Europa jutja el règim del 78

"L’exili català ja ha aconseguit una gran victòria moral, que la justícia espanyola estigui esperant la condemna o l’absolució d’Europa"

L’exili català ja ha aconseguit una gran victòria moral, que la justícia espanyola estigui esperant la condemna o l’absolució d’Europa. Suïssa ja ha dictat sentència –en el sentit figurat, perquè ni tan sols ha obert un procés judicial-, no extradeix ciutadans per suposats delictes polítics. Bèlgica i el Regne Unit envien a casa els consellers perseguits mentre no prenen una decisió, sense que mostrin cap interès ni pressa per extradir els seus nous ciutadans. És més, les mostres de solidaritat de les respectives societats i de la seva premsa ja són una derrota d’Espanya. Perquè passi el que passi, la percepció dels ciutadans europeus sobre aquest estat que empresona càrrecs electes escollits democràticament mai més no tornarà a ser la mateixa.

 

Amb un GPS, dotze agents del CNI i molts diners públics, el règim del 78 ha internacionalitzat de manera abrupta i perillosa la seva aposta repressiva contra l’independentisme. La detenció del president Puigdemont en territori alemany no és casual, és el resultat d’una aposta a tot o res d’Espanya, convençuda que el país governat per Angela Merkel, la primera dama de la UE, extradirà el president Puigdemont i li servirà en safata un trofeu de caça per poder tenir la foto preuada del president aterrant a Barajas i un parell d’hores més tard empresonat. Serà un càstig exemplar per als catalans. S’acabaran les apel·lacions a Europa, als tribunals europeus i als organismes de defensa dels drets humans, perquè la gran UE els haurà donat un cop de porta... Però la jugada del jutge Llarena, el guardià d’aquest règim, pot acabar en estocada sagnant per a la imatge internacional d’aquest estat del sud d’Europa en fallida econòmica.

 

De moment, Espanya perd per golejada la batalla ideològica. Ni els ciutadans alemanys, ni els belgues, ni els suïssos ni els escocesos no s’empassen el relat d’un Puigdemont, uns consellers i uns Jordis amb la pistola sota el braç perpetrant un cop d’Estat violent amb la complicitat de 2,1 milions de radicals. El que van veure els europeus va ser aquell títol repetit en diversos mitjans europeus l’1-O: “Espanya, la vergonya d’Europa”, acompanyat d’imatges de càrregues policials. Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit i Suïssa han estat obligats a prendre partit en un conflicte que fins ara era només cosa d’Espanya. No hi ha marxa enrere. Abans o després l’Europa oficial despertarà. Els seus ciutadans, majoritàriament, ja ho han fet.

 

