La CUP. L'independentisme que vol Espanya

"L'independentisme ja no és radical. Aquest és el seu èxit"

Així sí. Aquest és el partit que vol l'Estat. Una minoria amb gestos ben radicals i amenaçants. El grup extrem que viu a l'oposició i acusa els altres de traidors i miserables. Els quatre diputats (els mateixos que el PP) que són més dignes i més honestos i més compromesos i més nobles i més autèntics que els altres. Imagino que els quatre del PP deuen pensar el mateix. I tots 8 (els uns i els altres) pensen que tenen raó. La gran diferència és que l'unionisme s'ha fet fort a crits. Mitjançant bronques i violència (verbal la majoria de vegades). Per això el partit que més crida i insulta (Ciutadans) ha esclatat com a nova força hegemònica espanyola al Parlament. L'independentisme és diferent. Els que criden tenen 4 diputats.

 

Ja ho hem vist, això de l'independentisme enfadat amb el món i, especialment, amb els catalans. Ens ho vam haver de tragar als 80, als 90 i al començament dels 2000. Per sort, uns quants van entendre que l'independentisme triomfant havia de ser com els catalans. Complexe, cívic, optimista i pactat. Aquesta idea original i revolucionària ens ha dut fins un moment històric com el que estem vivint ara mateix. Ahir, escoltant la CUP, sentia l'eco dels riures dels enemics de l'independentisme. Hem de ser dignes i valents? Sí. Hem de tancar-nos en una fantasia de república i negar-nos a seguir picant pedra? No. Perquè el que agrada als independentistes és fer xivarri i desobeir. I ho entenc. Però aquest moviment s'ha fet massiu perquè els seus líders han triat la porta estreta. Intentar avançar sense perdre ningú. Al contrari. Incorporant tots aquells que volen un país millor i no un país més sorollós. L'independentisme ja no és radical. Aquest és el seu èxit.

 

