El Front Exterior

"Algú creu que els Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya, França, Itàlia, etc., han de gastar mig milió de euros en convèncer els altres que són estats democràtics?"

 

La Cambra de Comerç d'Espanya ha contractat a un lobby britànic, la societat Braunschweig, una campanya de propaganda ideològica unionista per 484.000 € que paguen, entre d'altres, el Banc de Santander, el BBVA, Caixabank, Iberdrola, Telefónica, etc. Es tracta de propagar a l'estranger la mentida que Espanya és un estat democràtic de dret en què es respecten les llibertats. L'ocupació de l'article 155 és una mesura excepcional per protegir aquesta democràcia enfront d'un separatisme il·legal. La campanya és, en l'essencial una campanya anticatalana, tan anticatalana com tots els altres actes de catalanofòbia que realitza sense parar l'Estat espanyol.

 

Els organitzadors de la campanya neguen la vinculació amb el règim de la Gürtel, assenyalant que són empreses privades. Com si la gent fos idiota i no sabés que les empreses de l'Íbex 35 són el veritable Estat, mentre que el govern és només el seu consell executiu. Aquest mig milió d'euros ja el tenen amortitzat amb el que extreuen explotant als ciutadans legal o il·legalment gràcies a les polítiques que aplica la banda de lladres del PP. Per a la resta, també estan totes les agències oficials espanyoles, des del ministeri d'Afers Exteriors al de Defensa, passant pel CNI bolcades a l'estranger, subornar polítics, fer xantatge a mitjans, emprar els fons de rèptils, els de les seves innombrables caixes B de blanqueig a propalar mentides sobre Catalunya i boicotejar el procés democràtic català.

 

Que la campanya és mentida, típic exemple de l'altre ridícul de la marca Espanya es veu immediatament amb una pregunta elemental: Algú creu que els Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya, França, Itàlia, etc., han de gastar mig milió de euros en convèncer els altres que són estats democràtics? A Espanya cal precisament perquè ni és Estat de dret, ni democràcia, ni respecta els drets de les persones.

 

Aquesta campanya dels banquers i empresaris, amb un argumentari de quatre fal·làcies, es fa perquè la propaganda a càrrec dels intel·lectuals orgànics del franquisme, els que colonitzen els mitjans escrits i audiovisuals, no convenç ningú. La teoria, elaborada per la tropa d'historiadors, juristes, politòlegs, economistes, sociòlegs, etc. no fa altra cosa que vendre com a ciència pura ideologia nacional-catòlica amb uns tocs de liberalisme i krausisme i basada en un postulat fal·laç: Espanya és homologable a les altres democràcies europees. Si tal cosa fos certa, no seria necessari sucar a propagandistes exteriors per difondre-la.

 

La Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, un dels xiringuitos des dels quals, com en les altres acadèmies, les moixames del franquisme bordador legitimen la dictadura del 155 i el règim de corrupció i delinqüència imperant al país, organitza unes jornades amb motiu del 40è Aniversari de la Constitució de 1978. Que es facin amb l'article 155 en vigor, el que suspèn allò que tan contents celebren i estableix una dictadura, no val ni un comentari. Però ni amb acadèmies, ni pagant la publicació d'articles dels portaveus intel·lectuals del règim a l'exterior aquest aconsegueix combatre el desprestigi, la mala fama i el rebuig que les mesures de repressió franquista desperten en l'opinió pública exterior.

 

Per això es recorre als empresaris, amb l'esperança que, donada la seva suposada eficàcia, tindran més èxit que els periodistes a sou del nacionalcatolicisme espanyol. Però sense reparar en el compte de què, essent espanyols, aquests empresaris i banquers seran endollats, privilegiats, cacics i ‘mangoneadores’ dels diners públic i d'empresaris i banquers a l'estil europeu no tindran res. I, per tant, la campanya serà un altre fracàs més.

 

No obstant això, aquests intents reiterats, tot i que irrisoris, donat el coneixement que d'Espanya es té a l'estranger, proven la necessitat que el moviment independentista intensifiqui els seus esforços en l'àmbit exterior. La internacionalització del conflicte Espanya-Catalunya, una clara victòria catalana, ha de consolidar-se i ampliar-se. Si no hagués estat per això, Catalunya tindria una visibilitat molt menor a Europa i el bloc del 155, les mans molt més lliures per reprimir la democràcia a Catalunya.

 

L'Estat espanyol ha lluitat el que ha pogut contra la internacionalització del conflicte, però la seva pròpia ineptitud autoritària l'ha ampliat molt més alhora que cobria de ridícul al poder judicial del país. Per això recorre ara als empresaris.

 

Concentrat en el front interior, en la necessitat d'investir president de la Generalitat en unes condicions de dictadura política i arbitrarietat judicial, l'independentisme no ha d'abandonar el front exterior. Per això és urgent que s'institucionalitzi una plataforma internacional de suport a Catalunya, alguna cosa com aquesta "Comissió Chomsky" que venim demanant des de fa temps.

