon Preu, llet nostra, no bec ja vi espanyol sinó català, italià o francès, etc. i em miro molt les etiquetes que puc per eliminar qualsevol producte espanyol de la cistella. I és clar, mai més aniré de turisme a aquest país feixista (et poden detenir per portar un llaç o un grocs) perquè s'han begut l'enteniment.
Mar 350
Jo no faig boicot als productes Ñ, pero trio productes i serveis catalans sempre que es posible. Abans ni ho miraba, ara quasi tot es made in CAT. Em queda per solucionar el banc (als pobles no hi ha alternativa) i les assegurançes .
el teu
"la politització dels consumidors espanyols", claro que por estos lares indeprendentistas no se hace boicot ni nada, todo son sonrisas ;)
Marc
-l'altre costat. No "cantó"
Rocaguinarda
Senyor director de El Món, no ho expliquis tant això als espanyols, que deixaran de fer boicot als productes catalans!
Narcís ( .. ta nostre és campió internacional hi són en contra com no renegui fora mida de sa catalanitat! – voler participar Catalunya en l’avenç polític d’aquest estat li ha estat negat! -- . . . . . !) ( quant politicastre i mitjà espanyol espuri ‘ embrutint ‘ bellíssimes persones d’allà a baix!
Fum dècades que : -- s'escolta pels camps esportius ' Put. Barça, Put. Catalunya ' ! -- mateixos treballadors blasmaven d' empreses en fallida comprades per catalans ! -- productes de ca nostra no són comprats àdhuc ni mateixa fruita si se n'assabenten ! -- catalans-anes vivint a espanya per raó quina sigui són bandejats-ades àdhuc mateixos fills-es nascuts-udes allà ! -- manaies polítics de fora enganyen/ menteixen contra Catalunya cercant atresorar vots i diners a dojo ! -- si un esportis ..
A francesc
Y sin embargo sigues siendo español, vives en España y pagas tus impuestos en España(las empresas que citas también)¿Cómo es eso? Je, je, je....pobrecillo...
francesc
Si tu et penses que a partir d'ara us riurem les gràcies com abans de que us destapéssiu la casa per allà al setembre del 2017, vas ben posat. De moment Catalunya és una colònia de la que extraieu per la força de les vostres forces d’ocupació fins a 16.000 € anuals per al vostre gaudi i així, com tots sabem us podeu passar la vida a la barra del bar sense fotre brot en tot l’any.
Ganxet
No cal donar-hi gaires tombs. Aquí el procés no hi té res a veure, tot és molt més senzill: simplement mai ens han pogut veure.
Apostad y fuerte por Àrea de Guissona, pardillos
El grupo Guissona invertirá 400 millones para instalar en Épila (Zaragoza) un macrocomplejo industrial y logístico que creará en un plazo de 10 años hasta 4.000 empleos. El grupo acometerá desde Zaragoza su plan de expansión para alcanzar las 1.000 tiendas Bonàrea. Esta noticia lleva saliendo en todos los periódicos nacionales varios años.
A francesc
Lo dicho...pobrecillo...je, je
Sisco
Ja ho diuen si la enveja fos tinya, quans negres veuriem per les Ñ. Jo porto anys comprant productes de casa.
Fracesc
Nosaltres seleccionem productes catalans, sempre que poguem, i des de fa molts anys.. Espanya ens trata malament en molts aspetes i sectors Si, si, Jo fa molts any que no compro res d'espanyol sihi ha alternativa. Nosaltres hem de ser fidels a la nostra Terra.
Nuria de Mexic
Fa uns dies a un super de Mexic i havia una parella de gachuines (espanyols) que parlaven i el senyor li deia a la dona: "no, este vino no lo llevamos, no ves que es catalán ? Ni un producto catalán." Jo li vaig dir, "que be, mes per nosaltres" en catalá. Va quedar retratat i s´en va anar rondinant.
David
Després de tot plegat, quan sigui avinent fer un balanç dels pros i els contres d'assolir la República, l'economia catalana serà la gran afortunada en qualsevulla comparativa enllestida a tal efecte
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
JO Fa temps de pensu QUE MENYS LLAÇOS GROC I MES BOICOT A ESPAÑA Osigui BOICOT ALS PRODICTES ESPANYOLS Hosigui tots aquels que benen de fora de Catalunya i els etiqueten nomes en Castellà SENSE FER-LIS UN BOICOT No es fa cap mal AL ESTAT ESPANYOL Per tenir PRESOS POLITICS Boicot als Productes de les empreses que ban MARXAR FUGIR Ja molt un triar .UN LLAÇ GROC No te cap Força sense ajuda de un FORT BOICOT A ESPAÑA Els Espanyols fan BOICOT A PRODUCTOS CATALANS I U SABEU TOTS
Feu-vos tots de Parlem que a Madrid brindaran amb xampany
Parlem, amb seu al [email protected] barceloní, figura únicament com a responsable de la facturació i l'atenció al client en català "sempre en nom i representació de MásMóvil i per delegació d'aquesta". MásMóvil té el seu domicili social i el seus empleats a Alcobendas (Madrid). A través de MásMóvil, Parlem fa connexió a la xarxa mòbil d'Orange mentre que la connexió a ADSL la fa a través de Jazztel i la connexió de fibra a través de diferents cablers segons la zona.
Bacoretta
Cony, havent marxat totes aquestes empreses cap a les espanyes i ara resulta que Catalunya li està passant la mara per la cara a la resta de Espanya en la baixada de l´atur , en la creació de llocs de treball i de riquesa .
Lo Xavi
Doncs escolta, d'ençà que començà la merda amb Ñ, no he tornat a tastar cap vi seu, ni cervesa, ara sóc de Somenergia.coop, i de Caixa Guissona, i de Mútuia General de Catalunya, i de Parlem, i fins i tot els destinataris de donacions de caritat, a fundacions de casa nostra... és a dir que a vora a vora el 100% del que surt de ma butxaca es queda al país. I tot això mercès al boicot d'espanyistan, que em va obrir els ulls, que mita si són boinapitacus que llur boicot s'ha tombat en contra seu.
Beveu Llet Nostra que a saber qui rep la vostra pasta
La llet de la marca Llet nostra s’envasarà desde aquest any a la planta que té a Gurb l’empresa Leche Pascual. Fa uns mesos l’accionariat de les cooperatives que produeixen Llet Nostra va canviar. La Cooperativa Campllong, la més gran es va associar amb el grup andalús Covap i van arribar a un acord per vendre llet sota la marca Hacendado a Mercadona. Un 45% de Llet Nostra pertany a la cooperativa basca Kaiku.
Jordi Comasobirana
Tbé cal fer boicot als finançadors de siudadanus, com Caixabank i Mercadona, entre d'altres.
federalista
jajajajaja al mon del segle 21 amb una economia global i on menje kiwis de nova zelanda a les antipodes d'espanya, i de catalunya es clar que venen en 17 hores d'avio i a vegades son mes barats que la fruta d'aci, parlar de comprar tot catala, el banc catala el movil etc sona a xiste indepre, que es lo que sou els indepres un xiste i els mes radicals com algu del que escriu per aci, no arriveu ni a la categoria de xiste, no es pot fer ni una comedia amb vosaltres quina llastima.
Indep
Jo aquest any no he tastat las maduras, fins que no han arribat las del maresma, i com això tot, si no trobo el producta català, d'ons no compru!!!.

envia el comentari