L'enigma de Slesvig-Holstein

"La fotografia de Puigdemont en llibertat generaria un impacte tan brutal a Madrid que enfonsaria el castell de cartes de la rebel·lió espanyola i reforçaria enormement la posició política de l'exili català"

L'opció que prengui la justícia alemanya sobre Carles Puigdemont és tan determinant que sembla impossible prendre cap decisió sobre el Govern sense saber-ne, prèviament, el resultat. Per plantejar una hipòtesi, la fotografia de Puigdemont en llibertat generaria un impacte tan brutal a Madrid que enfonsaria el castell de cartes de la rebel·lió espanyola i reforçaria enormement la posició política de l'exili català. No només això, sinó que causaria un col·lapse sobtat de la política espanyola, davant del qual el més convenient seria disposar d'un Govern en actiu, fos qui fos el president.

 

Però, per contra, l'escenari posterior a un Carles Puigdemont emmanillat -i escarnit- camí d'Estremera és incompatible amb la conformació d'un Govern mínimament operatiu. Simplement, no és possible un executiu autonòmic en exercici, inaugurant carreteres i visitant exposicions, mentre el 130è president de la Generalitat i la meitat del seu Govern són humiliats, dia a dia, pel règim polític espanyol. I menys encara si la perspectiva són condemnes que es compten per dècades. 

 

En un sentit o un altre, la normalitat política és un objectiu inabastable. I continuarà sense ser-ho -al marge de la voluntat dels actors catalans- fins que s'obri una negociació política que, a curt termini, només pot ser impulsada des de l'àmbit internacional. L'enigma de la justícia alemanya té a les mans el futur imminent de la societat catalana.
Comentaris
Ramon
Si Alemanya realment defensa que cal negociar no té cap sentit que li compri el relat a la part que es nega a negociar.
L'error de Matamala
La casa de Waterloo va ser un immens error. Si ara Puigdemont tingués una residència a Alemanya estaria lliure. Com resoldre el trencaclosques?. Doncs haurien d'haver comprat un auto-caravàning. Residència on vagis i punt de reunió amb els dispersos exiliats. Encara ets a temps, Matamala. Ja que estàs a Alemanya, què tal una Bulli?.
Wandoler
Slesvig? Perquè no escriviu Schleswig? La W està prohibida en català ? Wow! Haurem de beure visqui, ara?
cule
Puigdemont sera extraditat segurisim. Una altra cosa que ho sigui per delicte de Traicio o nomes per Prevaricacio i Malversacio. Pero amb manilles devant del jutge Llarena el veurem segur. Si llegeixo el teu article crec que lligues dignitat dels catalans, o el futur del nostre pais, amb aquesta persona i aixi no arribarem enlloc, perque ja va demostrar que és impredictible.
ona
La casa a Waterloo era una necessitat. Calia una residència per a poder seguir estant a Brusel.les. Que el futur era incert tothom ho sabiem en qualsevol cas.
Ramon
"Slesvig-Holstein". M'encantaria que sigués una pomada per la pústula i que se la receptessin a l'espanyola aquella de la catedral de Mallorca perquè hagués de demanar-ho a la farmàcia.
Es avidén Salvadó
Excatamén, tu u axpresas mol bé, dons, cada vagada qu'escrius, dons, a Monclos s'echa a tamblá, dons, par que tú veus cosas que ningú ve, dons, am la teva clarividensia pusas contra las cordas a tot un guber santral, dons
Narcís ( com Alemanya no demostri ser allò que diu ser o demòcrata i pro DDHH .. tot el que vingui d'aquest Estat serà indigne fora mida .. llàstima munt d'alemanys, potser majoria i aclaparadora que hagin de dur-se aquesta reputació ! )
Cap ésser humà de llei, i menys encara representant, president de Catalunya, pot ser maltractat de cap de les maneres per procurar materialitzar, només procurar, allò demanat pel poble català; sens dubte, no pas per procurar materialitzar mot tan sagrat com n'és el de la " llibertat " del seu, del nostre, poble ( ídem pel que fa a la resta d'inhabilitats, embargats i empresonats, sense existència de deute ni delicte que sí d'arbitrarietat prepotent així covard/ miserable mitjançant un estat!
Enigmatic
La teva mirada si qu'es anigmática, dons i tot
Vadim
L' actuació de la policia alemanya (i els tripijocs polítics que hi pot haver al darrere), com una Gestapo, per més que diguin, fa dubtar molt que Alemanya sigui un Estat de Dret. Tractar un perseguit polític com un delinqüent és impropi i indigne d'una democràcia. Imagineu que mai haguessin detingut Mandela o el Dalai Lama! Veig una voluntat de satisfer el règim de Madrid humiliant Puigdemont i els catalans!

envia el comentari