Confiança.
Comentaris
Es ben sabut
Els extrems es toquen.
JordiP
D'acord.
Carxofa
Qui s'ha mogut no ha estat la CUP, sinó ERC i el PDCat amb el seu neoautonomisme. És miserable doncs focalitzar la minorització de l'independentisme en la CUP i no en els traïdors de la casta processista.
Gràcies que algú amb presència als mitjans pot dir el que molts pensem, ara que esta de moda exaltar la Cup.
M.S.
La qüestió està en que els cupaires no són veritablement independentistes. La independència no és per a ells un objectiu principal, prioritari. Fins i tot i ha el dubte raonable de que estiguin controlats pel CNI. Les seves accions ho fan pensar així. Cada cop que l'independentisme tira endavant la CUP fa sabotatge. 2 + 2 = 4
Ramon Peiron
Ahir vaig sentir la intervenció sencera d'en Carles Riera i no recordo ni amenaces ni acusacions, sinó l'exposició respectuosa i sense estridències ni prepotències d'unes anàlisis i propostes fetes des d'un punt de vista tan legítim com qualsevol altre. Suposo que el vídeo deu ser ben fàcil de trobar a la xarxa i qualsevol que ho vulgui pot comprovar que la impressió que es té després de llegir l'article de l'Oriol Jara no s'ajusta gens a la realitat: mal periodisme.
No t'enganyis a tu mateix, nen
Més de mitja Catalunya i gran part de la resta d'Espanya ni desitja el secessionisme ni aguantar a la CUP. I això d'aguantar a la CUP se centra pràcticament a Catalunya. Cal comptar amb excepcions per motius professionals: periodistes i humoristes.
el vot a l´esquerra
es un vot inutil ,estupid, no serveix per avançar.
xup
aquest moments a la CUP totom l,hi retreu que sigui ferma, pero el temps els donara la rao, o plantes cara o et passent per sobre, anar acotan el cap i dir amen als jutges apostols del franquisme, aixo no es construeix un pais
Ciutadana farta
Per a xup , quan nomes tens quatre diputats i sense grup propi , alguna cosa t,has de plantejar, no pots ser intransigent ,la tossuderia i l,encaparrament en moments tan dlicats es de curtets, ara no toca , l,estrategia era magistreal , no es el mateix engarjolar un diputat , que un president ,pero son tan intransigents que no raonan i no veuen mes enlla, si teniem alguna oportunitat , amb la republica fora i un govern aqui independentista per anar fent a les seves ordres, i anar fent cami
Ramon
Espanya prefereix que votem ERC a què votem Convergència. I prefereix que votem la CUP a què votem ERC.
Ramon
Dependre de la CUP ha estat letal. Però, atenció, que si hem depès tant de la CUP ha sigut en molt bona part pel caïnisme d'ERC perquè va ser electorat republicà, 300.000 carallots, que els va fer pujar fins aquells 10 escons en negar-se a votar una candidatura, Junts pel SÍ, amb convergents.
RAI
CUP=CNI, son els quintacolumnistes que necessita Espanya!
valeri
CUP, ES CORRUPCIO I VERGONYA
Ramon
La veritat cou, eh, ERC? Però no perquè cogui deixa de ser veritat. El propi govern espanyol ja va reconèixer obertament que els resultats electorals del 2012, aquella dotzena d'escons que s'havia mogut de Convergència a ERC, els havia alleujat. Ho reconeixen ells mateixos. Faríeu bé d'intentar entendre'n el perquè.
A ERC els va guanyar l’ambició de guanyar
i els que ho varen promoure a les fosques no hi son a la presó. El president no va entendre el moment únic de força que tenía l’independentisme l’1 O i tot aquells mediadors que es van oferir per parlar amb el gobierno es van escapolir i fer fonedisos el minut seguent. Quants neu vist d’aquests demanan li al gobierno que s’asegui a parlar? Ni a la tele surten. Aquest pais està ple de clase política que tira la pedra i amaga la ma. Per aixó estem al mateix lloc que fa 300 anys.
Narcís ( l'actitud del CUP no n'és normal .. com no sigui ' parany ' per fúmer tots els representants de l'independentisme , ço és, amb majoria absoluta avancem .. i després nostre botxí vagi arreplegant-los/ enxampant-los/ atrapant-los!)
No seria gens d'estranyar que la CUP no votés en Turull tot pensant : " atès que sembla l'estat el tancarà .. si votem sí, i el tanquessin, l'estat seria fent també ofensiva directa contra nosaltres , i llavors hauríem de ' respondre ' com sempre diguérem .. així sent a l'oposició no ens en sentim al·ludits i .. no ens delatem per no ' actuar ' " ( així ser tots comediants .. ! ) ! PD : perquè sinó .. només hi ha l'eixida de ser baliga - balaga .. d'aquest estat !
Joan Carles
Em sembla que al autor de ."l'article" el que li agrada és l'independentisme d'en pujolet, mas, Millet, i tots pactant amb el PP. O el d'esquerra pactantamb els sociates.
Pitxolí
Aquest article és molt injust. Junts x Cat. ha comès exactament la mateixa falta que s'atribueix a la CUP: anteposar la seva ideologia als interesos de Catalunya: permetre que la seva ideologia dificulti que Catalunya s'acosti més a la seva llibertat. Junts x Cat. ha preferit que Turull no fos elegit president abans que pactar amb la CUP uns canvis en el model diguem-ne liberal que ha estat aplicant (des d'abans d'anomenar-se Junts x Cat.) en camps com l'educació i la sanitat.
Fat Boy
No es la cup la que va a llepar-li el cul a l'Iceta i el Domenech, artista.
Negre
Però a qui se li acudeix ara menysprear l'independentisme de les dècades anteriors? Feia temps que no llegia un article tan inconsistent, tan encegat per una impotència infantil, tan buit de raonaments seriosos. Fa mandra rebatre algunes ments obtuses, redéu.
Jesús Rocosa Vilà
Sr Jara, amb els postulats i estratègies de la CUP s'hi pot estar d'acord o no, però són els únics que estan mantenint la coherència de no canviar el seu discurs. Li sembla constructiu dedicar el temps a donar a entendre que una formació independentista en realitat treballa per a l'unionisme? Sisplau, dediquem les energies a crear sinèrgies.
Wally
Tot el que volgueu. Fets: les decisions de la CUP coincideixen amb els desitjos del PP. Gràcies a ells, el rei no ha passat pel tràngol d'haver de signar allò que menys volia. Com a mínim, admeten que l'stratègia de la CUP és curiosa.
david
Jo només veig un articulista que sembra zitzània i discordia. Que no recordeu qui és l 'autentic enemic ? ...
John Smith
Oriol, no et cansis. No pensem comprar el pressing-CUP. Quan acabi la pel·lícula, la valorarem.
Pdcat-erc
Molt bon article, passi per les nostres oficines a recollir el sobre.
La CUP quiere mambo...
.... y no limitarse a servir canapés a los invitados mientras el PdCat y a Esquerra bailan valses capitalistas, quelle horreur!
Ramon
Les esquerres independentistes haurien d'intentar entendre per què Espanya apunta només contra Convergència i per què salta de contenta quan aconsegueix moure vot convergent en direcció a ERC i vot d'ERC en direcció a la CUP. Potser si ho entenguessin deixarien de fer-li tant el joc a Espanya.
Anna Armendares
Els discurs de la CUP es molt maco i com a discurs molts el trobem molt bo. Pero com que vivim en democracia, doncs hem de reconeixer que ara mateix nomes tenen 4 diputats i que com que no participen al govern doncs no arrisquen res. Aquests son els fets. La realitat. Els escoltem, inclus els hi podem donar la raó teórica. Pero per avancar calen fets. I es veritat el que diu un lector: a vegades els purs acaben servint altres interessos, Un cas ben clar: els zapatistes a Chiapas i ej Marcos.
Si...
Què haguès passat si les CUP no haguessin apartat a Lluís Mas de la presidència i la primera línia de la política catalana? Si haguessin investit Turull com a president el dia abans de la seva compareixença?
Ramon
Espanya no és que ens volgués progres sinó que ens preferia progres. Preferia que aquelles inevitables polititzacions benestants vinculades a edats, caràcters, oficis, estudis, siguessin progres en lloc de catalanistes. Però dins les catalanistes i per raons similars prefereixin que siguin de catalanismes quant més radicals, millor, perquè així s'assegura que mai no reeixiran ni ningú del món hi mostrarà complicitat. No és que ens vulguin així sinó que, mal per mal, millor que siguem així.
Ramon
Quan vam aconseguir un èxit clamorós en l'opinió pública a favor de tenir seleccions esportives oficials, els socialistes van enviar agents sabotejadors als partits de Catalunya perquè, fent-se passar per independentistes dels que rebutgen sumar amb Convergència i volen "canviar-ho tot", cremessin banderes espanyoles (i de passada, alguns seients). I així connotar aquella reclamació d'extremisme, violència. Amb la CUP ja no els cal. La CUP ja els ho fa de franc.
Ramon
Un independentisme radical no tindria per què tenir la raó però tampoc no tindria per què ser necessàriament dolent. Podria ser bo. Però sempre i quan sigués radical només en matèria independentista. La CUP no és radical en matèria independentista. Al contrari, planteja la independència com un objectiu instrumental per aconseguir uns altres objectius que sí els té per finals i en els que sí que són radicals. Radicalíssims. Quan la socialdemocràcia ja no governa gairebé enlloc, aquí, això.
Torroella
I vinga mesellisme!!

envia el comentari