La Catalunya "sèrbia"

"L’esperit serbobosnià de color taronja s’ha desfermat i ja ningú l’amaga. El tenim davant dels nassos. Tornarem a creure que no seran capaços?"

Espero que aquests darrers mesos hagin servit per veure que Espanya farà el calgui per acabar amb l’independentisme, sigui o no processista . “La letra (de la Constitució) con sangre entra”. Si no és així, és que estàs sonat i cal tancar-te. Aquesta serà la doctrina que cada dia s’anirà imposant entre la magistratura rojigualda. O espanyol o boig.

 

Ara han tret el Sant Cristo Gros dels tribunals, però fa temps que tenen pensats altres plans de més envergadura. A Madrid existeixen uns poders que coneixen bé la història i tenen una visió sobre Catalunya que va molt més enllà d’una simple legislatura o d’una cojuntura parlamentària determinada. Hi ha estratègies que fa temps que es couen i no dubtaran en aplicar-les, si cal. Als encarregats de pensar-les els mou fonamentalment l’odi ètnic contra els catalans. Sense entendre això, sempre anirem a les palpentes i rebrem per tot arreu.  

 

Precisament sobre aquest fet descansa l’alternativa de balcanitzar Catalunya, en la seva versió bosniana per ser més precisos. Vindria a ser la seva particular “solució final”. I no ve d’ara. Fa temps que van posant les bases teòriques i pràctiques amb precisió. Un dels pares intel·lectuals és Federico Jiménez Losantos, qui l’any 1995 ja publicava un llibre amb un títol revelador: “Lo que queda de España. Con un prólogo sentimental y un epílogo balcànico”. Sense oblidar que l’any 1981 ja va ser un dels impulsors del “Manifiesto de los 2300” en contra de l’escola catalana i que fou l’embrió de l’actual conflicte lingüístic que avui ens ocupa. Vist com un “ultra” des de Catalunya durat una colla d’anys, les seves posicions han acabat esdevenint les majoritàries dins el parlamentarisme espanyol. És dels de la primera fornada del “a por ellos!”.

 

El discurs dels “losantos” ha acabat quallant a Espanya i és calcat al que difonien els ideòlegs de la gran Sèrbia. Conté els mateixos fonaments teòrics del “Memoràdum de l’acadèmia de les arts i les ciències de Sèrbia” (1985) que va configurar el relat polític de l’esclat de la guerra. Allà es deia que la descentralització portava a la desintegració de Iugoslàvia i que els serbis eren menyspreats i discriminats en els altres territoris de la Federació que no fossin el seu. Us sona aquesta música?

 

De forma minuciosa van posant les peces a lloc. Aquí rau l’explicació de la gran campanya mediàtica que els mitjans espanyols li han fet a C’s en els darrers anys. Res millor que promoure una formació política catalana sense rèmores franquistes visibles (a diferència del PP) que representin la “nova” Catalunya espanyola. Combatre l’independentisme que Espanya sabia que estava latent en la societat catalana, no podia fer-se amb l’estil tronat dels 40 años de paz. Calia ficar l’ou de la serp a Catalunya per poder tenir un gruix important de diputats “txètniks” al Parlament. Feina feta.

 

Si Radovan Karadzic o Biljana Plavsic varen fundar el Partit Democràtic Serbi per vetllar pels interessos dels anomenats serbobosnians, i contra les suposades agressions dels seus veïns, el partit de Rivera i Arrimadas segueix la mateixa línia discursiva d’aquells criminals. Amb tot, els seus paral·lelismes no s’acaben aquí. Aquells capitostos serbis tenien pensada, i van aplicar, la mutilació del territori. Ara, la particular República Sèrbia de Bòsnia de C’s és Tabàrnia, la qual ha de significar el que escrivia el mateix Jiménez Losantos fa poques setmanes: “Tabarnia es España dentro de Cataluña. Y como tal debía emprender la tarea que ya está en marcha, la de organizar redes de resistencia frente a la agresión y la discriminación que contra la mitad de los catalanes y todos los españoles perpetra el golpismo”.

 

L’esperit serbobosnià de color taronja s’ha desfermat i ja ningú l’amaga. El tenim davant dels nassos. Tornarem a creure que no seran capaços? No oblidem que els derrotats i els humiliats sempre són els ingenus.

