Escolta, Alemanya

"L'esquerra transformadora alemanya, francesa i europea està essent molt contundent en la denúncia de l'actitud de l'Estat espanyol, per a vergonya de l'àmbit del Podemos espanyol i els comuns catalans"

Potser per un mal càlcul, potser per excés de confiança... Però el fet és que la detenció de Carles Puigdemont dins de territori alemany ha convertit la crisi catalana en un daltabaix europeu, de dimensions impossibles de calcular. El simple fet que el president exiliat estigui en una presó alemanya està fent saltar pels aires la inhibició europea, provocant un arrenglerament polític automàtic. De moment, l'esquerra transformadora alemanya, francesa i europea està essent molt contundent en la denúncia de l'actitud de l'Estat espanyol, per a vergonya de l'àmbit del Podemos espanyol i els comuns catalans.

 

Vénen unes setmanes molt complicades, amb l'opinió pública europea emplaçada a posicionar-se entre Madrid i el moviment sobiranista català. Per això és el moment d'arriscar, amb determinació democràtica i valentia política. Hi ha diverses opcions de mobilització, però una d'elles -potser la més simbòlica- és tirar endavant la investidura de Carles Puigdemont per reforçar la posició de l'independentisme català davant d'Europa. La batalla es lliurarà sobre la figura de Puigdemont, es vulgui o no.

 

Alemanya és el principal país d'Europa. Poden obligar a una negociació que, fins ara, ha estat impossible per l'obstinada negativa de Madrid. Estem a doble o res, d'acord, però és que partíem de res.

 

