El ‘procés’ alemany

"Tant si el president acaba a Estremera com si retorna a l’exili belga, Alemanya haurà estat obligada a fer el seu ‘procés’ i mirar-se al mirall per determinar quin és el seu paper a l'Europa del segle XXI"

Amb un GPS i una dotzena d’agents del CNI, Madrid ha aconseguit que Europa pensi en Espanya en termes polítics i no només com una Grècia en potència, incapaç de complir la disciplina financera amb un dèficit públic desbocat i sempre al llindar de la fallida. A les 11.19h de diumenge 25 de març, Madrid posava en marxa el rellotge d’un detonador que explotarà segur a Alemanya, fent que la policia germana detingués el president Puigdemont en compliment d’una euro-ordre per la qual Espanya exigeix a Merkel que entregui un president escollit democràticament per tal que el règim del 78 pugui exhibir davant dels seus súbdits un trofeu de caça i empresonar-lo 30 anys per haver convocat un referèndum, el resultat del qual ni tan sols no s’ha aplicat. De retruc, Espanya també pretén que Alemanya avali la política de repressió dels 9 presos polítics i els altres 6 exiliats.

 

Conscient que Espanya ha col·locat el detonador en el país més important de la UE, la justícia alemanya va amb peus de plom, i per comptes d’extradir-lo immediatament, serà garantista i analitzarà a fons la causa. Una mala notícia per a Madrid i els seus mitjans de comunicació, ben callats aquests dies sobre l’extradició i centrats gairebé exclusivament a demostrar la suposada genètica violenta de l’independentisme. Llàstima que els alemanys i els seus mitjans de comunicació tenen ulls. "Alemanya té el seu primer pres polític”, titula el diari de referència del país, Süddeutsche Zeitung, mentre que el setmanari Der Spiegel parla de “vergonya per a Espanya, per a Alemanya i per a Europa” i recorda el cas Companys.

 

Tant si el president acaba a Estremera com si retorna a l’exili belga, Alemanya haurà estat obligada a fer el seu ‘procés’. Un procés de mirar-se al mirall i determinar quin és el seu paper a l'Europa del segle XXI. Decidir si accepta el rol de mediador en un conflicte que ja afecta els valors fundacionals de la UE i pressionar per una sortida a l’escocesa, o tornar a deixar el conflicte exclusivament a mans de Madrid i de la constitució espanyola. Si Alemanya extradeix el president, el règim del 78 s’apuntarà una victòria i esclafarà una peça clau de la resistència, l’exili. En aquest cas, Alemanya serà, per segona vegada en 87 anys, còmplice d’un procés de depuració política a Espanya contra l’independentisme, amb bona part de l’opinió pública, alguns partits i la majoria de mitjans de comunicació en contra. I el cas acabarà al Constitucional alemany. Si per contra, Puigdemont queda lliure, Merkel haurà destruït la carta més potent de Madrid contra l’independentisme i posarà contra les cordes, i en contra, un fidelíssim aliat en les votacions a la UE. 
Comentaris
El prusés català no és tan important
Puigdemont tampoc. Tot això passarà sicut nubes, quasi naves, velut umbra. Del no-res, res pot sortir.
Espectador
El que no es pot permetre es que Angela Merkel decideixi quin ha de ser el futur de Catalunya . La gent ha d'obrir ben be els ulls .perquè` es pot produir la estafa del segle . que consistiria en acceptar una mediació negociada entre Madrid i els botiflers catalans . Alerta , alerta . amb els Tremosa l'escolanet de De Guindos . i les preocupants declaracions de Aragonès , Artur Mas i Tardà
Chimichanga
La UE ja va prendre la seva decisió fa anys: no donar suport al secessionisme català ni reconèixer la república catalana, tant si estava proclamada com si no. Per això s'intenta internacionalitzar el procés. Ho fa el secessionisme perquè ningú, excepte partits també secessionistes, ultradreta i marginals (Die Linke, per exemple) li ha donat el més mínim suport. Al contrari.
Mario
Espanya continuara apoiant a Alemanya encara que no accepte l´extradicció perque deu massa diners a la UE. No es pot permetre una revenja.
Maria
Tenim la solucio, companys. Està en les nostres mans. Aturem el país indefinidament. Deixem de ser la mamella d'Europa i comencen a ser un gra al cultura de la Merkel.
Jose Bruch
No em mereix massa confiança el que pugui fer Alemanya. No tan sols varen lliurar al President Companys als fatxes, sinó que son, també els responsables de dues guerres mundials. Tenim el President en males mans. S'haurà arribat a civilitzar Alemanya?. Tecnologicament sempre han estat molt avançats, però socialment...... Bé, ja el veurem el seu actual nivell humanitari.
Mol be dit Yemma
Jo, igual ca tu, exiju a Alemania a que lliberi inmadatamén, rapitu, inmadiatamén a en Carlas Puigdemon, avui mateix, u exiju com catlá i apr tan mol i mol suaprió al resta dal mon, avui mateis en Carlas lliura sañora Merkel
Narcís ( Alemanya no pot tornar a espifiar-la altra vegada, no pas si verament no és feixista com aquells anys ! )
Si Alemanya és el que diu ser o democràtica, europea, occidental i signant de totes les Cartes/ Pactes/ Convenis pro DDHH .. mai per mai pot fer cas a allò que li demana aquest estat ( fos només perquè aquest estat n'és qui ha empentat Catalunya a sortir com un llamp ! ) ! PD : fa temps sentí de fatxes d'aquí : "Alemanya pot ser estat federal perquè tots són alemanys " així reconeixia ser els catalans altra nació, atès que espanya la tenen homologada/ monopolitzada/ en exclusiva a la seva !

envia el comentari