Puigdemont, president de la República Catalana

"Espanya està a Europa i, amb Europa, l’oligarquia reaccionària ha d’anar amb compte. Ja no es pot bombardejar Barcelona cada 50 anys"

La confusió dels últims temps dificulta un judici serè sobre el procés independentista i la reacció espanyola. El primer es manté en condicions molt difícils d’inseguretat jurídica, hostilitat política, coacció econòmica i linxament mediàtic. Pot semblar un miracle i molta gent se sorprén de què encara no hagi perdut força, no s’hagi desmoronat i els seus dirigents segueixin units en la tasca d’implementar la República Catalana que va ser votada un 1 d’octubre i solemnament proclamada el 27 del mateix mes. I que segueixin units tot i la iniqua i il·legal repressió de què són objecte.

 

La reacció espanyola està dins de l’estricte tradició reaccionària, oligàrquica i nacionalcatòlica, que ja no es limita als neofranquistes del PP i Cs sinó que acullen també al PSOE de tot cor i mig Podemos que serà sencer quan es tracti de Catalunya no en unes eleccions catalanes sinó en unes legislatives espanyoles. Tots a una Fuenteovejuna contra Catalunya. Catalunya ha fet realitat el somni de la pseudoesquerra claudicant espanyola de tancar la transició. El PSOE suma els seus vots als del PP i Cs per impedir que s’investiguen els crims del franquisme, el més assenyalat de tots, el genocidi. Un partit socialista protegint i amparant als qui van assassinar a desenes de milers dels seus.

 

Espanya no té remei ni la seva classe política el menor interès en trobar-lo. Els hi va bé com està i, a canvi d’ignorar a Catalunya i avalar la dictadura del 155 de la banda de lladres, tolera i dona suport perquè un govern en minoria parlamentària segueixi robant al seu propi poble, als aturats, als joves, als dependents, a les dones, als pensionistes. Així es conviu amb un règim de corrupció i delinqüència organitzada que fa una causa comú amb els seus beneficiaris a compte de Catalunya. Espanya és avui un oligopoli reaccionari i una teocràcia tercermundista, recolzada per tres quartes parts de la classe política, como ha demostrat la inundació de "beaterío" que ha patit el país en la setmana de Pasqua. El de sempre.

 

I, com sempre, estan disposats a tot. Però avui hi ha una important diferència. Catalunya no està sola davant del feixisme espanyol (variant pepera o socialista), de l’exèrcit espanyol, del poder econòmic espanyol, del poble espanyol del “a por ellos”. Espanya està a Europa i, amb Europa, l’oligarquia reaccionària ha d’anar amb compte. Ja no es pot bombardejar Barcelona cada 50 anys. Avui hi ha moltes quiexes a Catalunya sobre la passivitat europea davant l’atropellament espanyol, però només fa falta imaginar què hauria passat si Espanya no estigués a la UE. Només amb la seva presència, la UE obliga als franquistes del govern i a l’oposició a dissimular.

 

Però ni això saben. Creuen que, amb la dictadura del 155, aconseguirien allò que no han aconseguit: la desunió, la claudicació de l’independentisme. El govern i els seus servidors del PSOE, dels mitjans, de l’empresa, de la judicatura, etc. estan també sorpresos que el procés català no s’hagi trencat. Creuen que tot el món és com ells, que haurien abandonat la causa perquè no creuen en ninguna. 

 

No saben on s’han ficat. El seu despreci pel poble espanyol al que tiranitzen sense problemes els cega fins l’extrem de no deixar-los veure les diferències abismals amb el poble català. El procés no es pot parar perquè no depèn dels polítics, ni dels partits, ni de les institucions, ni tan sols de les organitzacions socials. Depèn de la voluntat del poble català que, al veure els seus representants electes segrestats per uns jutges prevaricadors al servei d’uns polítics delinqüents, encapçala ara el moviment. És el poble el que ha donat el pas definitiu endavant amb l’autoorganització espontània dels CDR i la coordinació de la resistència pacífica a la dictadura del 155, el neofranquisme colonial de l’oligarquia de sempre i els seus servidors socialistes.

 

D’aquí que el bloc del 155 estigui intentant a tota costa criminalitzar l’acció dels CDR amb el fi d’atribuir-los una violència que no està en els seus actes (sinó, en tot cas, en l’acció de les forces i cossos de seguretat de l’Estat d’uniforme o com agents provocadors inflitrats de paisà) ni en el seu projecte ni en la seva mateixa constitució perquè no són una altra cosa que formes d’autoorganització pacífica dels barris per resistir la invasió espanyola

 

Necessiten que hi hagi violència als carrers de Catalunya perquè així el jutge Llarena deixi d’inventàr-se-la i pugui condemnar per rebelió a uns innocents i, de pas, emportar-se per endavant a la presó a desenes, centenars, potser milers de membres dels CDR. No se n’adonen que és un projecte impossible. 

 

La violència ve descaradament del costat espanyol. Legal, il·legal, política, policial, mediàtica, econòmica, de tot tipus. I tot inútil. 

