És Madrid qui ha fet indiscutible Puigdemont

"Puigdemont és qui controla els temps i els noms. De fet, la gran paradoxa és que, políticament, ha sortit reforçat de la repressió, més encara si la justícia alemanya torna a humiliar Llarena i les seves euroordres"

Si hi ha hagut un fracàs rotund en l'estratègia de Madrid contra l'independentisme català és en l'intent -prioritari, gairebé desesperat- de retirar de l'escena política el president Carles Puigdemont. Els plans de l'Estat passaven per una destrucció dels lideratges ("descabezar", en termes de Soraya Sáenz de Santamaría) polítics, socials i institucionals que, sumada a la pressió asfixiant de jutges, fiscals i policies, obliguessin a una reconstrucció molt lenta del moviment polític. L'objectiu principal, naturalment, eren el Govern i les entitats, però era imprescindible acabar amb Puigdemont.

 

Contràriament a aquesta previsió, el fet és que l'estratègia d'internacionalització judicial del president a l'exili ha tingut importants èxits parcials que, al contrari dels càlculs del govern de Madrid, han reforçat el lideratge de Puigdemont fins fer-lo indiscutible en el conjunt del moviment polític i social. Per a més de dos milions de persones -al marge de les sigles concretes que hagin votat- el president legítim és ell i exigeixen retornar-lo al despatx de la plaça de Sant Jaume. Puigdemont és, ara, l'únic lider transversal en part gràcies a l'obsessió contra la seva figura de l'Estat espanyol.

 

Per això Puigdemont és qui controla els temps i els noms. De fet, la gran paradoxa és que, políticament, ha sortit reforçat de la repressió, més encara si la justícia alemanya torna a humiliar Llarena i les seves euroordres. En aquest sentit, Puigdemont i el seu entorn podrien tenir la temptació d'anar a unes eleccions que, probablement, li reforçarien el lideratge. Però, atenció, això podria convenir a una sola persona, però no pas a un país sencer.
Comentaris
Ramon
I per això no volen eleccions.
Victor
Anar a eleccions seria una estupidesa . La majoria ja la tenim!! Exercim-la d'una vegada !!.
ara que han confirmat (el que molts pensavem) que no treuran el 155
com queda Catalunya? només hi haurà un govern, ja ni titella, sino que serà un engany...perquè ara ja han confirmat, que continuarien manen els de madrizzz...doncs, val la pena tenir un govern "català"? per què? per les aparences de cara a Ñ o Europa?...crec que sí ara, no ens alcem d'una vegada, Catalunya desepareixerà....a què estem esperant????
si pero després
de les declaracios que ha fet avui enriquito que vols quel diga, millor anar a eleccions i que pp i cs es maten entre ells.
Montserrat
L Intel·ligència ens farà guanyar. Després la paciència i la perseverancia.
avia
No tinc clar que al pais senser no li convinguin eleccions. Potser no convenen algu pero en general potser si. Perque costa tant possar d'acord a tots els partits dits republicans?
No et llegeixes el teu propi diari Cot?
L'article no se sosté. Alguns titulars recents: Diputats de JxCat accepten proposar un quart candidat / ERC insta JxCat a "seure" i negociar sobre la investidura i la llei de Presidència / El PDeCAT és partidari de deixar al calaix la reforma de la llei de presidència / Puigdemont admet que el seu futur passa per "anys a l'exili" o "dècades a la presó".
Jo vull seguir
Fer Govern per fer què? ni Diplocat, ni financiació, ni llibertat dels presos, ni res de res. A veure si els partits deixen d'enganyar-nos i ens permeten votar l'estratègia a seguir: confrontació e internacionalització (Puigdemón) o temps al temps (Junqueras).
Uns polítics de fireta
El Puigdemont no és cap geni. No té cap pla. I o bé els del seu partit li varen aixecar la camisa (no hi havia cap estructura ni res preparat) i ens la volia aixecar a nosaltres. Però com els nostres polítics són tant covards, tant inútils i tant pallassos, el Puigdemont brilla perque al menys permet mantenir una mica la dignitat nacional. Encara que sigui amb mentides. Aquests polítics han de desapareixer tots.
Torroella
Article col·laboracionista, com els de l'Ara. Vergonya!

envia el comentari