La copa del seu rei

"Zoido sempre sap ser més ofensiu que la vegada anterior: "També vam requisar material als ultres del Sevilla, el que passa és que aquests no s'han queixat"

"No habría que tomar algunas decisiones si fueramos al fútbol a ver fútbol", ha dit Soraya Sáenz de Santamaría a 8tv. Es referia als serveis de seguretat que van assetjar els seguidors barcelonistes a la final de la copa del seu rei. Una humiliació que el ministre Zoido ha menystingut, com sempre, mentint sobre els seus abusos i reduïnt les confiscacions a, exactament, 199. Zoido sempre sap ser més ofensiu que la vegada anterior: "També vam requisar material als ultres del Sevilla, el que passa és que aquests no s'han queixat". Ultres. Queixar-se. En fi...

 

En termes democràtics és molt gros, però resulta que -avançat el segle XXI- el Barça torna a ser el refugi de l'expressió política del catalanisme. Amb gent a la presó i a l'exili i, a nivell social, una amenaça difusa però real de represàlies a la carta, el fet és que el FC Barcelona i el Camp Nou tornen a ser els espais on manifestar el malestar per la manca de llibertat. Com se sap a les dictadures, la massa és l'única protecció eficaç contra la protesta.

 

Per tot plegat, el club s'ha d'implicar més en la resposta popular contra la repressió. Sense deixar de fer la seva funció esportiva i social, el Barça ha de respondre als gestos simbòlics de la seva base sociològica, que és immensa. No és difícil, i menys encara quan l'Estat ha arribat a l'extrem de reprimir el color groc en defensa no del futbol, com diu la vicepresidenta, sinó del seu rei. És per tot això que el Barça, avui, ha de retrobar la manera de ser bastant més que un club.

 
Comentaris
Fàcil
Que el Barça no es presenti mai més a un torneig que té lloc a tota Espanya, que es diu "Copa del Rei" i el trofeu lo lliura "el Rei d'Espanya". Si acceptes que això és així i vas al torneig mostra't educat i no com un bàrbar tercermundista.
Ay Salvadó
Com sempra, dons, ploramique, dons, vistimista i manipuladó, dons, aixó no cambia mai, dons, i sobra tot supramasista, fins i tot
marbosch
No som del Barça, però em va indignar veure com es ROBAVEN les camisetes grogrus i es permetia que el que havia de ser més neutral de tots, el borbó, dugués una corbata del Sevilla. Li haurien d'haver confistat per ser provocadora per a la gent del palco que no era del Sevilla i podia provocar violència (vull emplear les mateixes paraules que el seu ministre d'interior i repressió).
Ramon
Ploramiques, ploramiques i ploramiques, dons, aixó es indicutipla, tu, quin aburragamén, tu
Anna
El Barça va deixar de ser més que un club el dia 1O. La iindignitat amb la que es va comportar la junta directiva i tot el cllub mentre ens atonyinaven una colla de salvatges que es fan anomenar cossos i forces de seguretat de l'estat (Ñ), s'ha fet immensa. I ha anat creixent a mida que han passat els mesos. Viuen en un estat de complicitat amb el règim que és esfereïdora. Més que un club ho pot ser el Girona o el Nàstic, però no aquest Barça del 2017-2018. Callen i consenteixen.
@marbosch
El Sevilla va de blanco aunque el escudo tenga rayas rojas y blancas. Felipe VI es del At. de Madrid y de ahí (que seguro que no) el diseño de la corbata. No eran los colores del Sevilla, listillo. Qué poca cultura tienes sobre tu monarca, el actual Conde de Barcelona y Rey de España.
Una mica més de dignitat és el que us fa falta
El que és ofensiu és que un jugador del Barça hagi anat a la llotja a recollir aquella horterada (en diuen copa alguns) de mans del Baixar al-Àssad espanyol, com si res. Després de guanyar el partit, el Barça hagués hagut de dir, "i ara us foteu aquest trasto on us càpiga". O, si no voleu una acció tan "radical" s'hagués hagut de recollir l'artefacte inútil de les mans de l'altre inútil, li haguessin hagut de lligar un llaç groc ben gran i fer-li un parell de voltes al camp.
Corbates
A la final de Copa que va jugar Maradona contra el Madrid a Saragossa, any 83 ( o 84?) l'ara rei emèrit duia una corbata blaugrana. També va dur polèmica. Aleshores els culers no vam dir res o ho vam trobar fútil. Això hauria de passar ara. Parlar de la corbata es treure ferro al que és realment greu.
Ramon
Van llençar a les escombraries cartells amb la paraula LLIBERTAT. Però és clar, això de la llibertat és política i ens sentim més segurs fent el ploramiques perquè prohibeixen el groc que "només és un color".
El meu nom és cosa meva
Barça a la lliga francesa. Futbol i seccions.
Concidero que Barça ha sigut cutre i cobarde jugant aquesta copa de repreció. En la meva opinió els jugadors del Barça havian de esforçar-se per guanyar només la champions i prou per deixar que Real madrid jugui la liga i aquesta copa que seria més adecuat. Va ser un espectaculo llastimoso i penoso reculint la copa.

envia el comentari