Ja no protestem, ja no maleïm

"Aquesta societat necessita un Govern, d'acord, però li fan més falta encara uns lideratges nous que rescatin el catalanisme polític de l'ultratge a què se'l sotmet"

Cada dia passo caminant per davant de la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona. És una façana curiosa que al primer pis, que és el que ocupa l'entitat, reitera -a totes les finestres i a la barana del balcó- la paraula "democràcia". Immediatament a sobre, al segon, hi llueix una solitària bandera tricolor que no sembla contradir el missatge democràtic. A la resta de finestres i balcons, res.

 

Però cada cop és més freqüent que, a sota d'aquest paisatge plàcid, s'hi desplegin uniformats amb la bandera bicolor que va guanyar la Guerra Civil. S'hi estan hores i sempre arriben per remenar els mateixos ordinadors d'Òmnium, buscant no se sap què. El ritual es repeteix, idèntic a si mateix, quan arriben els mossos -tard, perquè no els avisen- que acaben acordonant la vorera per protegir els policies de l'Estat. Alguns conductors que passen fan sonar els clàxons en senyal de protesta i els periodistes se'ls miren, avorrits. Tot està molt vist, tot és més del mateix.

 

Estem a prop de quotidianitzar la humiliació. Ja no protestem, ja no maleïm. Aquesta societat necessita un Govern, d'acord, però li fan més falta encara uns lideratges nous que rescatin el catalanisme polític de l'ultratge a què se'l sotmet. Perquè l'alternativa és quedar-se mirant la façana d'Òmnium.
Comentaris
Foc Nou
Les Patums del processisme han de plegar, del processisme "independentista" també.
Totalment d'acord amb l'article
Nous líders (i de debó, no vividors de la vella política) ...estil de la cup, que només poguin estar-hi una temporada (i després fora de la política) i canvi de persones....ara intenten acallar el Poble, els mateixos polítics que vam escollir per que ens portessin a la República i a sobra ens diuen "hiperventilats"....inaudit, a on hem arribat!
Ciutadana farta
Els cdr , la nova resistencia, la segona guerra mundial la varen guanyar els britanics i els americans , ajudats per la resistencia francesa, uns valents de debo , imprescindibles,mentre frança es plegava als nazis , vichy, res mes a dir , salut i republica
És que Òmnium és com "La chica del 17; de donde saca pa tanto como destaca"
La Gene va subvencionar Òmnium amb més de 7,6 Mill. eu entre els anys 2004 i 2008. Les prop de vuitanta subvencions rebudes van procedir principalment dels Dep. de Presidència, Vicepresidència, Cultura, Governació, Acció Social, Educació i Treball, controlats pel PSC i l'ERC de Carod Rovira. La seu tan xula va costar 3,54 Mill.eu a tots els catalans. CiU i el tripartit li van concedir ajudes sense que ho sol·licités, sense convocatòria ni publicitat, i sense exigir cap garantia. I des de 2008?.
1410
Lideratge democràtic és el que manca. El MHP i la CUP són els únics que n'exerceixen.
@Ciutadana farta
Siguem justos. Comparats amb els 30 milions de morts, entre soldats i civils, que va posar l'URSS sobre la taula l'aportació dels aliats sembla anecdòtica, tot i que no ho és i va tenir molt de mèrit. Això de la resistència francesa és pura propaganda de De Gaulle perquè França ocupés un lloc important entre els vencedors.
Tot i mes
Sap que passa que la crida d ERC A la republuca tots hi son benvunguts totes les idiologies han de ser respectades fa furor. Que t insulten tu somrius que et foten a la preso paciencia que et foten la cara d osties tu els argumentes que aixo no esta be que et roben passes amb menys i aixi fins a l aniquilacio aixo si moriras amb la conciencia tranquila i amb la certesa que has fet tot i mes per Republica.
GOVERN DE VERGONYA CRIMINAL DEL 155, NO PER DEU!!!!
un govern per fer de prostitutes dels terroristes franquistes del 155 partits de'extrema dreta del pp-psoe-ciudadanos de franco? AU!!! NO VOLEM CAP GOVERN DE PUTES com vol erc, NO VOLEM UN ESTATUT DE MERDA FRANQUISTA, fabricat pel psoe-pp QUE ALGUNS XIMPLETS DIUEN TC. Ens han maltractat, ens han humiliat aquestsfrnq1uistes criminals del 155, pero no oblidarem ICETA DE FRANCO I LA PORRA DE SANG. AMB EL PSC, NI SAL, NI PA, colla d'assassins franquistes
Mol bé dit Salvadó
Dons, tu mateix, dons, tu ets el unic que ve la realitat am clarividensia, dons, deprés del mesias Ártur Más i del emperadó Carala Puch demón, el il·luminat Salavadó, fins i tot
Vlad
Bàsicament perquè tots tenim un límit. I haver de donar la cara per una colla de caragirats, també. I ningú pensa que això passarà factura al país i que l'independentisme tornarà a la cova després d'haver fracassat. I que tot és per manca d'intel·ligència, perquè a l'estat espanyol no se'l derrota fent pena. I té collons la comparació amb la resistència francesa de la 2GM. El que de veritat ens mata és la ignorància. Aquí en tenim la prova.

envia el comentari