Renovar per recuperar la iniciativa

"Des de la proclamació de la República, les bases socials de l'independentisme només han entès que calia votar el 21 de desembre per defensar-la. I així ho van fer"

La manifestació d'aquest diumenge ha estat la viva expressió de la perplexitat. Des de la proclamació de la República, les bases socials de l'independentisme només han entès que calia votar el 21 de desembre per defensar-la. I així ho van fer. Però la majoria al Parlament, sumada a l'espectacularitat de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre -malgrat la repressió violenta- i a l'èxit de la vaga de dos dies després no ha generat cap victòria tangible sinó, ben al contrari, una allau de represàlies de l'Estat i un bloqueig polític que no fa més que embolicar-se.

 

El pitjor de tot plegat és que hi ha dos milions de persones que s'han implicat en una estratègia dissenyada des dels partits i les entitats socials i, a hores d'ara, aquestes organitzacions han deixat de tenir una direcció política identificable. I això passa després que centenars de milers de ciutadans s'autoorganitzessin, fins el punt de deixar en ridícul tots els serveis policials i d'informació de Madrid en el moment en què, puntualment, van aparèixer les urnes de cada col·legi. I aquesta gent va defensar-les amb els seus cossos. Com haurien defensat el Parlament, si algú els hagués convocat.

 

Però no va ser així. I, ara, la sensació és que gran part de les decisions provenen de les necessitats d'uns advocats defensors que, com és la seva obligació, es limiten a intentar convèncer els jutges de què els seus clients no han fet res. En definitiva, potser no hi ha manera de recuperar la iniciativa política sense renovar els lideratges de l'independentisme.
Comentaris
Tallaferro.
Foc nou. Prou mentides I prou d aprofitats/des. Si no som capaços de crear in art efface Hem de fer foc nou, fugir d aprofitats/des I crear un artefacte com l SNP per fugir d espanya. S ha acabat l enganyifa de la Gene-gestoria, no ens autoenganyem més. Cal carregar se l estat o s ha acabat el bròquil. Salut I República.
Foc nou
Aixi, dimissions i pas al costal sería decent ... ah no que llavors potser perdrien cadira i menjadora processista, no pas republicana.
El poble és valent. I els polítics?
Volem gent valenta que se la jugui com ho ha fet el poble. O posem cares noves, o torna el president Puigdemont i reprèn allà on ho va deixar amb el suport de milers de compatriotes. El poble està disposats a tot. A tot.
independencia o mort!!!
Pensar que la independència a' aconsegueix resant el rosari es impropi d'un lider polític. No te nom el que van fer aquests politics cagats. Plegueu ja, i volem gent valenta i que no sigui catolica!!!!
En què quedem Cot?
Ahir la Gemma Aguilera deia: "No hi ha DUI a la vista, ni desobediències obertes, ni llei de transitorietat jurídica", que és com dir que república no n'hi ha. Avui véns tu amb la llauna "Des de la proclamació de la República ...". Si ni dos redactors del mateix diari no esteu d'acord, com va estar-ho la gent ?.
Robert
A hores d'ara no tinc cap dubte: ni aquests dirigents polítics de PDcat i ERC ni els seus partit no ens duran mai a la independència. Els dirigents són simples esalcafacadires autonomistes. Cal un partit nou nítidament i exclusivament independentista i un nou projecte a 4 - 8 anys vista. Què us sembla si comencem per escoltar què ofereix Jordi Graupera el proper dia 20 al Paraninf de la Universitat de Barcelona?
Narcís ( no ho acabo pas d'entendre .. hom vol dir fer fàcil que estat enemic/ rival/ adversari que només cerca fer de Catalunya/ PPCC una ' Castilla - La Mediterrània ‘ funesta més així sortir-s’hi amb la seva .. deixem nostres polítics a la intempèrie ? )
De debò són els ' lideratges de l'independentisme ' .. o n'és estat veí botxí ? PD: per ventura, estem dient " deixar a l'estacada " tots aquests representants nostres quan són mortificats políticament, judicial i econòmica ?
Més foc nou
Sr Narcí: i no serà ben bé a l'inrevès? és a dir, que són "els nostres (no sé ben bé qui n'és el propietari) polítics els que han deixat a l'estacada al poble que els va votar?
més foc nou
Sr Narcís: els representants mortificats no sortiran de la presó fins que o bé aconseguim la indpendència o bé compleixin les tres quartes parts de la comdemna que els hi apliquin. Cal que demanin responsabilitats als seus col.legues dirigents que han guanyat els escons però que no fan front a l'estat que vostè qualifica de veí botxi. Recorda allò que deien: Per cadascun de nosaltres que tanquin, n'hi haurà dos dispostas a continuar la lluita! Doncs, ànim i ara a complir la paraula donada.
Ciutadana farta
El poble va fer un mandat el 21d, republica, no var3m votar politics ni prigrames , varem vtar republica, els politics que no tinguin nassos ni valor per complir aquest mandat que es retirin ja i deuxin pas a uns d,altres que tinguin valorper fer-ho mslgrat tot el que vingui , els que tinguin por, que tenen dret a tenir-ne, que pleguin i cap a casa, el quedar-se es trair el poble i les urnes, som mes de dos millions , no empresonaran a tots , per tant s,exigeixen sacrificis , no porucs
Nuria de Mexic
Els processos d´independencia son llargs i costeruts i tenen etapes. A Catalunya encara en falten moltes. Ara toca canvi de dirigents. Exemple: a Mexic la Independencia armada va durar 10 anys, amb morts i politics a la "paperera". Despres 10 anys mes pel reconeixement internacional i crear estructures d´Estat. Una anecdota: Espanya presionava al Vaticá pero que no reconegues Mexic, perque el seu reconeixement era cabdal. Primer van reconeixer Paisos Baixos i Angleterra, enemics d´España.
jordi tor
Cal un canvi total dels lideratges. De fet haurien de plegar tots els membres del anterior Govern de la Generalitat, des del President fins el darrer subsecretari , per incompliment flagrant dels seus compromisos electorals i no obeir la voluntat popular expressada l'u i el tres d'octubre en el referèndum i la vaga general. La seva defecció no pot quedar impune permetent que ens segueixin venent sopars de duro. FORA !!
Narcís ( Més foc nou : segur ? )
Doncs res .. fem-hi una ' revolució ' mitjançant una rebel·lió ( la de debò ! ) amb els 2 i remitjó milions de catalans representats en majoria absoluta al Parlament , ço és, sortim-hi tots plegats, alhora, a l'uníson, ensems, junts al carrer a ' apropià'ns-e ' d'allò que ens pertany Catalunya que no pas a nostres violadors, invasors, ocupants cercadors de nostra anihilació nacional i esfondrament econòmic ! PD : de ben segur nostres polítics vertaders estimadors de Catalunya s'hi apuntarien !

envia el comentari