Justícia contra els jutges espanyols

"La justícia espanyola ha estat un búnquer que s'ha esforçat a resistir totes les demandes de les instàncies internacionals"

En un excel·lent reportatge de Slate.fr ("Per què Espanya té tantes dificultats per fer front al seu passat franquista?"), el magazine on line més prestigiós de França intentava descriure com la base de la transició espanyola no va ser la negociació entre diverses parts en conflicte, sinó unes determinades concessions fetes per unes elits franquistes que no tenien la més mínima intenció de permetre que les desallotgessin del poder. Un dels resultats permanents d'aquesta correlació de forces va ser la llei d'amnistia de 1977, que deixava en la més absoluta impunitat tots els crims -i criminals- d'una dictadura ferotge i genocida.

 

Des d'aquell moment, la justícia espanyola ha estat un búnquer que s'ha esforçat a resistir totes les demandes de les instàncies internacionals. La línia de continuïtat entre la magistratura franquista i l'actual és explícita i nítida i els seus tribunals han insistit en aplicar, una i altra vegada, la llei de punt i final de 1977, fins a l'extrem de defensar torturadors notoris de la policia franquista que s'han convertit en la millor explicació de l'essència del règim del 78. Un sistema que comença a finals del franquisme i que, ara, intenta perpetuar-se en Ciutadans, un partit que Slate.fr descriu com "un nou centre liberal en procés d'extremadretització exprés, com ho explicita el recurs explícit i constant als arguments del nacionalisme espanyol durant la crisi catalana". 

 

Però el fet és que ara la justícia espanyola -sempre autàrquica, sempre autoreferencial- es veu assetjada, creixementment, des del món civilitzat. No ja per la repressió arbitrària contra l'independentisme català, que també, sinó per sentències com la de la Manada, que diuen més sobre els jutges que sobre els acusats. L'ONU -mentre reclama insistentment que s'obrin judicis contra els criminals franquistes- ja ha fet públic un comunicat en que lamenta que "la suau sentència dels agressors de ‘la Manada’ a Espanya subestima la gravetat de la violació". En definitiva, la justícia ho és menys quan més espanyola és.
Comentaris
Fat Boy
Es que allo del a por ellos es pensaven que nomes anava contra els catalans. Espanya es un pais podrit de dalt a baix i de dreta a esquerra.
terrassenc
Les dictadures tenen lleis però són injustes. Per això cal la República Catalana, per tenir un estat de dret de debò.
Jordi Comasobirana
Oh sorpresa, ara se n'adonen a fora del monstre que és l'estat caspanyol! Que vagin badocant, mentre continua la repressió contra els catalans, siguin polítics indepes o alcaldes, cdr's, docents, bombers, pallassos, etc etc., a través d'informes falsos de la gc , acusacions al·lucinògenes de fiscals alienats o autos infumables de jutges franquistes.
Mar 350
Amb aquest panorama el tribunal de Schleswig-Holstein no sols no donarà el seu OK a les euro-ordres si no que posarà una euro-ordre per extraditar el judge Llarena.
Tot el cistell es podreix per una poma
La primera poma podrida del cistell espanyol es diu Catalunya.
No sols les lleis
El problema està en la interpretació d'unes lleis ja de per si retrògades. Ai ò oels dóna carta i impunitat
Moltas grasias Salvadó
Sensa els teus articlas, dons, no sabría que pensá, tu, aprque he estudiat a l'escola catalana, dons, i la vritat, jo crec que españa ens roba tu. Ets un supardutat, dons, Salvadó
Moltas grasias Salvadó
busman
"Creixementment" és el primer exemple dins la gramàtica mundial del que podríem anomenar meta-adverbi. La resta, tot veritats com cases de pagès.
Groc
Voliem roptura amb el franquisme i ens varen posar al mateix nivell que Fuerza Nueva A costat molt pero sembla ser que la majoria de bona fe ,ara ja te cla que el franquisme mai a marxat
Per què Espanya té tantes dificultats per fer front al seu passat franquista?
Doncs precisament perquè Espanya és una democràcia molt garantista. Per a qualsevol dictadura és molt fàcil esborrar o intentar esborrar el passat, com aquells faraons que eliminaven el nom dels antecessors molestos (qualsevol referència a Colau i el nomenclàtor és simple coincidència). També reescriure la història és fàcil. Franco ja ho va fer i li va funcionar relativament bé. Les democràcies no funcionen així. Per això són lentes.
Groc
Milers de persones a Espanya i fòra s'avergonyeixen de la sentencia de La Manada ... i als mitjans l'Arcadi Lliveras DE C'S demanant-ne la llibertat VOTANTS DE C'S quin FÀSTIC
federalista
be res de nou, cot monotematic com sempre, a sou de la burguesia lladre del 3 per cent com sempre, i junt amb el teu amic mercenari cotarelo, el, espot, el oriol jara el castellanos i mercenaris varis us dediqueu com sempre a tirar merda i bilis contra els vostres compatriotes, i es que lo robat per la burguesia del 3 per cent dona per molt oi cot.
Camorra OPUS.DEI omnipresents
El OPUS-DEI sempre mana i roba aEspaña. I la camorra del OPUS-DEI ningú sap qui son i estant a tot arreu, especialment als bancs i als jutges

envia el comentari