Justícia-escombraria

"Els magistrats espanyols no aconsegueixen desprendre's d'una genètica franquista que els és molt útil dins de les seves fronteres, però que causa una enorme aprensió passat l'últim control de la Guàrdia Civil"

El desplegament internacional de l'exili català està essent capaç de caracteritzar els tribunals espanyols com a justícia-escombraria. És a dir, com un entramat legal incapaç d'aconseguir una mínima correspondència amb els sistemes judicials de països europeus amb una tradició democràtica incontestable com són Bèlgica, Dinamarca, Suïssa o el Regne Unit. Els magistrats espanyols no aconsegueixen desprendre's d'una genètica franquista que els és molt útil dins de les seves fronteres, però que causa una enorme aprensió passat l'últim control de la Guàrdia Civil. Puigdemont i la resta de consellers ho comencen a aprofitar, i aniran molt més enllà.

 

Per això el debat organitzat aquest diumenge a Ginebra ha causat moltes dificultats a Xavier Vidal-Folch, el representant del Règim del 78/Prisa, que no va poder respondre a tres qüestions principals. Una, per què es manté en el temps la impunitat dels repressors franquistes i, en paral·lel, la humiliació de les víctimes de la dictadura. Dues, per quina raó les autoritats de Madrid es neguen a dialogar amb els representants legítims dels catalans. I tres, per què l'1 d'octubre Madrid va desencadenar una onada de violència d'aquella magnitud contra ciutadans pacífics i indefensos.

 

És cert que cal valorar el compromís cívic de Vidal-Folch, afrontant la representació informal de Madrid en un ambient desfavorable. Però també la convicció de Carles Puigdemont, que no defuig el cara a cara ni tan sols amb un diari que no para d'insultar-lo des de fa un parell d'anys. En qualsevol cas, el debat suís és el primer d'una sèrie d'accions internacionals que deixaran el jutge Llarena i els seus amics reclosos dins d'una excepció políticojurídica que no es podrà sostenir a mitjà termini.
Comentaris
Maria
Endavant President!!!! Dempeus! Dignament!!!
Un de tants
Ni tampoc a curt termini. Seguim col•lectivamen la recomanació del sr. Pérez Royo de denúncia per vulneració del dret de sufragi passiu.
Molta raó Salvadó
Dons a tot el mon ens dunan la raó, inclús inclús, as parla ca en Vladimí putin, ara ca guañat, ampurtarña llasu groc a totas las sevas aparisión para raivindicá la llibartat dels Jordis, en Jordi Sânches, en Jordi Mayenti, en Jordi Cuixart, i en Rudrigu LLansa, Dosn Salvadó mol bó articla
Lo bordas Cot
Nadie puede desprenderse de su genética porque cada uno es su genética. ¿No sabes lo que son los genes, Cot?. Una vez dicho esto, el franquismo judicial español (no genético, claro, sino tradicional) es lo que hay que demostrar, no tomarlo como un axioma. Perseguir a unos golpistas regionales disfrazados de demócratas no quiere decir que seas franquista. Precisamente Franco dió un golpe de estado a lo grande. Por eso, más franquista es el golpista Puigdemont que el juez que instruye su causa.
El meu nom és cosa meva
Tot això està molt bé, però jo voldria veure aquests jutges en presó preventiva per pressumpta prevaricació. Com ho hem de fer? Què més ha de passar? Si són pressumptes delinqüents, què fan que no són a la presó?
Narcís ( verament .. fum fàstic i fastig haver d'opinar de tanta baixesa i vilesa d'aquest no ningú d'estat ! )
I .. aquests éssers ens diuen ' espanyols ' ( damunt, quan mai per mai ens hi han pres ni ens hi prendran com a tals .. excepció feta de nostra casa i rendiments .. ! ) així compatriotes nostres i nosaltres d'ells ? No fumem ! PD : llàstima dels decents/ dignes, però són minoria així mai manaran així mai aquest estat canviarà, tot plegat, seguir corrupte, míser, emigrant i en fallida !
Jordi Català Sobirà
Justícia? Per favor, no insultem la intel'ligència com fan alguns trols: a la Caspanya la justícia no existeix, tots (jutges, fiscals, polítics, monarquia, exèrcit, alts funcionaris, empresaris de l'ibex35 etc) són el mateix entramat de mafiosos franquistes.

envia el comentari