Més enllà del procés

"S'obre una etapa nova que requerirà nous lideratges i una estratègia diferent. Potser la via més curta siguin unes noves eleccions, amb plantejaments clars i un debat obert"

El discurs d'investidura -digníssim, tristíssim- de Jordi Turull havia d'articular una oferta impossible, combinant un retorn tàctic a l'autonomisme amb l'ancoratge polític dins la gran onada independentista que prové d'aquella llunyana Diada de 2012. I això, simplement, no és possible. Almenys quan es vol concretar institucionalment. Per això aquest dijous, al Parlament, la CUP ha liquidat, definitivament, el procés.

 

Perdent, Jordi Turull ha engrandit la seva figura. Ell, amb Josep Rull al banc del costat, ha simbolitzat l'altura ètica d'un moviment polític que s'ha defensat des de baix, al carrer i a les escoles. I que ha estat liderat per persones que, amb encerts i errors, han estat disposades a sacrificar-se pel seu país. Tot plegat, un capital de confiança extraordinari que no defallirà fins aconseguir l'emancipació democràtica i nacional d'aquest país.

 

S'obre una etapa nova que requerirà nous lideratges i una estratègia diferent. Potser la via més curta siguin unes noves eleccions, amb plantejaments clars i un debat obert. I, en tot cas, una proposta ambiciosa, però viable, cap a la República.
Comentaris
Maria
Directe cap a eleccions. Cap retret a la cup, han estat els més clars i honestos. Fora els del 155 podrits i indignes. I el meu recolzament a la lluita pel meu país i la República catalana. Dempeus!
Ramon
ELECCIONS!!!
Peret
En Graupera que lideri les primàries per les eleccions tal com ho vol fer per l'alcaldia de Barcelona. I els partits independentistes q no s'hi sumin, cap a l'escorxador per inútils.
Giramón
En aquest pais no sabem gestionar ni el triomf, ni el poder, ho tenim clar oi? Doncs de la CUP, podríem començar a apendre alguna cosa, estiguem d'acord o no. Saben gestionar poder, n'aprenem? Jo ja començo a pensar que o Carles o Carles (Puigdemont o Riera) i cap a eleccions si cal. Els polítics actuals saben d'autonomies, però no saben ni d'autoñomia ni de república
pepitu
Unes noves eleccions serviran per fer un tripartit ERC-PSC-Comuns (Tardà dixit) i que ERC conquereixi la Presidència de la Generalitat, que en el fons és el que volen. El que cal és defensar al carrer el President destituit per Iceta i el club del 155 i no abaixar la guàrdia. Hem de demostrar al món que la gent del 1-0 no s'arronsa. Mobilitzacions ja!!!
Has dunat am la clau
Dons, Salvadó, ahs dunat am la clau, las escolas, dons, lúnica via para la rapública es cuntinuá invantán l'histuria para aburragá als nostras fils. Anim Slavadó
Victor
Per primera vegada l'independentisme s'ha quedat sense discurs. Segur que és la millor manera d'anar a eleccions i jugar-se una majoria absoluta que ara tenim ? M'he de creure que es posaran d'acord d'aquí a 3 mesos si són incapaços de fer-ho ara ?
Rafel
D'acord: eleccions. I després, què? Estalviaran unes noves eleccions fer el que encara podem fer d'una punyetera vegada:: asseure's,negociar i pactar una estratègia compartida? Algú creu que després d'unes noves eleccions (que poden llençar a la paperera de la història una majoria absoluta digníssima) no tornarem a ser on som, és a dir, en situació d'haver de pactar? Doncs feu-ho ara, que encara hi sou a temps! I si no, marxeu tots, , perquè us heu mostrat incapaços, i deixeu pas a noves cares.
Polítics incapaços
No varen complir amb el mandat de l'1-O ni varen complir amb el mandat pel qual es varen presentar el 21-D. Si hi ha noves eleccions em temo que seguiran enganyant la gent: ni ERC ni PDECat tenen altre intenció que tornar a l'autonomia. Però no ho poden reconeixer obertament.
Groc
Si jan noves elccions ,segu que la Cup no es presentan (mes autonomia) O si es presenten pensen que trauran majoria absoluta i faran REPUBLICA? Permetimen que ho dubti
Gebre
Sí.
pepet
Que segueixi lespectacle quien da mas passin senyores i senyors benvinguts a la parada dels frikis amb estelada jjjj
pep
fa anys que llegeixo els seus articles i ho seguiré fent perque (malgrat a cops trobo certes contradicions posiblemente per l'estat d'anim) crec que en general son prou encertats.Ara bé crec que dir que la CUP a liquidad el procés...ho trobo fins i tot de mal gust i això que jo no comparteixo ni la decisió ni d'altres que han fet encara que crec que en segons quines coses son molt coherents i més "valents"(per dir-ho d'alguna manera). Crec que s'han fet molts encerts i tambe errors pero TOTS

envia el comentari