La negociació entra en fase miserable

"Una negociació d'aquest tipus no justifica que s'allargui més un impàs que fatiga extraordinàriament la ciutadania i estressa, estúpidament, l'administració catalana"

Quan un portaveu oficial afirma que "tanquem la porta a un escenari de noves eleccions" però no indica per on arribarà l'acord, l'escenificació mateixa és un símptoma, inequívoc, que la negociació ha entrat, de ple, en el fangar partidista. En aquest cas, amb l'afegit de la batalla entre faccions internes dins d'una llista -la de Junts per Catalunya- que es va confeccionar amb presses i amb l'únic incentiu compartit d'evitar una debacle electoral. Fa temps que la clivella estratègica ha dibuixat dos camps tàctics: L'un, amb Puigdemont i el seu entorn, parcialment arrenglerats amb la CUP. I l'altre, amb ERC i les estructures més orgàniques del PDeCAT, que necessiten governar.

 

Així les coses, i descartades les eleccions, només queda comprovar com es reparteixen els departaments i les partides pressupostàries. I una negociació d'aquest tipus no justifica que s'allargui més un impàs que fatiga extraordinàriament la ciutadania i estressa, estúpidament, l'administració catalana. Ja no estem parlant de política.

 

Ara bé, a més del repartiment, els negociadors farien bé de tenir en compte que hi ha una societat que necessita saber què se'ls proposa els pròxims quatre anys i a quina legitimitat s'acollirà el seu Govern. I, sobretot, d'aquesta negociació no en pot sorgir un Govern de quotes, sinó un executiu cohesionat i combatiu. És la seva responsabilitat. I se'ls exigirà.
Comentaris
pontífice
Sr. Cot, el 30 de Enero, sin previo aviso, ERC echó abajo la investidura del M.H.P. Puigdemont, motivo : ERC quiere volver a la vía autonomista "a esperar tiempos mejores...", NO enfadar a madrid y ponerse de rodillas pidiendo clemencia, si eso no es fraude ante sus votantes ¿ que es ?.
Decència
Per decència han de dimitir tots els politics que han format part de la vergonya d'aquests darrers mesos i d'aquests darrers anys, i fer foc nou.
nom
A mi ja m'està bé, nosaltres vam votar República no pas govern autonòmic. Sinò tenim República ells tampoc poden tenir govern. Com tampoc en Rajoy podrà governar sense aprovar els presupostos, gràcies al PNB. No volien brou doncs dues tasses! No volien 155 doncs 155 para todos!
salvador
ten recordes quan junqueras deia que podia aturar l´economia espanyola durant una setmana.
Ramon
Per moltes amenaces espanyoles que puguin tenir i per molt interès legítim que puguin tenir de cara a les municipals, em costa d'entendre que el PDCat tingui l'estómac de coincidir ni que sigui en algun aspecte tàctic amb ERC després de tanta, tantíssima cabronada.
Hace tiempo que el Procés paso de la fase mema a la fase miserable, sin solución de continuidad....
Per què no anar un pas més enllà de la misèria i entrar en fase "Sálvame de Luxe"?
JxCat té una oportunitat d'or per aprofitar el moment mediàtic d'Ana Julia Quezada (Sànchez i Puigdemont estan molt desgastats). Haurien de fitxar-la i presentar-la com a candidata a MHP: immigrant, dona, negra, presumpta asesina i en presó preventiva (com Sànchez). Total només es tracta de fer soroll i bloquejar-ho tot i Sànchez té les mateixes possibilitats que Ana Julia d'arribar a president de la Generalitat.
biohazard
El més graciós del cas és que ja poden negociar el que vulgui, que si no presenten a Puigdemont, la CUP dirà que no.
TSSO
ERC i PDCAT són règim del 78 per més que no agradi.
Groc
Tots de la mateixa corda san posat d'acort. Ancara que no os agrdin nian mes d'independentistes
O república o bloqueig total.
Crec q a qui perjudica de verita el no govern es a lestat repressor. Cal aguantar.
Ciutadana farta
Nosaltres no en tenim de pressa , qui en te es m.rajoy, el, si qye en te , perque mentre no tregui el 155 no te pressupostos, i europa no li envia res, li congela els diners, ho necessita , per aixo ahir va dir al congres que no apujaria les pensions fins que tingues pressupostos , una proposta que nomes te un nom , indecent , es un xantatge , pero nosaltres ferms , no tenim pressa , a veure qui aguanta mes , es poker, a nosaltres ja no ens ve d,aqui , ens en fan tantes...., pero ell si
Basset
El nostre President és Puigdemont. Ho han manat les urnes, el poble l'estima, no ha renegat, és el més odiat per l'enemic per què sempre li ha presentat batalla i és l'única sortida digna que ens queda. El demés misèria. Visca Catalunya Lliure!
M Josep
ERC i el PdeCat si tenen por que deixin pas. Hem d'investir Puigdemont i s'ha acabat. I sinó eleccions i els porucs cap a casa
Ramon
Un post anterior afirma que Convergència i ERC són el règim del 78. Jo més aviat diria que ERC és d'aquell altre règim espanyol que assassinava catalans pel fet d'anar a missa o de ser els titulars d'algun negoci. Mal per mal, millor ser del règim del 78 que del règim del 36.

envia el comentari