Tot passa per Puigdemont

"L'exili ha adquirit la condició d'estratègia guanyadora, contraposada a les penalitats d'una presó preventiva que amenaça amb convertir-se, després del judici, en condemnes desproporcionades i venjatives"

Passi el que passi respecte a la formació del pròxim Govern, Carles Puigdemont té assegurat el lideratge -moralment transversal- de l'independentisme. L'empresonament i dispersió de la major part dels lideratges de primera línia, ordenada pels poders de Madrid, ha tingut l'efecte paradoxal de reforçar la figura del 130è president de la Generalitat, fins el punt que, a hores d'ara, tothom li reconeix, adversaris inclosos, la capacitat exclusiva de decidir si es va a eleccions o si es conforma un Govern segons les seves instruccions.

 

La brutalitat de la repressió també ha tingut, com a efecte secundari, la sobrevalorització de les petites victòries que ha aconseguit la part catalana amb posterioritat a l'1 d'octubre, gairebé totes elles en l'àmbit internacional. L'exili ha adquirit la condició d'estratègia guanyadora, contraposada a les penalitats d'una presó preventiva que amenaça amb convertir-se, després del judici, en condemnes desproporcionades i venjatives. La pròpia fugida de Marta Rovira esmena, almenys en part, la decisió d'Oriol Junqueras, tancat en una cel·la llunyana i sense comunicació.

 

En qualsevol cas, Puigdemont ha d'utilitzar amb prudència les seves victòries tàctiques. De fet és ell qui ha de trobar la millor fórmula per fer compatible l'estratègia política a llarg termini amb la gestió governamental del dia a dia. Ni hi ha alternativa a Puigdemont ni hi ha alternativa a conformar un Govern.
Comentaris
terrassenc
Puigdemont, que va avortar la República Catalana l'octubre passat és ara la seva única esperança? De debò? D'això se'n diu combregar amb rodes de molí, i és la millor manera de malmetre la voluntat de la gent, enredant-la amb un altre succedani convergent. Puigdemont no vol la República, vol un pacte, escolteu el que diu en públic: "la solució pot passar per la independència, O NO".
Ramon
Tens molta raó Salvador, Carles Puigdemón ha encertat quan va sortir fugint per por. Ara l'admira tot Europa i és el líder més important de tota la història de la humanitat. Qui li havia de dir a la seva mare, que el seu fill, que no va ser capaç d'acabar la carrera ni fer res útil anava a acabar en un pedestal per sobre de Martin Luther King, Gandhi o el mateix Jesucrist, adminado i venerat pel món sencer.
Ay Salvadó
Dons, quina intel·liyensia que tens, dons, quina visió, dons, que ningú es capas tu da veura, dons, numés que tu, dons, anhorabona dons pal teu articla, Salvadó
Angelblau
Puigdemont el nostre PRESIDENT
sometent
aaaaiiii..... Ramoooon...

envia el comentari