Víctima, però masclista i imprudent

"És ben cert que la indecència ètica i moral de l’Estat no té límits, però també és veritat que la conversa no és digna"

La polèmica -i privada- conversa de Lluís Salvadó amb Josep Caparrós, exalcalde de Sant Carles de La Ràpita, ha portat una part del sobiranisme a justificar una actitud masclista d’un representant públic. És un error, perquè no se’l pot descarregar de culpa pel simple fet de tractar-se d’un diàleg de caire personal i en un context d’intimitat. Tampoc serveix adduir -per més que sigui veritat- que és l’Estat, i les seves clavegueres, qui l’ha filtrat en una acció del tot oportunista; precisament l’endemà de la jornada feminista històrica del 8 de març.

 

És obvi que l’Estat té -i ha tingut- en marxa tota la seva maquinària per desprestigiar l’independentisme. I aquest és un fet que cal combatre. Amb contundència i recorrent als tribunals -espanyols i també internacionals- fins a l’ultima possibilitat. La gravació de la conversa de Salvadó s’ha filtrat a un mitjà de Madrid -com tantes altres vegades- sense que tingués res a veure amb el motiu pel qual està essent investigat Salvadó. Per tant, la intencionalitat política és clara. Ningú en dubta. Ara bé, és innegable que el to de la conversa és del tot masclista. Ho és fins i tot encara que sigui privada i hagi estat difosa només per perjudicar l’independentisme i tots aquells que l’han liderat.

 

De fet, Marta Rovira es va afanyar a censurar les paraules del qui va ser número dos d’Oriol Junqueras al Departament d’Economia. I ERC li ha obert un expedient informatiu. És ben cert que la indecència ètica i moral de l’Estat no té límits, però també és veritat que la conversa no és digna. I per aquest motiu s’ha disculpat el propi Salvadó. Però és que, a més, Salvadó ha estat un irresponsable mantenint una conversa d'aquest tipus mentre se suposa que, en paral·lel, muntava ni més ni menys que la Hisenda pròpia de la futura República Catalana. Per ambdues raons, ha de plegar.
Comentaris
Ramon
Quina insistència aquesta vegada en què la filtració és guerra bruta. I és clar, que ho és. Però episodis de guerra bruta n'hi ha hagut un fum, sistemàticament contra Convergència, i aquesta insistència no l'hem vista per enlloc. Al contrari. El que hem vist és complaença, seguidisme i aprofitament. I no només per part dels espanyolismes.
El duque empalmado
A mí también me hicieron guerra sucia.
Narcís ( a qui nassos l'importa allò que ateny només al fons de qui sigui ? ) ( només faltava aquesta .. nooooo, si encara acabarem tots ' jihadistes ' .. no fumem ! )
A veure si ara ni privacitat ni intimitat ni llibertat àdhuc amb un mateix i/ o amb amics àdhuc persones de confiança ! PD: òbviament que un hom pot fer bromes .. llançar sàtires .. dir paraulades .. renegar .. blasfemar .. o desfogar-se/ esplaiar-se sense ser pendent de res ni ningú ( quan no hi ha res ni ningú de qui ser pendent o penjat !) !
Narcís ( la ' llibertat ' n'és sagrada .. què n'és això d'etiquetar/ estigmatitzar persona quina sigui en moment determinat, en context determinat i en ambient determinat .. quan no perjudica res ni a terceres persones ? )
Peròoooooo .. qui n'és ningú per prejutjar, jutjar, enjudiciar, fer judicis d'intencions/ de valors de persona quina fos .. quan aquesta n'és amb si mateixa o amb persones de mútua confiança i franquesa ? PD : al crític de torn li posem un ' video ' al lavabo o bany o un ' micròfon ' a la casa àdhuc quan surti pel carrer amb qui sigui . . . renoi, no ens hi restaríem astorats .. quan no seria res que no fes tothom . . . !
Narcís ( on roman el dret a la llibertat i a la seguretat ? ) (i el dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge ? ) ( i la ' inviolabilitat ' del domicili .. el secret de les comunicacions .. . . . tot plegat, el ple exercici de sos drets ? ) ( i hi ha qui vol treure-hi
-- Si en lloc di dir això .. diu ' tingui bons cull.ns ' .. també ' masclista ' ? -- I si ho hagués dit una dona .. masclista ? feminista ? -- I si sent dona hagués dit frase amb ' coll.ns ' .. . . . ? -- I si persona ' punxada ' ha dit milions de coses més fossin simples . . . . . . . . . PD : ho deixo estar .. aquesta manera de criticar verament n'és de persona simple, malalta o encotillada, tot plegat, totalitària !
pruit
No hi ha més masclista que una feminista. M'hauries d'explicar en detall perquè és masclista la conversa. Perquè en Salvadó estava fastiguejat que hi ha molt poques dones candidates (i per tant optatives pel càrrec) i havia de posar dones per la força? Perquè al veure que no hi havia cap candidata que arribés al perfil que requereix el càrrec havia de posar-ne una de perfil més baix, i en un estirabot diu que hi posem la més tetuda? (ante la duda la más tetuda)
Joan Figueras
Tots trovariem en les nostres converses privades comentaris que no ens agradaria que es fessin publics.Recordeu el famos video de Pedro J Ramirez, pel qual es va condemnar a la prostituta que el va deixar gravar per vulneració de l'intimitat. Per aixó existeix el dret a l'intimitat que es te que respectar. L'Estat Espanyol te gravades totes les converses privades i públiques de la majoria de politics independentistes. El que ha fet l'Estat Espanyol es vulnerar el dret a l'intimitat i punt.
Ramon
Guerra bruta no només n'és quan es tracta d'una mentida, una fabricació, una filtració, una violació de comunicacions privades. Quan el que treuen o deixen de treure depèn del capteniment o del moment, també és guerra bruta ni que sigui veritat.
Ramon
Si partim de la premissa que l'estat espanyol té gravades totes les converses privades i públiques de la majoria de polítics independentistes, llavors Salvadó a més de masclista és molt burro. Cosa que, atès el partit, tampoc no calia d'aquesta demostració per suposar-ho.
No etiquetar discriminant
Si el masclisme és alguna cosa és la de posar epítets pejoratius a la gent.
Ascolta Narea
Dons, son catalans, dons i par tán mol i mol supariós a tot el mon i dons si volen parlá dals pits da en Punsatí no pasa res, fins i tot
Pep
Crec que a vegades volem ser mes puristes que el papa. Desconec el tó i la conversa peró collons es que arribará que no podrem fer sengons quins comentaris ni tan sols en privat? Desconec la conversa completa, pero de comentaris masclistes en trobareu molts, moltes vegades basta canvia el to la veu i els noms perque un comentari pugi esdevenir masclista. Si vos reproduís segons quins missatges i després vos digues eren entre Na Mariona i na Silvia , segu que deixarien de ser masclistes

envia el comentari