Despiolinitzem els Mossos

"Catalunya va fer una feinada ingent per convertir el seu cos policial en una policia democràtica i digna. Un esforç que no podem permetre que destrossi l'Estat"

El rellotge de la legislatura ja està en marxa i ara hi ha menys de dos mesos per investir un president de la Generalitat. O això, o anirem automàticament a eleccions. Tampoc seria cap drama, però és obvi que no és la millor de les opcions. Formar govern té nombroses avantatges, sobretot perquè cal que el país es tregui de sobre tan ràpid com pugui la intervenció de l’Estat en el dia a dia de les seves institucions. I un dels àmbits que urgeix són els Mossos d’Esquadra. L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola ha tingut greus conseqüències sobre l'autonomia de Catalunya, però el cas del cos policial català clama al cel.  

 

Arran de l'actuació dels Mossos el 15-M -l'any 2011- i, especialment, pel cas Ester Quintana, Catalunya va fer un fort i intens debat sobre la seva policia. Després de debatre-ho en profunditat, es va decidir canviar el model. I, des de llavors, s'ha intentant que el cos policial català fos diferent. Tant és així, que els Mossos van aconseguir despertar entre els ciutadans sentiments de simpatia i, fins i tot, d'admiració. Un exemple clar són els terribles atemptats del mes d'agost a Barcelona i Cambrils. Els catalans es van sentir orgullosos de la seva policia. 

 

El model Trapero va triomfar. I tot això s'ho ha carregat l'Estat en qüestió de setmanes -amb la inestimable ajuda d'Enric Millo i Diego Pérez de los Cobos-. Aquest país va fer una feinada ingent -durant anys- per convertir el seu cos policial en una policia democràtica i digna. Un esforç que no podem permetre que destrossi el govern espanyol. Cal recuperar els Mossos d'Esquadra. Cal que tornin a ser un cos policial respectat per la gent. 
Comentaris
Lara
El que cal és despiolinitzar els mossos de debò, tots aquells agents que van passar d'altres cossos han de passar les opos o tornar als seus cossos d'origen
Narcís ( majoria aclaparadora de Mossos d'Esquadra no tenen res a veure amb manaies importats cercadors de mala reputació que mai més aconseguiran .. verament no pas de l’agost 2.017 ençà! )
Els Mossos d'esquadra són per a guarnir-nos la seguretat, la integritat i la llibertat, ço és, són l'armilla de nostra societat així mereixen tot nostre suport, tota nostra comprensió i tota nostra estima , això sí, qui a ca nostra no tingui tarannà o modus de fer català pel compliment de l'ordre i seguretat pública .. no sé que fum de policia catalana en lloc de forana ! PD : sàpiga el Major Trapero i d'altres comandaments o no comandaments que mai se' l / se'ls oblidarà .. moltes gràcies !
Grasias
En Narea, tu veus la realitat mol claramén, dons, tagrada més el cos da mosus cuan fa figuretas da llasets grocs al pati que cuan vigilian el order public o cuna persegueixan tarruristas, el teu articla y deixa be cla.
Pere10
no se pero es patetic sentir alguns representants del sindicats del mossos per les teles espanyoles francament de pena

envia el comentari