Poca justícia, però molt espanyola

"Les fronteres espanyoles retornen a la condició que tenien durant el franquisme, quan la Guàrdia Civil i els jutges de la dictadura contribuïen poderosament a l'Spain is different del ministre franquista que va fundar el PP"

L'independentisme va cometre l'error de confondre la simpatia dels mitjans de comunicació i de part de l'acadèmia amb la possibilitat de suport internacional efectiu a una República Catalana autoproclamada. Però, posteriorment, és l'Estat espanyol el que s'ha equivocat greument en pensar que els sistemes judicials de les democràcies europees són igual de moldejables que els tribunals espanyols. La vicepresidenta Sáenz de Santamaría no pot despenjar un telèfon -com fa tranquil·lament a Madrid- i posar a les seves ordres un jutge belga, danès, suís o finlandès per explicar-li que la violència dels seus policies ha de servir per condemnar els representants democràtics dels que van ser apallissats.

 

Aquesta és l'estratègia i la funció principal de l'exili català. A base de ser convidats a moltes capitals d'Europa, Puigdemont i els seus deslegitimen, de forma humiliant, la justícia de Madrid. En aquest sentit, les fronteres espanyoles retornen a la condició que tenien durant el franquisme, quan la Guàrdia Civil i els jutges de la dictadura contribuïen poderosament a l'Spain is different del ministre franquista que va fundar el PP.

 

Quan Espanya va haver de retirar l'única euroordre que, fins ara, s'ha atrevit a emetre, ForoCoches va canalitzar una campanya de boicot a la cervesa belga. A hores d'ara ja no poden fer ni això.
Comentaris
XX
Espanya és un país molt i molt garrulo. Els catalans encara no ens n'hem aconseguit independitzar; ens ho hauríem de fer mirar.
Grasias Salvadó
Quin analisis mes profún, Salvadó, es que usrprandeix sempra am els teus articlas, dons, anorabona Salvadó, fins i tot
Per quines raons Puigdemont i els seus deslegitimen, de forma humiliant, la justícia de Madrid?
És clar que això és només una opinió poc raonada i molt propera al deliri. Un cop més Cot part del punt al qual s'hauria d'arribar saltant-se tota una cadena lògica de causes-efectes.
Quien queda retratado es Puigdemont
Por qué Llarena no solicita la extradición. Con sus propias palabras: "La provocación de una detención en el extranjero busca que el investigado pueda pertrecharse de una justificación de que su ausencia no responde a su libre decisión como prófugo de la Justicia, sino que es la consecuencia de una situación que le viene impuesta. La intención era subvertir la finalidad de un instrumento procesal que está previsto para garantizar la observancia del ordenamiento jurídico".
Narcís ( s'ha acabat .. mai més sentir-nos ses necieses o ‘ sólo miran por ellos ‘ .. o ‘ sólo van a lo suyo ‘ .. o ‘ todo se lo hacen suyo ‘ .. . . . . . així doncs, “ cadascú a ca seva i Déu a la de tothom “ .. busquin-se altre ninot per al pim pam pum .. començant pels seus ‘ manaies ‘ !)
Aquest estat/ país veí amb sos ' fatxets ' o malèvols i/ o estúpids no té solució, ço és, si som dins ( dessota ) : que ens n'aprofitem, trèiem benefici, n'abusem , que el volem tenir com nostra casa (?!) i, a més, voler tenir nostre pis ( Catalunya ); que si . . . . . ; i si ens volem anar ( fos només perquè no ens donin l'última empenta contra el precipici ) : que si egoistes, que si antiespanyols, que si . . . . .! PD : mai més escoltar sa misèria moral/ ètica i rebre sa criminal política !
I encara gràcies
I encara gràcies de la ósmosi inversa que fa penetrar una mica d'aire més net pels porus d'aquestes fronteres. Amb el que els hereus del regim feliços seria forma part de escamots falangistes que anessin casa per casa dels independentistes i els afusellessin en remotes carreteres.
rd350
molt ben vist i molt real

envia el comentari