 
Comentaris
Clarispau
El conflicte és entre Castella i Catalunya. · · ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.
Preguntaselo a Diplocat
Que ha gastado muchísimo más de medio millón de euros e invertido varios años para intentar convencer al mundo de que Cataluña es una nación con derecho de autodeterminación. En lo de nación democrática ni entramos. Mira el resultado: no traga nadie.
Espectador
El autoritarisme i el franquisme estan ben arrelats a la societat espanyola .Molt probablement el PP patirà una desfeta electoral important , però sera substituit per un " franquisme -pijo " terrible i amb un odi visceral cap a Catalunya . Alberto Rivera es el pitjor que pot passar , es un dictador demencial enamorat de si mateix , i amb un únic propòsit destruir Catalunya .
Negre
És qüestió de temps, poc temps: si l'estat inverteix els diners contra Catalunya i no per afavorir-la, la majoria independentista creixerà. Fins i tot els més moderats s'adonen que en aquest estat no hi ha futur.
Anorabona Ramó
Com sempra, dons, en Ramó Cutarell, am tota la rao. Dons un articla mol intel·liyén tu, m'agradat mol i mol.
FEDERALISTA
res de nou el mercenari de segona a sou de la burguesia lladre deu menjar, i per tant tirar bilis odi i merda cap el seu propi pais, una pena que el pallasso aquest per a menjar tinga que fer aco.
per @federalista
Sí senyor!!! Jo no hagués pogut descriure millor al Boadella.
Pepet
Quin gran article senyor ramon per fer caixa de lindependentisme,perque no canvia una miqueta de rotllo que sempre es lo mateix es repeteix mes que les fabes si no existis espanya no se aque es dedicaria potser al cultiu del xampinyo..
Y vuelve la burra al trigo.
Nada nuevo, este miserable mercenario del 3%, palanganero de la burguesía catalana, sigue soltando su bilis habitual, el pobre desgraciado tiene que seguir comiendo.
xup
Uiiiiiiiiiii! els tontos s,alteran, estan fora de pollaguera, per cert aquest Sr. es catedratic, eh! Pepet i no com vos que es un misero "palanganero" i el del blat, que va donan voltes a la noria
Siscu taula
Algu te que esta compran avions a altres paisos, algu te que deixar tancs i tropes de terra per que no es doni soport a Catalunya, aixi compran la voluntat dels paisos amics d'espanya, el dia que deixeu de comprar tornaran a mirar-se be a la democratica republica catalana i deixaran de banda a la espanyola republica bananera !!!
Matar al padre
Cotarelo se llamó de niño Ramón García Cotarelo y se cambió el nombre a Ramón Cotarelo García. No pasa nada pero dice algo. Elsa Artadi se llamó de niña Elsa Vila Artadi y se cambió el nombre, tras el divorcio de sus padres, a Elsa Artadi Vila. Desde el punto de vista psicoanalítico no hay duda. ¿Ayuda el secesionismo a que inviertas tus apllidos?.
Mama
Molt bo Ramon, brillant, com sempre. I veig qe els carques tambe et llegeixen. Jeje quina rabia els fa les coses qe dius. Jejejejeje
Brillán
En Ramó Cutarell es un prufasó brillán, dons, no estic sagú, dons, pro crec que te un pramí nobel, o almens es lu mereseix, fins i tot
Pepet
El proper article del senyor cotarelo ja mel se de memoria i vosaltres tambe colla de bretols jjjj
Narcís ( Cotarelo : gràcies per informà'ns-e .. verament aquest estat, a sobre de malbaratador i corrupte i fatxender amb diners d'altri o espoliats .així com curt de gambals .. ha perdut la raó del tot si és que alguna vegada en tení fos un xic ! )
N'és obvi fora mida ser aquest estat qui " malversa fons públics " , damunt, fins l'extenuació o esgotament d' ingressos quins siguin ! PD : verament els fons que no són destinats a allò pel que hi són ensems amb furtar d'allò més .. n'és sant i senya de país veí botxí ( exemples a dojo i .. la gent espanyola els continua votant ? ) !
El poder sagrat a Ñ.
Benvolgut Ramon Cotarelo, puc estar d'acord en tot lo que diu, excepte en una cosa, el veritable Estat a Ñ, no es l'Ibex 35, es la G.C., i si no miri vostè com fins i tot el Montóro, tremola i canvia el seu relat, davant de qui realment te el poder i las armes, l'Ibex 35 te molt de poder, però no pot fer res davant el tòtem armat heretat del franquisme, totalment intocable.
PERELL
Empresari es aquell que es juga el seu capital per portar endavant el seu projecte empresarial. Els dirigents del Banc de Santander, el BBVA, Caixabank, Iberdrola, Telefónica, etc. no son empresaris dons no es juguen el seus diners sinó els dels seus clients i accionistes. El seu merit empresarial es influir en el Boledtin Oficial de España que els permet canviar lleis i normes d'aplicació per gunayar mes diners ells personalment. Per no tenir no tenen ni vergonya
Marc
Molt gran en Cotarelo, com sempre! Les seves veritats descarnades toquen molt el vora-viu dels franquistes. En cada articler seu en tenim mostres. Força Ramón!
Molta forsa en Ramó Cutarell
ESfederal
Ese espiritu sigue en la “elite” del país, en el ejecutivo, legislativo, justicia, economía y los medios. El trabajo de superar su pasado oscuro no se ha hecho como en Alemania. Es una lastima con el potencial que tiene España. Menos mal que hay otros como tu: Pérez Royo, Martín Pallín, Joaquin Urías, Vestrynge, Sánchez-Cuenca, el extranjero… y Chomsky. ¡Sigue sacándolos de sus casillas, fiel a tu estilo!
ESfederal
Algunos siguen con la imagen de los años 80, 90 y 00 pensado que solo es la “burguesía”. Eso sacó lo peor del nacionalismo español y un problema grave que hoy se ve: No hubo “Entnazifizierung” (la ley de amnistiá lo impidió… o sea la CE78).
ESfederal
Gracias, Ramón. Eres un visionario pero muchos no se dan cuenta (siguen en la transición) y piensan que, por haber “superado” la dictadura estamos en una "democracia consolidada". Quien abre los ojos verá cosas alucinantes: empezando por una recentralización del país - debilitando al Estado federal con sus nacionalidades y regiones - el soberanismo catalán fue el primero en racionar y triplicó en pocos años. Se amplió en clases sociales, edades e orientaciones políticas.

envia el comentari