Sobreviure és guanyar

"La prioritat ja no són ni tan sols les institucions autonòmiques, sinó la democràcia mateixa"

El règim espanyol ha decretat la destrucció del catalanisme. És una agressió cíclica, basada en la força, l'arbitrarietat i la brutalitat. No els importa res més que arrasar les institucions catalanes com a mitjà per anar encara més enllà i arrasar Catalunya per la via de la por i les represàlies indiscriminades. És així des de fa més de tres segles.

 

Aquesta estratègia repressiva ha de tenir resposta. És urgent. La prioritat ja no són ni tan sols les institucions autonòmiques, sinó la democràcia mateixa. Cal eixamplar la base i recuperar la unitat d'acció i, sobretot, és necessari expressar des del carrer la indignació de la majoria de la societat catalana, que està disposada a resistir. Ho hem demostrat moltes vegades al llarg de la Història. Aquest país és capaç de guanyar.

 

En qualsevol cas, ara ja sabem per què des del PP encara amenacen Carles Puigdemont amb "acabar com Lluís Companys". I és que el 123è president de la Generalitat també va ser condemnat -i afusellat- per un suposat delicte de rebel·lió que els jutges de la dictadura franquista van atribuir al president català. Vuit dècades més tard, són els seus néts els que volen acabar la feina. No se'n sortiran perquè són massa immorals. I perquè estem disposats a sobreviure.
Comentaris
Carles Viñals Casado
Cot: Potser tú no goses o no pots dir-ho, però jo no tinc per què privar-me de dir les coses pel seu nom. La nostra prioritat era, és i serà sempre LA LLIBERTAT. Tancades per la tiranía totes les víes pacífiques, en absència de tota possible evolució, només ens resta la REVOLUCIÓ, que esclatarà incontenible, en l'autèntic i encara per venir "jorn dels miserables". Quan Llach el cantava el 1976 no podía pensar que aques dia hauría d'esperar al 2018. Viurem -o morirem- dempeus o viurem de genolls.
Sembla que Llarena té tota la raó
Almenys es la doneu els mitjans i els CDR. Què vol dir "Aquesta estratègia repressiva ha de tenir resposta"?. Estás cridant al pacifisme (o no) agressiu que ja hem patit amb anterioritat, Cot?.
Fat Boy
Doncs si no estem disposats ni a fer una vaga general i una guerra economica i fiscal, ho veig dificil. Sobretot perque ja ho deia el savi que es mes perillos un exercit de xais comandats per un lleo que un exercit de lleons comandat per un xai.
Exacta Salvadó
Mol be asplicat, dons
Yo proposu
Anem tots a Brusel·les i no turnem mai, dons, així, España pels Españols, dons
Ramon
Que bo el post del grassonet.
Morton
PROPOSTA D'ESTRATÈGIA URGENT DAVANT LA REPRESSIÓ: Els 70 diputats independentistes TOTS s'han de tancar en un local i no poden sortir d'allà sense un president consensuat (per exemple: el vell Maragall del discurs impecable de la primera sessió), sense un govern d'unitat JxC, ERC i CUP i un programa decidit cap a la República. I també un acord per a les municipals amb llistes úniques republicanes. Veiem com el franquisme espanyol actua unit. Doncs els demòcrates republicans també hem de fer-ho.
Per a "Sembla que Llarena té tota la raó"
S'ha de ser molt burro per veure violència en demanar "resposta a la repressió" i que et quedis tan ample davant amenaces "d'acabar com Companys", "a por ellos oeoeoe", per citar-ne algunes. Tu també et manifestes amb els pacífics boys que van a les manis unionistes, amb esvàstiques tautades? Si et sembla, ens deixarem picar sense badar boca, no sigui dit que som violents. Fins ara, la violència l'han posada els teus.
Ens queden tots a casa un mes
i s’ha acabat el broquil.
Ramon
Heu vist, avui, el Grasset? Tenim unes esquerres independentistes que en saben molt de dir-li "traïdor" i "rata" a qui té algun dubte de tirar pel dret però que després no guanya ni per casualitat un cara a cara amb cap unionista que condemni que haguem tirat pel dret. Nk saben argumentar res. Perden sempre. Se'ls mengen sistemàticament amb patates. Ni que siguin tots contra un.
No els tenim por
Pesem fredament, avui dia no es poden permetre afusellar-nos de matinada, ni aplicar-nos el garrot vil, ni bombardejar-nos, tot això que fa uns anys sí que ens feien. A mi em va fer molt de mal l'abstenció de la Cup del ple de dijous. Els empresonaments de divendres m'han donat força, empenta, dignitat i coratge. Si també us ha passat m'entendreu, dijous em sentia ensorrada, avui em sento forta com després de l'1-O. Els nostres polítics han de fer un canvi i actuar. Estem preparats, i ells?
Una bicicleta xoca amb un tren i el ciclista sobreviu
A vegades passa però poques. Depèn de molts factors. Tant demanar el xoc de trens i ara vingua queixar-vos que el tren fa mal.
John Smith
"Aquest país és capaç de guanyar." I tant, però... i els polítics? "
MFX
Estic ple d'energia, de fet sóc estic a punt de petar, però ningú no em convoca ni em proposa res d'engrescador. Va nois, vagues de tot tipus, boicot fiscal,tall de carreteres tant de temps com calgui, etc. Però res,espero en va. No sé si els nostres líders seran del CNI.
Epístola de San Pablo Llarena a los tontents
"Los miembros de la Mesa del Parlament y las entidades ANC y Òmnium asumieron la responsabilidad de favorecer la creencia pública de que la proclamación de la república era perfectamente viable". Y no lo era. Hasta se le escapó a Puigdemont con Comín.
Per el "sembla que Llarena té tota la raó"
Si penses així, el responsable del aldarulls de ahir es en Llarena per la seva decisió, no es una de les acusa ions que fá als empresonats? Doncs una querella de tots contra aquest prevaricador!
Postres
Per sobreviure cal viure. Per viure cal llibertat. Sobreviure és el que hem fet sempre. Volem GUANYAR.
david
i l'ANC què hi diu ? ..... i tant difícil és posar-vos d'acord amb en Puigdemont, Cup, CDR i ERC i d'una puta vegada planificar quelcom més que manifestacions inútils ? ...
Epístola de San Pablo Llarena a los tontos muy tontos
"El diseño criminal puede no haberse interrumpido con ocasión de la aplicación del artículo 155 de la Constitución aprobada por el Senado y que -cada vez con mayor nitidez- parecen estar latentes y pendientes de reanudación una vez que se recupere el pleno control de las competencias autonómicas". De ahí las manifas de ayer. El responsable es quien las convoca. Y, por tanto, también es responsable de los heridos.
Ramon
Hi ha un repartiment concret de positius i negatius que només pot explicar-lo que hagin posat un ximpanzé a teclejar-ne. I qui diu un ximpanzé diu algú amb el C.I. d'un ximpanzé.
...SIEGFRIED...
...SOIS UNO DE ESOS TANTOS PUEBLOS QUE NO PINTA NADA EN EL MUNDO...

envia el comentari