La necessària comissió Chomsky

"En la situació actual necessitem de nou aquesta generosa i aclarida ajuda exterior en pro de la causa democràtica a Catalunya"

L'altre dia va ser notícia que Noam Chomsky i cent acadèmics de molt diverses universitats havien signat un manifest demanant una mica de justícia elemental com la llibertat dels presos polítics catalans a Espanya. No la busquin en els mitjans espanyols, aquests que tant animen al professor emèrit del MIT quan parla de Vietnam, els mitjans i la censura als EUA. La van ocultar, la van censurar, com feia Franco, de qui han après comunicació democràtica. És tal el seu servilisme al corrupte govern de la dreta que censuren fins i tot les notícies que augmentarien les seves vendes.

 

La notícia també portava una lliçó moral per als intel·lectuals espanyols, aquest gremi de serfs sotasignants, capaços de protestar fins les més allunyades injustícies del planeta, però no de la que s'està donant a Catalunya davant els seus nassos i en benefici de la seva mediocre condició. Ahir mateix estava una nodrida representació d'aquests farsants bavejant la mà del rei i fent mels amb Cifuentes a costa de la memòria del pobre Cervantes. Un pati de monipodi d'aquests lacais d'uns governants lladres. Ningú ha tingut el valor de protestar per la dictadura del 155 a Catalunya; ningú per la violació dels drets humans als presos polítics; ningú perquè hi hagi presos i exiliats polítics.

 

És més, els que han parlat ha estat per afirmar la seva submissió a l'arbitrarietat dels franquistes i humiliar el gest dels qui tenen mil vegades més valor i integritat moral que ells. Una dotzena de cantants, músics, escriptors, comediants, cineastes vomitant la seva enveja i odi en contra de les víctimes i en favor dels victimaris. Els altres, vergonyós silenci. A la llista encapçalada per Chomsky, ni un espanyol, ni un català, ni una universitat espanyola, ni una catalana. Nord-americans, mexicans, anglesos, alemanys, francesos i ni un espanyol o català. De nou les brigades internacionals només que aquesta vegada no hi ha ja ningú a la península que defensi la llibertat i la dignitat.

 

En la situació actual necessitem de nou aquesta generosa i aclarida ajuda exterior en pro de la causa democràtica a Catalunya. Necessitem que s'expandeixi, que ressoni per tot arreu i, sobretot, que s'institucionalitzi. És urgent que aquesta carta es converteixi en el germen d'una comissió permanent de personalitats de la talla moral de Chomsky que serveixi per emparar i donar a conèixer la lluita d'un poble per la seva llibertat. Necessitem que un fòrum internacional de projecció mediàtica no deixi que la dictadura franquista espanyola del 155 amb el suport dels quatre partits dinàstics del congrés, ofegui la veu de la revolució popular de nou tipus que està donant-se a Europa gràcies a Catalunya.

 

Ho necessitem per contrarestar la propaganda del règim monàrquic i oligàrquic espanyol en tots els fronts. Aquest Estat corrupte fins a l'arrel viu de saquejar i reprimir Catalunya com una colònia, dedica recursos ingents a la guerra bruta criminal contra els catalans, a comprar esbirros mal anomenats periodistes per mentir a l'opinió, i té els jutges submisos al seu servei. Així mateix, utilitza enormes quantitats de diners per subornar publicistes, polítics, funcionaris, lobbies estrangers per aconseguir pronunciaments favorables a la dictadura espanyola; mana als seus ministres a l'exterior a mentir i amenaçar les autoritats estrangeres amb diners públics, com aquest Dastis, capaç de dir al fotògraf que va prendre imatges de la repressió a Espanya que aquestes imatges són falses. Mana igualment als líders de l'oposició d'"esquerra" en gires de propaganda per Europa en l'esperança que les mentides sobre Catalunya comptades per un oportunista i arribista sense escrúpols com Pedro Sánchez tinguin més efecte en l'opinió pública internacional que les mentides habituals de la seva pròpia fabricació.

