El ‘seny’ de les elits del PSC

"Aferrat al bloc del 155, confrontat a l’independentisme pacífic i al dret a decidir, el socialisme català entra abruptament en una decadència ideològica i moral progressiva"

Serrano Suñer, el ministre més filonazi de Franco, o Pedro Urraca, el policia que va detenir el president Companys a França, van passar els darrers dies de la seva vida gaudint dels diumenges al sol al parc del Retiro de Madrid. Serrano Suñer fins i tot escrivia articles a El País, el diari modèlic de la Transició. Tot, gràcies a un pacte entre el vell Règim i les forces prodemocràtiques per enterrar la memòria històrica del període republicà i blanquejar la il·legitimitat de la monarquia. Els partits acceptaven no només que els criminals franquistes no tinguessin judici, sinó incorporar-los al nou sistema polític, policial i judicial. I fins avui. Quatre dècades després, els republicans continuen essent culpables a ulls de la majoria parlamentària espanyola de PP, PSOE-PSC i Cs, que han votat en contra de modificar la Llei d’Amnistia perquè es puguin jutjar i castigar els crims del franquisme. Els tribunals espanyols estan col·lapsats perseguint demòcrates.

 

Des de la seva fundació el 1978, el PSC havia navegat en la centralitat del catalanisme polític repartint-se el poder amb CiU. Però quan la majoria de la societat catalana comença a qüestionar el règim del 78 i les seves elits, el socialisme català entra abruptament en una decadència progressiva. Electoral, ideològica i fins i tot moral. Aferrat al bloc del 155, confrontat a l’independentisme pacífic i al dret a decidir, el PSC ha fet un gest al Parlament que té difícil marxa enrere. Per primera vegada, ha rebutjat homenatjar les víctimes republicanes del franquisme, amb l’argument que l’independentisme vol “dividir” la societat perquè denuncia l’autoritarisme espanyol. Llenguatge guerra-civilista.

 

El ‘seny’ de les elits del PSC és quedar-se al bar amb els diputats del PP i de Cs mentre el Parlament homenatja els qui van defensar la legítima República. Ho explica claríssimament el diputat Ferran Pedret. “No anirem a la manifestació del 15 d’abril perquè no compartim el relat de l’adhesió. Per contra, les manifestacions de SCC demanaven diàleg i seny”. Pedret, però, va oblidar explicar que amb ells es manifesten també els feixistes violents de la Falange i Democracia Nacional. Per cert, protegits pel règim del 78 que tant defensa el PSC.
Comentaris
Ramon
Els responsables de FAQs són rematadament idiotes. Deuen ser d'ERC.
Sioux
El socialisme català fa temps q no existeix. Varen emigrar (o potser es van exilar) fa temps, Només existeix el Psoe i les seves directrius. Desgraciadament han conservat les sigles de PSC. Jo, huilment sra. Aguilera, li proposo que deixi de parlar del PSC o Ciutadans. Són El PSOE en Catalunya, i Ciudadanos, un partit que serà el successor de l'ibex 35 i el pp al poder, i que es anticatalanista de socarrel
Jordi RL
Crec que no tenen clara la tria: Drets Humans, Democràcia i valors Republicans (Llibertat, Igualtat i Fraternitat); O bé 'dret' d'imposició franquista, Opressió totalitària i valors feixistes (sotmetiment, discriminació i agressió).
Estem de conya
El 155 és lo millor que li ha passat a Catalunya en dècades. Llàstima que no s'hagués aplicat uns mesos o un any abans.
Socialisme = socio-franquisme
Quedarà per sempre en el full de serveis del PSC el seu arrenglerament continuat amb les dretes ultranacionalistes espanyoles (PP i C's) en el problema territorial espanyol i, ara també, amb excuses impossibles de comprar per qualsevol demòcrata, en contra de la memòria dels represaliats pel franquisme. Misèria moral inimaginable i sense límits d'un socialisme espanyol i català a la deriva en els valors mes fonamentals de la democràcia.
Botifarrô ballarí
El PSC ja fa molt de temps que ni és socialista ni es pot considerar català, de cap manera. S'han aliat amb els dictadors del 155 i això els ha acabat de condemnar a casa nostra. Hauria de fer el pas definitiu i , com a mínim, treure la " C " de la vostra denigrant marca. No sé com heu tingut els collons de batejar la vostra nova seu social amb el nom de JOAN REVENTÓS , és una immensa falta de respecte pels socialistes de dedebò ......... que encara en queden
Per estem de conya
La veritat, gent que pensa cpm tu, es el problema d'aquest i qüalsevol país, personatjes grisos i anclats al segle passat, confio amb la gent jove que té cultura i ajudarà a canviar la situaciò. Perquè nomes incults, malalts mentals o fascistes poden pensar com tú!
anclats al segle passat
El catalanisme, independentisme, secessionisme està ancorat al segle XIX, ni més ni menys!. Només apte per a personatjes grisos, incults, malalts mentals o fascistes (que anomenen feixistes als que no pensen com ells) poden ser secessionistes catalans. Si a més ets victimista mentider i manipulador estàs al puig del mont.
I la querella, Torrent?
Ja s'ha querellat al Parlament contra Llarena?. Què li ha semblat al conserge del Jutjat?
Ramon
Ara els sociates ens contraofereixen a la llibertat de Catalunya tot allò que van combatre durant tants i tants anys. But it's too late, baby, now it's too late.
Ramon
Molt meravellós, un post anterior que afirma que els independentistes vivim "ancorats en el segle passat" i després quan ho repeteix identifica "el segle passat" com el segle... XIX. Molt, però molt, molt meravellós.
Ramon
Comicitat involuntària del post anterior a banda, no, no, això que una nació vulgui disposar d'estat propi no és cosa de temps passats. Al contrari. El nombre d'estats independents s'ha disparat precisament en aquests darrers seixanta o setanta anys. Que una nació viva vulgui tenir estat propi no només és just sinó que també és actual, modern. I més actual i modern encara, és fer-ho de la manera democràtica que ho intentem nosaltres, els catalans. Això sí que marca tendència. Estem a la moda.
ERDOGAN M. RAJOY
Prou de nomenar PSC al PSOE català. Van deixar de ser PSC quan van despatxar vergonyosamnet a Pasqual Maragall. El PSOE català no te cap dignitat per portar el nom d'aquells mitic partit socialista català, malahauradament desaparescut fa ja anys, per a vergonya de tots els que l'han comdennat a la miseria politica.
Veient el personal que tomba por ahí de duran, espadaler, ssc..ja no son socialistas son un hibrid de neoliberals concervadors franquistas.
Ppesece quan diuen "seny" volen dir vaselina.
Xavier
Al PSC saben com tothom que l'autonomia com la coneixíem no tornarà. Tindrem o bé una democràcia controlada o la independència. Com que els que ara són no poden defensar la independència, es veuen forçats a jugar-s'ho tot a la carta de la democràcia controlada. Però és clar, això vol dir que cada dia s'han d'enfonsar una mica més en aquest fangar de l'antidemocràcia. És llàstima, però difícilment s'aturaran a reflexionar.
james
Son una colla de desgraciats i anticatalans !!!

envia el comentari