 
Comentaris
L'aranya ha atrapat la mosca
Si fa mesos que no us recordeu de Junqueras us recordareu de Puchi d'aquí a unes setmanes. I vaig i m'ho crec.
Ramon
ERC ens ha deixat en pilota ideològica picada. I ja veiem quin èxit d'ocurrència a Can Zam. Som una nació, hòstia consagrada. No volem la independència pels diners. La volem pel mateix que la volia Croàcia i Alemanya bé que va recolzar-la no una sinó dues vegades en el segle XX. La volem pel mateix que hi ha qui la vol a Escòcia. Som una nació. No som comparables a un land alemany. Som una nació. Per això, volem la llibertat. Per això, hi tenim el dret a voler-la..
Totalment d'acord amb tu sr. Cot
Està tot Europa ficada a dins del "afer intern espanyol". Volem en Puigdemont President!!! El sr. Torrent val més que dimiteixi, el càrrec li va gran. Erc debia tenir un pacta o més d'un a part. Quina decepció, erc a resultat ser com el pdcat, autonomista i res més.
És gafe la Rahola?
Famosa piulada: "Es el putu [email protected] burla l'euroordre d'Espanya: ja no és a Finlàndia". Ara el puto amo està en una presó (molt cuqui però presó) alemanya. Rahola també es creu que Catalunya és una nació. Compte amb fer-li cas.
Forces d'ocupació actuant entre els Mossos
Sembla que hi ha policies espanyols i guardiacivils uniformats de mosso entre els autèntics. Sembla que els mossos més quillos són els encarregats de reprimir el moviment. Sembla que Espanya, com sempre, juga brut i vol empastifar la nostra policia nacional amb la seva merda. Atenció, catalans! Els eÑus són perillosos, i més quan van uniformats i armats.
Impotència
Totes les accions secessionistes només demostren la impotència infantil i la debilitat del moviment. Els han tret el caramel Puigdemont i ara a queixar-se com sigui. Aquí ja estem acostumats. Ahir al meu barri algú va tocar en solitari una cassolada d'un parell de minuts. Espero que això l'ajudés a superar l'enrabiada.
Jugada maestra
No entiendo tanta excitación por una nueva jugada maestra del President Puigdemont. Lleva meses encadenando una detrás de otra. Deberíamos de estar ya acostumbrados.
Català emprenyat
Puigdemont president, i prou!
mol de bit Salvadó
Tot el mon en dona la rao, dons, paxó som tan i tan supariós, dons, tú deuría exigí a en Ángela Merkel que li pusi a en Carlas Puchdemón una rasidencia a la altura dun primé ministra, dons, o milló del papa, tú
STOP AL NAZISME-UE
junckers de hitler a on ets, FEIXISTA, FRANQUISTA I GENOCIDA DELS CATALANS? UE ES EL VI REICH, TANQUEM LA UE, FORA FEIXISTES, FRANQUISTES I NAZIONAL.SOCIALISTES DE LA UE DE LA HEIL MERKEL
Astá clá
Dons, astá clá que ian una colla d'il·luminats que creuan qa aquet pais, i que auropa es mol infarió a eis i que com rasa suparió damanan una tratu mol apasial, dons, que es vagin tots a Brusel·les i no tornin, allá tindrán aixó que eis diuan "damucrasia" que es resumeix en " si no pensa com yo no mereixes viura"
Carles Viñals Casado
I de què serveix el clam del carrer pro investidura de Carles Puigdemont davant d'una "institució que no està a l'alçada" i d'un president del Parlament decidit a fer-ne oïdes sordes ? ? Propera concentració, davant la seu d'ERC. Investidura de Puigdemont o dimisió de Roger Torrent.
Ramon
Ahir nit, TV3 -horrible nom, per cert-, una corresponsal a Alemanya informa que allà no entenen com una part pot voler independitzar-se del tot. Que no els hi entra al cap igual que no els hi entraria que un land alemany volgués separar-se del conjunt alemany. I et creus que va afegir-hi que aquesta comparació no té cap sentit perquè Catalunya és una nació igual que ho és Escòcia, Eslovènia, Letònia o la pròpia Alemanya? Doncs no. I et penses que algú de l'estudi va dir-ho després? Doncs tampoc.
Puigdemont President
Avui mateix
Ramon
L'argument pesseter d'ERC era espantós de cara a l'exterior, danyí de cara als catalans si s'introduïa com alternatiu i no complementari a l'argument nacional i, potser sí, que podia haver tingut alguna raó de ser pràctica de cara als espanyols que viuen a Catalunya. Però és clar, això només hauria sigut factible amb un espai mediàtic distint i si haguéssim posat a defensar l'argument pesseter algú capaç. No algú que fa el ridícul més estrepitós i definitiu davant José Borrell.
Ramon
En les circumstàncies que hem intentat alliberar Catalunya jo ni a Can Zam, hauria esgrimit l'argument pesseter. Amb un espai mediàtic així hauria sigut igualment impossible contradir el missatge dels mitjans que allà reben. Era obvi que no ens els guanyaríem ni que l'argument pesseter no l'haguessin defensat sabatots. El millor hauria sigut no haver-hi fet ni campanya, ni pòsters,ni independentistes a la Noria, ni Karmeles als mercats, ni res. Era ajudar Espanya a atiar el lerrouxisme.
Pepet
Com a militan 'ERC els que sou tan independentistes de "boquilla" os envio a tots a pesta fang . ERC os fa molta nosa .Els empresonats i a l'exili d'esquerra ,segurament deuen estar molt satisfets amb les vostre critiques Aquetes jo no molestant. Gracies per res
Ramon
Pesta Fang no m'apareix al GPS. Que potser és un gulag de Corea del Nord? Allà almenys fan polítiques socials, feu-me cumfianza, manz netez.
Sí, sí, tot molt bé. Però la badada monumental de deixar-se agafar per anar a treure el cap a un col·loqui insubstancial no és culpa dels alemanys. I ja van unes quantes d'errades així, recordem 10O, 27O etc...Aquests polítics no tan sols s'han complicat la vida, han deixat Catalunya als peus dels cavalls.
La mosca està enverinada i l´aranya es menjarà " lo que se comió Perico, una polla como un mico"
Els ciudadanos, avui, han vingut a cagar a aquesta secció. ¡¡ Quina ferum!!
Cartanya
La aposta es posible per això, per que partim de res . . . . . de res mes que de nosaltres!!!!! No se si viurem un altre entrega de un President Català, feta per alemanys a un "govern" espanyol, pero podria ser, ja que tots sabem lo caps quadrats que son, pero per això mateix tambe podrien pensar que, si la primera vegada ja la van ben cagar, millor seria que no hi hagués una segona.
...SIEGFRIED...
...CATALANES SECTARIOS...ESO SI...TOCANDO LOS COJONES POR EL MUNDO...COMO SI ALGUIEN LOS NECESITARA...EL CONTINENTE AMERICANO ESTA LLENO DE ELLOS Y SUS DESCENDIENTES...
Ciutada
Quin home tan astut puigdemont no se li acut un altre que pasar per alemanya que son coleguis den marianu pues este es el nivel del sobiranisme jjj
Por mucho que soñar anime a l aparroquia ...
... el 26 de Marzo de 2018 CATALUÑA NO ES UNA NACIÓN.
Anna Armendares
A Franca i Alemany nomes minories amb la ment i els ulls oberts, o amb coneixement a fons del que es la democracia i els drets humans, o el que es la historia d´Europa, entenen el que passa a Catalunya. Si expliques a un alemany el que va passar amb Companys l´any 40 no ho coneixien, i el que es pitjor, no entenen res de res. No ens fem il.lusions, la auotodterminació potser la tindrem i potser tindrem nou referendum d´aqui uns anys, pero encara haurem de maldar molt per tenir republica.
Sixtus
Potser el que els passa a Alemanya és que ningú considera que les abismals diferències entre un hamburgues i un muniquesos, o un colònes i un dresdenes mereixin dividir l'estat per fronteres. És que no tenen història, els pobres. Nosaltres si.

envia el comentari