Orgia de 'fake news' a costa del procés

"Pel camí de la defensa de la sacra unitat territorial, l’Estat espanyol va erosionant de forma galopant els trets bàsics i fonamentals que li queden com a democràcia"

Per raons de supervivència els règims totalitaris necessiten el control absolut dels mitjans de comunicació. Homogeneïtzar el discurs des de dalt cap a baix és una tasca en què cap dictador s’hi voldrà estalviar recursos. Per això resulta vergonyós que un Estat com l’espanyol, enmig d’un àmbit democràtic com l’europeu, pretengui —quan les coses van maldades— fer-se amb el control d’aquells canals dels quals no en pot dictar el contingut polític. També resulta inquietant que la majoria de ciutadans espanyols s’hagin de fer una idea del conflicte català a través dels ulls d’uns mitjans de comunicació que fa estona que han abandonat la bandera de l’objectivitat, el contrast de les informacions o l’equilibri en les opinions.

 

Cada matí, atrinxerats en platós de Madrid on l’agressivitat s’ha convertit en un nou gènere periodístic que renega de la raó i rebutja indagar en els perquès, periodistes de canals privats es lliuren a un festí de ‘fake news’. En l’orgia informativa a costa del procés català es barregen notícies amb informació incerta, generalment distorsionada, però sempre contextualitzada per comentaristes de llengua afilada que busquen imposar arguments per la forma més que pel fons.

 

El darrer capítol en aquesta embogida inèrcia han estat les acusacions que partits com Cs i el PP català han fet contra TV3 i la seva suposada voluntat delictiva en la cobertura dels aldarulls davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona diumenge passat. Per Cs i i el PP el canal públic català instiga la violència als carrers de la capital catalana per haver informat des del lloc dels fets sobre els esdeveniments més excepcionals que han tingut lloc a Catalunya en els darrers sis mesos. En algun cas, fins i tot, membres d’aquests partits s’han atrevit a indicar els titulars que els periodistes haurien d’haver escrit, ajustant-los a la seva partidista visió dels fets.

 

Pel camí de la defensa de la sacra unitat territorial, l’Estat espanyol va erosionant de forma galopant els trets bàsics i fonamentals que li queden com a democràcia. I el fet és que una democràcia que es presenti com a madura hauria de ser capaç de sotmetre a debat qualsevol qüestió si es demostra que hi ha una majoria de ciutadans que així ho reclama.
Comentaris
Maria
Els incultes espanyols que no han finalitzat l'eso gràcies als seus governants no entendran mai que és una democràcia. L'eme punto Rajoy i la seva mà dreta els han tingut entretinguts veient salvames tots aquests anys...ves per on... I el quart poder segueix fil per randa les ordres de la SSS.
Molta rao
Molta rao tens Joan Antoni Garré, dons, som un popla tan i tan suparió que fan falta mantides par atarcanus
fotli
no gens estimats trolls, apreneu a escriure una mica mes be en catala, nomes una mica.
No hi ha solució
no podem salvar los de si mateixos.
Aveura
Aquet articla no diu res da res nou, tutom sapiguem que el prusés es una mantida subr a unaltra mantida
Narcís
D' aquests ' informadors ' .. o xurma/ púrria d'allò més .. qui se n'espera " informació veraç " com mana àdhuc sa mateixa constitució ? PD : d'éssers sense cap mena de dignitat així honor que sí d'estatus socio-econòmic i complexes o/ i psicopaties vàries .. falsejar, ometre, multiplicar i deformar/ depravar/ tergiversar ensems amb sembrar zitzània fora mida com miserables que són .. les noticies falses són per ells com els purins pels porcs ( es diuen espanyols i enganyen llurs compatriotes!)!

envia el comentari