I un altre focus, França. Un manifest de columnistes de Le Monde, un rotatiu no precisament procliu al secessionisme, fa diana en el gran clic que comencen a fer els ciutadans d’estats de tradició democràtica. Només una frase, demolidora per a Espanya: “Ens pertoca defensar els ciutadans europeus que són entre reixes per la fidelitat a les seves paraules”. Demanen l’alliberament dels presos polítics, als quals acusen de rebel·lió, i sentencien: “Ells però, no tenien ni una sola pedra a la mà”. Touché.
Comentaris
Ramon
Què deu ser, això del Règim del 78? Una dieta de cara a l'Operació Bikini? No ho sé pas. Tampoc no conec els significats de les expressions "portes giratòries", "la casta", "nova política" i "Wanda Metropolitano".
Ya os gustaría ya
Pero así no es. Toda causa tiene seguidores. El secesionismo debería contratar al abogado Giovanni di Stefano que defendió con vehemencia la inocencia de Saddam Hussein y de Slobodan Milosevic. Contratado por Charles Manson opinaba que: "En mi opinión el caso es bastante irrefutable. Basándonos en el juicio de 1971, no debería estar en prisión. Lo importante es resolver si se ha violado la Sexta Enmienda , y está bastante claro que así ha sido". Ya veis, Cuevillas sólo es un huevón.
el teu
"les mostres de solidaritat de les respectives societats i de la seva premsa ja són una derrota d’Espanya", hay que pasearse por esos paises, preguntar y leer prensa seria, pero nada mientras tanto sigan en Los Mundos de Yupi ... de ilusiones vive el indepre ;)
No em faria il.lusions
En general els estats europeus recolzen Espanya (i emparen la repressió d'amagat). Les opinions públiques europees en general rebutgen l'autoritarisme estúpid dels espanyols però no són aliades nostres. En el millor dels casos podem obtenir una victòria moral, o ni això. Si volem ser independents cal: 1) Un moviment d'alliberament nacional com a la India, 2) una nova classe política, 3) aliats exteriors (si Europa és hostil als catalans, considerar quins enemics té Europa enlloc de tant lliri).
Com agraïment a Europa per jutjar al pèrfid règim del 78 espanyol
El Parlament ratificarà el dret dels catalans a incloure Alemanya, Escòcia, Bèlgica i Suïssa en els Països Catalans, com a premi per la bona acollida d'aquestes regions d'Europa als refugiats de la Nació Catalana. Properament el Parlament també ratificarà que Europa es digui Catalunya Gran i que la llengua oficial de la UE sigui únicament el català.
Tengo que reconocerlo
Gema Aguilera es la vocera más bestia del régimen. Cada artículo suyo es una epopeya. En Cataluña hay una Odisea a la semana, por lo menos. Algo positivo es que ya dice España y no "estado español".
Ay yemma
y qué dirás si aurupa com tu dius jutja i aproba el regim dal 78 com tu diu, cumensarás com sempra las mantidas la manipulasió al supramasisma i el pluramisque da sempra
Yo soy espanol
Vaja, sort en tenim que les victorioses llances dels Tercios de Flanders obligarant Merkel a extradir Puigdemont.
jo
Els trolls a sou de Ciudadanos avui estan molt nerviosos. No patiu , Catalunya difícilment serà independent. Tot pinta que quan Espanya peti ens enfonsarem amb ella.
ferran
No hem d’esperar cap solidaritat dels qui tallen el bacallà a Europa...Ja els va bé gaudir del servilisme d’un estat de tercera divisió dins el concert Europeu...Només la solidaritat internacional i potser jutges independents ens podrà donar un cop de ma davant l’actual neofeixisme 3.0.
John Smith
La relació de Merkel amb emepuntorajoy s'assembla a la de franco amb els seus ministres. Fa els ulls grossos a la seva corrupció i així el té agafat pels ous, convertint-lo en el seu esbirro més fidel.
Corresponsal de guerra
Avui anire a dormir tranquil, ja que amb el seu article em confirma que encara hi ha premsa lliure i periodistes honrats que només escriuen del que saben amb proves, sense prejudicis ni tendències. Per cert, que em podria dir con s'ho fa per saber què pensen els suïssos, belgues, etcètera? I quants s'els poden imaginar manipulant la opinió pública desde 2012 per tal que al dir amb ridícula solemnitat "proclamo la república catalana" la gente no esclati en una merescuda carcajada col.lectiva.
Miquel
Molts comentaris dependentistes, no se si están al cas que a Europa el feixisme está prohibit, si ia separacio de poders no extradiran al president.pe acaba sou dependentistes dun estat a punt de rescat,
Narcís ( el poble català és un gran poble, un gran país, una gran nació i necessita d'un Estat ídem, tot plegat, d'una pàtria ídem que no pas d'una aliena, damunt, catalanòfoba .. i tot per fer negoci aprofitant-se de la innocència o ignorància de percentatge prou ampli dels seus !)
Un estat que no repel·leix la mentida, que no repugna el mal, que no es resisteix a la desraó/ abús i que no repulsa la injustícia o perversitat o mala intenció o destrucció .. mai per mai pot ser estat de res que sí cova de lladres, cova de delinqüents, cova de criminals ! PD : cap ésser humà així català com mateixos espanyols mereixen uns ' administradors ' com aquests !
Enric
El món va descobrint el que és Espanya i què és Catalunya. Poden manipular i dir mentides, però la veritat, les imatges i el tarannà del nostre poble els està desmuntant les seves absurdes justificacions. La raó està de part nostra i si hi ha justícia de debò guanyarem la partida.

envia el comentari