371 pàgines de misèria masculina

"La sentència mira de negar amb paraules una de les més grans misèries masculines: que molts, molts homes violen"

A la sentència dels magistrats del judici contra els cinc homes que fa dos anys van violar en grup a una noia de 18 anys, a Pamplona, li han calgut 371 pàgines. Està plena de paraules encaixades de manera maldestre, buidades de significat, mal enredades, reinventades i obligades a mentir, perquè la sentència mira de negar amb paraules una de les més grans misèries masculines: que molts, molts homes violen.

 

Dijous passat, però, els milers de dones que vam sortir als carrers, i els homes que també, vam deixar clar de diverses maneres que la coneixem i molt, aquesta gran misèria, i que ja ho sabem, que aquest cop, com tants d’altres i com de tantes altres maneres, el poder d’uns magistrats ha mirat de capgirar la realitat.

 

Distingir entre “abús” i “violació” és un despropòsit. Ho sabem totes, i sabem que els magistrats ho saben, i que han volgut ruixar, a més, amb aquesta sentència, milers i milers de vides a banda de la de la noia violada a Pamplona: les de totes les dones que, de petites o de grans, han estat obligades i sotmeses sexualment per homes, amb unes formes de violència o amb altres, conscients, adormides o inconscients.

 

Una part molt important de la gran transformació que vivim avui es concentra, simbòlicament, dins el #Cuéntalo: que moltes dones expliquin, diguin, posin paraules plenes de sentit al sotmetiment viscut sexualment, en algun moment de la vida, pel pare, pel germà, pel company de feina, per l’oncle, per l’avi o per un o més desconeguts és fonamental perquè posa en evidència la nostra llibertat, la nostra dignitat i la nostra humanitat: si abans les lleis, els costums i les amenaces silenciaven les nostres paraules, ara no.  

 

Una altra part molt important de la transformació que estem vivint és la d’anar deixant al descobert la misèria masculina. Deixar de tapar-la, com vam fer dijous sortint a les places. Deixar de negar-la, mirar-la de cara i que repugni a moltes més dones i a molts més homes.

 

Se m’acut, per exemple, omplir les places de “Cursos sobre violació”: ajuntar-nos dones grans i petites per a explicar-nos que sí, que molts homes violen. Se m’acut, també, per exemple, convidar totes les nenes a mirar els mòbils dels seus pares (en masculí, la paraula) i a obrir el grup de xat de “pares del cole”, a veure si hi troben fotos de dones cosificades, bromes amb consens sobre pits i culs de dones, i silencis des de dijous passat. Se m’acut dir totes, i dir-nos, en veu alta, que tots els magistrats, tots els professors, tots els directors, i tots els patriarques que capgiren la realitat amb el seu poder, cada cop que una dona és violentada, i també les dones que sostenen el món així de capgirat, donen per descomptat que les dones som violables, i omplen de violència tantes i tantes formes de política.

 

La violència contra les dones no és un ens que flota entre els núvols o sura sobre l’aigua del mar: la violència és dins les ments, els cossos, els arguments, els instruments de poder, les estructures de les institucions, i els instints. Diguem-ho clar: molts homes violen.

 

N’hi havia prou amb una, de pàgina de sentència, per a dir la realitat.
Comentaris
JRRiudoms
L'au7tors s'oblida que entre les persones que van signar la sentència hi havia una dona. Pot ser degut a la seva misseria mental que confón "masculí" amb la seva paranoia particular en contra dels homes. Sra. Patrícia Martínez: em pot dir de to, però mai he violat. I sóc home (heterosexual, monogam i pare; i no li pensó demanar perdó pel què sóc. Si li fa mal, allà vostè: algunes persones s'ofegen amb els seus propis vòmits... Espero que no sigui vostè una d'aquestes persones). Atentament
Llegeix-te les 371 pàgines ...
... i després opina. Es nota que no t'has mirat res ni comprovat el codi penal. Així no ajudes a les dones, només contribueixes a la confusió general en aquest assumpte.
CJ
No ser violador no agrava el problema, pero tampoco lo soluciona. Los no violadores tenemos que aprender a identificarnos como victimas colectivas del problema y tomar una posición de tolerancia cero respecto a las actitudes sociales de manada de violadores, abusadores y acosadores físicos o verbales.
article vomitiu
Sóc dona i això potser em dóna més força per dir que als sempre penosos articles de la senyora Patrícia avui ha arribat al súmmum de la pocasoltada i ha traspassat els límits. Crec que aquesta pobra noia no toca vores. No cal dir res més. Ho sento
Narcís ( . .la sentència de ' la manada ' és respectuosa amb la víctima " o hom deixi de generalitzar amb trets antihomes a tort i a dret !) ( les persones de bé estan ben guarnides .. entre criminals per una banda i qui criminalitza ser mateix gènere per interès/ modus de vida!)
Ras i curt : 1. fatxes/ anticatalans o masclistes de baixa estofa és el mateix així parli's d'aquells o .. fem muts ! 2. ' masclisme ' seria ser contra gènere masculí amb mateix pes o possibilitats físiques que no pas el que s'entén ( n'és abús, covardia o porcada ! ) ! i 3. majoria d'homes callen, afluixen/ cedeixen àdhuc arribant a calçasses i, guaita per on, resulta .. no fer-los atractius ! PD : parli l'autora de ' la fiscal de de Violència de Gènere ' que digué " . . .
Ramon
El títol sol ja fa que no llegeixis l'article.
Uno de los miedos populares de los hombres es el de ir a la cárcel y que se nos caiga la pastilla de jabón en las duchas,
pues bien, las mujeres van con esa pastilla de jabón en la mano todo los días y a todas partes, no convirtamos nuestro género en bandera ni patria y saquemos el ego de la ecuación. Si nos gusta definirnos como humanidad, como civilización, este es un tema del que tenemos que hablar aunque nos duela, aunque nos haga llorar. Somos inteligentes, seamos individuos no violables igual que somos individuos no comibles.
Andreu_p
Si algú fa un article semblant però més o menys en sentit invers, des d'una posició d'home, manifestar l'odi a la dona i inventar-se defectes de les dones, el mínim que li passarà és que el facin fora del mitjà, i fins i tot el poden posar a la presó. Com és possible que les dones tinguin tribunes per mentir i fer apologia de l'odi a l'home!

envia el comentari