 

Es tracta de la guerra bruta d'un Estat neofranquista en ple procés de feixistització, sostingut pels quatre partits dinàstics espanyols; PP, PSOE, Cs i Podemos, doncs, al tractar-se de la unitat del règim heretat, no hi ha diferències ideològiques entre espanyols. I això és el que un referent intel·lectual i moral del nostre temps com una Comissió Chomsky de suport a la llibertat i la democràcia a Catalunya ha de contrarestar. Com ho va fer la Comissió Russell amb el Vietnam. Un fòrum internacional que serveixi com vigilància de les barbaritats i sevícies que el franquisme espanyol comet amb l'independentisme català. I demostri per fi que no s'ha perdut la dimensió moral i crítica dels intel·lectuals tot i la cort de porcs espanyola.

 

Dictadura de fet amb llei de plens poders (art. 155) a favor d'un tirà ignorant; processos polítics arbitraris a càrrec de jutges prevaricadors; càstigs i penes inhumanes i cruels (tortures, vaja) als presos polítics; càstigs a les seves famílies obligades a desplaçar-se milers de quilòmetres a veure'ls; opressió dels detinguts; supressió de llibertats públiques; guerra bruta contra l'independentisme; impunitat i empara de les provocacions feixistes moltes vegades iniciades per la mateixa policia més o menys disfressada; càstigs i penes desmesurats; supressió de la llibertat d'expressió; persecució il·legal de manifestants; amenaça, xantatge, lladronici i crim.

 

Dictadura, en definitiva, la vella tirada de la dreta nacionalcatòlica espanyola recolzada (com sempre ho ha estat) per una pseudoesquerr anticatalana i uns intel·lectuals egoistes i covards.

 

