Europa, entre dues turquies

"La venjança de les elits madrilenyes contra l'independentisme català els pot sortir molt cara perquè ningú més no els seguirà a Europa"

L'únic error que no es podia permetre l'Estat espanyol és el d'una internacionalització efectiva del conflicte català, justament la sola possibilitat de victòria que tenia l'independentisme en el punt de partida. Per això Madrid va donar l'ordre de tancar el Diplocat, teatralment i, per això mateix, van aprofitar el 155 per dissoldre l'acció exterior de la Generalitat.

 

En aquell moment, amb unes mesures judicials moderades i una mínima aproximació política al problema, la crisi catalana hauria pogut encapsular-se durant un cert temps. Però no. La desproporció de les represàlies va ser de tal magnitud que va reagrupar els votants independentistes el 21 de desembre i, en paral·lel, va expulsar creixentment els líders polítics cap a l'exili. La incògnita exterior era millor que la certesa d'envellir a la presó.

 

La venjança de les elits madrilenyes contra l'independentisme català els pot sortir molt cara perquè ningú més no els seguirà a Europa. Al contrari, les represàlies espanyoles poden desestabilitzar una Unió Europea que ja té prous problemes com per, ara, permetre la creació política d'una Turquia de l'oest. El risc és massa alt: Autoritarisme a banda i banda del Mediterrani. 

 

Van estar a punt de guanyar -i, en aquest cas, guanyar vol dir ajornar- però, al final, han acabat trepitjant la ratlla vermella. I ara Carles Puigdemont té més futur polític que Mariano Rajoy.
Comentaris
Fas riure Cot
Igual et refereixes a la Turquia europea i la Turquia asiàtica. La resta és fantasia.
ferran
Cot, et felicito..Molt encertat el titular.
Maria
Endavant President!!
Ramon
L'acció exterior de la Generalitat l'han combatuda sempre. Sempre. L'únic canvi és que abans se n'encarregaven només els sociates mentre que ara els espanyols ho fan de manera més coordinada.
HAY OTRO TEMA
APARTE DEL DE TURQUIA. Y ES QUE TURQUIA NO DEBE 1.150.000.000.000,00 DE EUROS. LOS BOINAPITECUS LO OBVIAN SIEMPRE. Y NO. ESTO TAMBIEN ES UN TEMA IMPORTANTISIMO, Y MAS EN EUROPA. QUE NO SE PONGAN TAN CHULOS,......QUE LA DEUDA ES LA DEUDA....Y SE HA DE PAGAR !!!! MENOS AMENAZAS A EUROPA Y A PAGAR LO QUE SE DEBE. AH!!! Y DURANTE VARIAS GENERACIONES, A PAGAR. PORQUE NO DECIS ESTO A LOS BOINAPITECUS....TAN CHULOS VOSOTROS !!!.
MIK
EUROPA: ENTRE TURQUIA I CASTELLA. ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS. ELS CATALANS NO SOM TURCS.
Carles Viñals Casado
Completament d'acord Sr. Cot, la república independent de Catalunya ha demostrat ser tan superior, tan tan superior a la resta d'Europa que Alemanya s'ha rendit, vol ser una província catalana. Fins i tot a Madrid estan apareixent ja peticions d'esdevenir província catalana també. És normal, tothom vol estar a prop de la primera potència mundial.
La deuda es la deuda
I mens mal que en Jordi Pujol i en Marta Farrusola han racaudat mils i mils i mils i mils da millóns d'eurus para al rapública, ahí van astá llistus
Al autor
Desde luego. "Su Puigdemont" le está haciendo la campaña al Rivera. Echará de menos a Rajoy. Por cierto, lo de que Puigdemont tiene futuro político sólo lo puede decir un lameculos muy gordo como usted. Por favor...publicadlo si tenéis cojones/ovarios. Y si no lo publicáis, me contáis el cuento de un tal Valtonyc y no sé qué de la libertad de expresión...
A "hay otro tema"
Pues espero que esté usted trabajando mucho y que pague sus impuestos para pagar la deuda. Si eres solo un estudiante...¡Cállate y no molestes, niñato!
moe
Mantenir la colònia contra la voluntat dels seus ciutadans els costarà molt car. Farem la República Catalana, mal que els pesi.

envia el comentari