 
Comentaris
Joanb
Ho tens clar, Espot, i quanta raó que tens.
Pit Hein
Quan encara existia Jugoeslàvia el ministre franquista Martin Villa hi va anar i va escriure en un diari d´aqui un escrit titulat,"Sèrbia la Castilla de Yugoeslavia".Igualet que aquí vaig pensar llavores ja!
joan
Totalment d'acord amb el seu article , sr. Espot.Proposa vosté alguna solució? ,gràcies.
ona
Bon text, sr. Espot. Terrible, també, el que dibuixa..
Gombau
Bòsnia, tanmateix, és independent.
No tenen remei, són uns imperialistes fracassats
Ho sento, senyor Espot, però, ficar pel mig l´exemple de Sèrbia, etc., és molt perillós, perquè sempre ens oblidem dels bombardeigs de l´OTAN, i això trenca en part el relat. "¿Porque la OTAN destruyó Yugoslavia hace 15 años?(http://lugrogeopolitica.blogspot.com.es/2014/03/porque-la-otan-destruyo-yugoslavia-hace.html). Llàstima, perquè la idea de l´article la comparteixo totalment. Jo prefereixo parlar de Colono´s/Tabàrnia com el FRONT FAESXISTA DE L´AZNARISME.
vendetta
es asi como lo explica el sr santiago la pregunta es ke haremos nosotros??., estar preparados para echar a los colonos , como minimo, cada dia tendria ke ser 1-o
ferran
El merit del teu l’anàlisi és fer públic el que molts polítics de casa nostra pensen però callen per no espantar la gent. Penso però, que no tens en compte la variable que signifiquen els més de dos milions de persones de tots el continents i llets que avui són invisibles en política dins la nostra societat...Aquesta gent són immunes al feixisme i a la manipulació de l’espanyolisme «pata negra» Aquesta gent són els qui demà tallaran el bacallà encara que sigui en suahili.
Sabela
Lo único "étnico" del independentismo es recuperar el catalán como lengua vehicular. Lo demás es social, económico y político. Bosnificar Catalunya es imposible porque allá se dividió a la gente por la religión, suya o de su familia. Entonces fue fácil etnificar pq si aquí muchos somos bilingues, allá no había "bi-creyentes". Tabarnia no tiene fundamento étnico (estamos mezclados) ni electoral (muchísimos "charnegos" votamos indepe), y ya no digamos histórico.
Jordi (Català i Suís)
Fa molts anys que escric i explico quan puc als Catalans que els Espanyols són una Nació dolenta de mena. Violents, lladres, corruptes, sense paraula i sense vergonya, ganduls i disposats a fer tot el mal que podran per tal de fer pagar car la sortida dels Catalans de llur presó repugnant. Sempre rebia comentaris de "racista, xenòfob, nazi,....". I no serveix per a res que un 10% d'Espanyols com a màxim siguin diferents.
ferran
Encara que el feixisme «pata negra» intenti la recepta Iugoslava no ho aconseguirà. Simplement perquè els Catalans som una barreja d'ètnies i llets tan colossal que ho farà impossible. Encara menys, si afegim els més de dos milions d’extracomunitaris immunes a l’espanyolisme «pata negra» i que poc a poc estan desplaçant el monopoli de l’antiga immigració que encara vota el 155. Sí senyor Spot, en poden fer molt de mal, però sóc optimista encara que sigui parlant en Suahili.
Cristina (catalana i siussa)
La majoria dels españols no te ni idea del que significa ser democrates, respecte total per la opinio de l'altre, i la disputa resoldrela a les urnes.
Jackie
En España no saben lo que significa democracia y respeto a lo que los votantes han votado
Ja sabem com es España ultranacionalista i tots els derivats fermentats //PP,PsoE,C'nos,Podemos, Comun's// però el problema és que l'Europa està permitint que facin això. Aquest és el problema.
Narcís ( tipus com l’assenyalat per l’autor amb la mentida, la infàmia, la difamació, la injúria i mateixa calúmnia així com discursos/ oratòries vexatòries contra tot allò que faci del català una ètnia cultural viva amb territori propi .. ha estat permès pels de la ‘ unidad de la patria ‘!)
