Nòvios de la mort dels altres

"Les represàlies embogides contra els líders polítics i socials del moviment han generat un corrent d'aprensió generalitzada bastant uniforme a tot Europa que, ara, té les elits madrilenyes contenint la respiració"

Prop d'una dècada de manifestacions-monstre, de victòries consecutives de l'independentisme a les urnes, d'hegemonia política i social, de projecció exterior dels Governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont i d'acció continuada del Diplocat i, al final... Qui ha internacionalitzat de forma efectiva la qüestió catalana és l'Estat espanyol. De fet, el punt de no retorn exterior no han estat les agressions policials, salvatges, del dia del referèndum, com calculava -equivocadament- l'independentisme. Ni tampoc les demandes, en positiu, de més democràcia. Madrid ha trepitjat la ratlla vermella quan ha exigit que els altres sistemes judicials europeus -als que ningú, internament, els qüestiona la independència- s'impliquin en una batuda general contra l'independentisme català

 

Les represàlies embogides contra els líders polítics i socials del moviment han generat un corrent d'aprensió generalitzada bastant uniforme a tot Europa que, ara, té les elits madrilenyes contenint la respiració, en espera de la resolució d'uns juristes que decidiran des de la costa del mar Bàltic i sense possibilitats reals de comprar-los ni pressionar-los. Els arguments del govern espanyol ja ni tan sols apareixen als mitjans de comunicació més importants d'Europa i els Estats Units i, per si fos poc, la paralització institucional de Catalunya amenaça, directament, l'hegemonia del PP com a principal partit del nacionalisme espanyol.

 

I, com en la faula de la granota i l'escorpí, Espanya nega el caràcter agressiu del seu nacionalisme hipertrofiant-lo visiblement. El nacionalcatolicisme espanyol torna a ser novio de la muerte -que sempre vol dir nòvio de la mort dels altres- mentre brama, amb la camisa descordada, que se li enviï el grapat de catalans que se li han escapat. I el Cristo de la Buena Muerte torna a ser testimoni, una vegada més, d'aquella fúria visigòtica que perviu a còpia de destrossar repúbliques a cops de garrot.
Comentaris
Espectador
Qui ha internacionalitzat la qüestió catalana ha sigut Puigdemont . A Madrid no hi han elits , hi han oligarquies .
Ramon
Els nuviatges que s'allargassen massa, mau. Prou de festeig amb la mort, coi. Que s'hi casin d'una vegada!
Carles Viñals Casado
No hi ha línia vermella que Ñ no gosi depassar si de mantenir-nos esclafats es tracta. No espero ajuda de ningú. Abomino del victimisme, del plany indigne i del "mira què dolents que són." He perdut la confiança en polítics de tots els colors, mentiders i vividors la immensa majoría, que demanen al poble un coratge que ells demostren no tenir. Pel que fa al poble, recordar-li que "De vegades la servitud no es deu tant a la violència de l'amo com a la predisposició del serf."
Carles Viñals Casado
Haver Salvador, te'ls dic des de l'afecte, perquè sé que tu et sembles molt al president Carles Puigdemón, si parlem de valentia Carles Puigdemón és un covard que es va fer caca a les calces i va sortir corrent. Igual que la Marta Rovira, que Fins al final va ser Fins que es va fer caca a les calces també. Repeteixo, t'ho dic des de l'afecte.
Catalunya 427
Al Sr.Carles Viñals Casado,també des del afecte, li faig notar que Haver es un verb, que significa tenir i també serveix com verb auxiliar per formar temps compostos.Crec que vostè volia dir "A ver", o millor "A veure". L'ortografia es mes important que la suposada covardia, que de forma grollera vostè atribueix al nostre President i a una diputada.
Els documentals de la 2
Hem après en aquests documentals que les rates de claveguera es tornen agressives quan estan acorralades. De normal no ho són tant. Potser no hi hagi ni nuvis de la mort ni estat repressor ni nacionalisme espanyol ni etc. Només hi ha rates secessionistes de claveguera acorralades per les seves pròpies xorrades.
Ramon
Cap condició humana s'apropa tant a la de cuc, com la dels catalans que fan programes des de TVE-Sant Cugat per ser emesos al conjunt de l'estat.
Aurium
Al paio dels documentals del NoDo: Les veritables rates de claveguera son éssers com tu que nomes amb la farlopa y la tribu tenen pebrots de fer res.Sou massa covardes per no cagar-vis a cada pas. I paseu a veure el NO-DO que es en blanc i negre com les vostres vides amargades.
No es visigotica, no
es l’ortodoxia del orient mitjà.
Miquelets
A veure si ens ocupem de la SEPI, senyors de el Mon i mostren la corrupció espanyola de veritat i els seus lligams amb els paramilitars com C's i els nuvis de la mort.

envia el comentari