 

Espanya no pot retenir Catalunya sense excluir-se (ja del tot) del si de les nacions civilitzades. La República Catalana, encara que en circumstàncies difícils, és ja un fet i Carles Puigdemont, també en circumstàncies molt difícils, el seu legítim president.
Comentaris
Cristopher
Bravo Cotarelo! Es pot dir més alt però no més clar. Els CDR els posen encara més histèrics: no tenen cap lider (no es poden "descabezar"), no tenen estructura jeràrquica (no es poden "desmantelar"), són a tot arreu (no es poden "asediar")....Són els potaveus directes de un poble, són poble. M.Rajoy, "Qué hacer?" Et veig fora M.
John Smith
Aquest estiu hem de vigilar molt. No m'estranyaria que la GC tingui instruccions de cremar els nostres boscos. És gairebé l'únic que els falta per fer.
Y vuelve la burra al trigo.
Nada nuevo, este pobre mercenario, palanganero del 3%, tiene que seguir vomitando su bilis, ya no tiene otra alternativa para poder seguir comiendo.
Espectador
El poble de Catalunya guanyarà si resisteix els propers 18 mesos . El PSOE - PSC no son cap decepció , sempre han sigut totalitaris anticatalans .Si Rubalcaba fos el president del "gobierno" tot sería igual o pitjor i el impresentable Iceta ballaria tot el dia i tota la nit , i a les festes de l'estiu el contractarien per ballar a els embalats ,amb les cançons de en Serrat que tant emociona als sociatas .
Pastilla blau
La República Catalana (je,je...), encara que en circumstàncies difícils (i tant, no existeix), és ja un fet (sic) i Carles Puigdemont, també en circumstàncies molt difícils (a la garjola), el seu legítim president (je,je,je...). Llàstima que això només s'ho cregui Cotarelo i, amb sort, l'alcaldessa de Girona i altres pastillers. Ni els CDR es prenen això seriosament.
Ramon
No, no poden escapçar els CDR ni pretenen fer-ho. El que esperen, amb els CDR, és aconseguir per fi l'objectiu que porten perseguint des de fa prop d'una dècada: minoritzar-nos. Que hi hagi catalans que deixin de ser independentistes. Espanya és felicíssima, amb els CDR.
Fart de fachas
No coneixan Catalunya els que diuan que aixó s´acabará amb mes repressió, engarxolats i exilats, i a mes els de C´s tampoc la coneixan NI LA HAN VOLGUT CONEIXAR MAI PERQUE TENEN SANG ESPANYOLA I TOT LO CATALÁ L´AN ODIAT DESDE SEMPRE.
Roser
Gràcies Cotarelo. La teva veu s'escolta arreu. No deixis d'alçar-la. Ets la veu del poble català. El partit del PSOE ha oblidat que gràcies als vots catalans van arribar a la presidència F. Gonzalez i Zapatero. I a Catalunya Pasqual Maragall va ser l'ultim lideratge indiscutible del PSC. Iceta la va ballar amb el 155. Ara ningú els vota. Han traït el socialisme i els ideals que els significaven. Per cert vam respectar i acceptar Montilla. I ara ens ha girat l'esquena. S'assegura la pensió vital
Ramon
No busqueu la violencia a Catalunya..., si un cas la autodefensa. Catalonia is not Basque country.
Mestre Tites
M'espero fins a demà per llegir-lo en la versió original al seu blog. Em raja sang dels ulls d'aquest català tan desastrós.
Carles Viñals Casado
Si Llarena imputa a Puigdemont "malversació de cabals públics" per finançar un referèndum, el jutge Schomburg pot preguntar a qui cregui pertinent si no és imputable aquest mateix delicte al govern espanyol per l'existència legal i finançament oficial de la "Fundación Francisco Franco", i si el govern i els ciutadans alemanys conceben com a possible al seu país una "Fundació Adolf Hitler" sufragada, a més, pel seu govern amb els diners de tots els alemanys. De debó que m'agradaría.
Pepet
Senyor cotarelo es voste un hispanofob ilustrat ,suposu que li paguen be els del regim de la republiqueta ,patetic guanyarse aixi la vida pero quan sacabi aixo tornara voste al seu lloc que es la indigencia social
Carles Viñals Casado
El delicte de rebel.lió que Franco perpetrà amb ARMES i MORTS, i Tejero i Milans intentaren el 1981, no equival a fer un referèndum d'autodeterminació, per molt il.legal que sigui, i on la sola violència visible provingué de la PN i la GC. Desobediència sí, però ni rebel.lió, ni res a veure amb "alta traïció", si no és retorçant al límit la idea general que, al marge de subtileses legals hom té d'aquest delicte, que implica col.laboració amb l'enemic i generalment restringit a temps de guerra.
Grasias Ramó
En Ramó Cutarell, tu ets el milló da tots el xarnegus, dons, i has asimilat mol bé les pruclamas dal aburragamén indapandantista, dons, moltas grasias Ramó
Narcís ( com sempre, gràcies per ser conscient amb sa consciència, bona consciència, àdhuc pel que fa als espanyols .. encara que ells, malauradament, no ho sàpiguen ! )
Ras i curt : fotografia exacte del que passa, del que som i del que són ( majoria aclaparadora dels articles d'en Ramon Cotarelo són d'allò més llisos, d'allò més clars ! ) !
Sixtus
De quina república parla? Que s'ha fumat per escriure aquest article? No li dóna vergonya escriure aquestes alucinades? O potser té alguna raó amagada per prendre partit en aquest conflicte? Aclareixi-m' ho, perquè si no pensaré que algú li està comprant la ploma i el cervell.
Neumünster
Sixtus, sóc jo qui el compro. També li subministro l'herba. Sóc un fanàtic independentista abduït pel procés i la República i l'allioli. A tu si que t'hauria de fer vergonya dir les absurditats que dius
Pau
Suposo que el cutrerio unionista (vaja, redundància) ha deixat anar aquí els seus vòmits abans de mitja tarda... A partir d'aquí, glaçats en veure la resposta d'Alemanya als requeriments dels "unga, unga"...

envia el comentari