No cal esmentar un no ningú, damunt, país veí botxí, n'és ple d'aquests acomplexats o/ i baliga- balaga o/ i aprofitats o/ i imperialistes de baixa estofa o/ i titulats delinqüents o/ i simples cpmpte-correntistes ( mitjançant la ignorància o ingenuïtat de massa espanyol i no pocs dolents ) .. renoi, si més no, del 77 ençà defora àdhuc a ca nostra, emissores de ràdio, tv's i premsa escrita han estat i són plens de vertaders provocadors pro l'odi a tot allò català i .. sempre s'ha sabut !
Pallús
si afegim els més de dos milions d’extracomunitaris immunes a l’espanyolisme ... Mare meva, santa inocencia!
ferran (pel Pallús)
No és innocència, és pragmatisme..El perill que senyala el senyor Espot només pot emergir dins d’una societat d’ètnia homogènia i víctima de la manipulació..Mai podrà emergir dins d’una societat extracomunitària amb centenars d’ètnies, llengües, i llets diferents, la qual gràcies a la seva diversitat la fa immune del feixisme..Per tant, com aquest fenomen és irreversible, prefereixo la segona opció.
Matilde G de Ayala
Bon analisi, us ho puc confirmar jo que he viscut a l´antiga Jugoslavia. Pero tampoc els bosnis o croates eren etnies "pures". Tothom s´havia barrejat i aixó va fer la guerra mes cruel. El que si existia, desde de el segle XIX era la teoría de la Gran Sergia: on hi ha una tomba serbia es Serbia, on hi viuen serbis es Serbia. Aixó va justificar la guerra allá; per aixó Franco va colonitzar Catalunya: on hi ha espanyols es Espanya. Calcem-nos.
federalista
lo que els indepres adoctrinats dieu colons es el partit guanyador de les eleccions autonomiques , mai un partit espanyol havia guanyat unes autonomiques, era el catalanisme moderat i pragmatic de ciu qui guanyava, pero ara, en fi dona que pensar no 1 millio cent mil vots i primer partit.
Jordi (Català i Suís)
1992: Suïssa. Conversa amb un metge membre de la FISCR, Federació Internacional de Societats de la Creu Roja. Serbi. Els serbis ja havien iniciat la guerra. Vaig demanar-li què era tot allò. Resposta: manipulació massiva de la gent jove primer per tal de mantenir-se al Poder els Comunistes. En realitat en Tito sempre havia frenat els serbis - ell era croat -. Aleshores en Milosevic & Company - Comunistes - contactaren els ultras serbis i el genocidi començà. Un altre element interessant: suite..
ferran
Jo també vaig recórrer Iugoslàvia (anys vuitanta) i les ètnies de cada federació no eren pures però sí impermeables..Catalunya la barreja i matrimonis mixtos són una constant, només certs llocs de tabarnia podria covar-se l’ou feixista però sempre des de les clavegueres..Pel que fa a l’èxit del C,s , dir que amb la grollera manipulació de l’estat, ha estat un miracle la majoria independentista..Totalment d’acord amb Jordi (Català i Suís)
Miquel
És delicte d'odi. Qui els durà davant d'un jutge?
Episkyros
Jordi (Català i Suís) ,100 % d'acord amb tu, jo també ho deia sense embuts que era odi cap als Catalans, però l'opinió general era autoenganyar-se pensant que eren "Quatre gats",bé val més tard que mai diuen oi.
Sergi?
Crec que el exemple de Sèrbia no és el més adient. Allà era un conflicte religiós de molts anys enrere amb un moment de tregua durant el règim de Tito. No vull defensar ala serbis, pero sempre se'ls hi ha donat el paper de dolents i no es ben bé així. Gran part dels serbis de l'actual Bòsnia musulmana van haver de fugir dels seus pobles abans de la Guerra dels Balcans. I el detonant de la guerra serbo-bosnia va ser l'assassinat de serbis. Desitjo que aquí no arribem a aquests extrems.
S. Mas Roc
La diferència mès gran amb el conflicte dels Balcans és que allà totes les "etnies" hi estaven armades i podien defensar el seu projecte politic, a Catalunya només tenim les idees, el coratge, el caracter i les armes ens hi manquen. Això vol dir que som carn de canò, de moment som submisos com el poble jueu de l'Europa dels nazis, deixant-se exterminar, això si amb la complicitat de molts con-nacionals. Be Espot, l'analisi em sembla perfecte, de luxe però ens demostres que ho tenim molt magre

envia el comentari