Necessitem una comissió Chomsky.
Comentaris
Para qué Noam Chomsky?
Hace pocos días el Departamento de Estado de EE.UU. destacó en su informe anual sobre derechos humanos que no existen informes sobre infracciones cometidas en España, ni tampoco sobre la existencia de presos políticos pese a las reiteradas reclamaciones del movimiento independentista catalán en este sentido. Chúpate esa Cotarelo.
Jaume Roma
Senyor Cotarelo, com sempre en el clau.
terrassenc
Amén. I ha de fer evident el cost per Europa de permetre una dictadura de facto en el seu si. El millor per tothom, europeus, espanyols i catalans, és una República Catalana i una Monarquia Espanyola intervinguda (roben massa). La solució 'federal' que vol la UE és la pitjor de totes per irreal (els espanyols preferixen perdre que pactar, així han perdut el seu imperi).
Despertad de una vez
Si señor, hace tiempo que escribo a los representantes en Bruselas de hacer una comisión como hizo Bertrand Rusell, peró nada. Como ud. dice "Necesitamos una comissió Chomsky" o Rusell, pero ya!!! .
Espectador
La proposta alemanya es confederar Catalunya amb " el reino de Espanya " . Catalunya acceptarà aquesta nova humiliació ?
Narcís ( n'és obvi que Catalunya necessita de pàtria .. fos només per sobreviure, perviure, viure com casa i poble que som ! fos només per defensa de tant d’escarni, menyspreu, insult, mal tracte .. anihilació i espoli! fos només per sentir-nos identificats/mantenir nostra personalitat! )
Com sempre, clar com l'aigua, ço és, quina mentida hi ha exposada? cap ni una àdhuc ni per exageració o reducció ! PD : si un Estat no és democràtic, n'és obvi allò que és .. i si aquest estat, a sobre, fa orelles de marxant davant demanda de munt de milions de catalans i persones de bona voluntad, tot responent amb fuetades de tot ordre, n'és obvi ser el súmmum de la tirania !
entranyable
Grande Cotarelo, en un análisis objetivo de la realidad española, montada en un relato mentiroso y rabioso contra todo lo que suena a catalán, un pueblo que se está erigiendo en paladín y esperanza de la Europa democrática y progresista. Los catalanes resistiremos porque llevamos en la sangre el pacifismo democrático.
Com sempra mayestuós
Dons, en Ramó Cutarell, conm sempra, dons una visió sulamén propia da mentes axtratarrestras, tu, anorabona Ramó Cutarell pal teu articla, dons, ets un geniu, fins i tot
Roser
Gràcies Cotarelo. Ets la veu dels catalans. Sisplau, escriu tot el que veus i sigues la paraula que necessitem a Europa. No perdis el temps amb l'Ñ. Son tancats al neolític. Escriu tota la repressió dels presos politics i sigues ls veu d'un poble que clama llibertat.
Los alegres mundos de Cotarelo
Toma comisión Chomsky: La comisión de Peticiones del Parlamento Europeo ha anunciado este martes en Bruselas que enviará una carta a la Generalitat para preguntar sobre la presunta discriminación que sufren los castellanohablantes en las escuelas. La presidenta de dicha comisión, la liberal sueca Cecilia Wikström, ha recordado que Cataluña debe garantizar que la oferta de clases en castellano en los colegios financiados con dinero público sea del 25%.
ferran
Ramon Cotarelo, ets un Crack.
Ramon
En Ramó Cutarell el milló, dons
federalista
res de nou el mercenari, pallasso aquest ha de menjar tots els dies, i la burguesia lladre paga be al seu ramat, home aquest pallasso es un intelectual de segona pero amb lo llevat del 3 per cent, la burguesia lladre li dona al idiota aquest les engrunes, i el idiota vomita bilis odi, merda i mentides contra el seu pais, i despres dieu del presi boadella, i aquest castella que odia als seus, al menys el boadella es per ideologia aquest mamarratxo es per quatre duros perdo pujolins jajajaja.
Y vuelve la burra al trigo.
Nada nuevo, este pobre mercenario del 3% y palanganero de la burguesía catalana, vomitando su bilis como siempre; hay que comer.
Ramon
Grasias en Ramó Cutarell, ets un crach, dons
Quim
És urgent una comissió Russell amb Cotarelo i Paul Preston com asesors o colaboradors. Molt important. España ja es va salvar del judici al franquisme gràcies a un pacte miserable amb EE.UU i l'església. I així estem avui encara, amb la purriassa neo-franquista privatitzant, silenciant, estomacant i empresonant tot dissident. Comissió Chomsky JA. I convidin a la jutgessa Servini ;)
Als catalans ens encanta adoptar mascotes espanyoles
A Cotarelo si no hagués caigut en desús la institució de la querida, els catalans inclús li hauríem posat una merceria. Ai (sospir), que ben ensinistrat està. La seva tasca és fàcil, perquè els catalans tampoc no esperem gaire res d'ell. Mentre de tant en tant ens digui el que volem escoltar, en fem prou. Ni de broma ens preguntem si té raó o no, sabem que ho fa per la galeta i el cop amistós al cap. Mentre mogui la cua vol dir que és feliç, i això ens fa feliços.
No crec que aquesta carta hagi estat distribuïda per signar entre els acadèmics de les universitats catalanes. Sens dubte, molts ho haurien fet. Crec que només ha estat proposada la signatura a l'estranger: a Espanya, no ho sé. Però aquí no sembla que hagi arribat
Caram
Es un exit aquest diari digital, cada cop hi han mes trolls franquistes escribint tonteries.
federalista
amic caram si en un medi digital suposadament indepre ja n'hi ha mes democrates unionistes o de la tercera via que indepres, aixo dona que pensar no creus , lo de franquistes, es una xorrada dir franquista al 52 per cents dels catalans nomes denota paranoia., i fanatisme . salut i republica federal.

envia el comentari