Menys AVE i més pensions

"El de les pensions és un problema estructural, que afectarà molt seriosament al sistema polític espanyol"

Una de les proves més evidents de la terrible inoperància de l'esquerra espanyola és que la revolta dels jubilats s'ha generat des de baix, al marge dels partits i els sindicats. La pujada de la majoria de les pensions s'ha quedat per sota dels dos euros al mes, una indignitat que afegeix humiliació a milions de persones que van treballar molt, sovint en feines dures i en èpoques terriblement difícils. El nivell de vida dels jubilats és un termòmetre infalible del nivell de benestar de qualsevol societat.

 

El de les pensions és un problema estructural, que afectarà molt seriosament al sistema polític espanyol. Cap dels partits del sistema -PP, PSOE o Ciutadans- no està disposat a detraure diners dels contractes que engreixen els resultats de l'Ibex per beneficiar els jubilats i tampoc cap d'ells no s'atrevirà a incrementar els impostos als més rics ni a les grans empreses. Queda l'IVA, però aquest és un impost regressiu, que també castiga les rendes més baixes. És a dir, se'ls apujarien les pensions als jubilats i, per darrere, també els impostos que paguen per la cistella de la compra.

 

A més, s'acosta una catàstrofe demogràfica perquè cada any s'incrementa el gruix de les generacions que es van jubilant. O sigui que hi haurà més gent amb pensions més baixes. I algun dia, no gaire llunyà, es començaran a escoltar consignes que reclamaran menys AVE i més pensions... I serà aleshores quan el règim del 78 tremolarà com mai ha tremolat.
Comentaris
La solución...
La mayoría de españoles vota de modo visceral, no racional. Aunque sean gravemente perjudicados seguirán votando PP - Colono's -PPsoe sin remedio. La única solución para financiar la hemorragia que se prevé será aumentar la presión financiera a Catalunya, Ses Illes y Pais Valencià, El resto, sin duda, a seguir con lo suyo.
XX
Mentre no siguem independents, la festa continuarà.
Fart de fachas
I menys lladres que tornin els calers robats i aurá per las pensions.
T'has fet taxista Cot?
Perquè les idees de l'article són d'aquestes que et comptaven els taxistes de tota la vida (no els taxistes moros i paquis que hi ha ara a la BCN de Colau): "Eto lo arreglaba yo en una semana ...", "lo quihay cacer es...", "yo loj metía a tos en la cárcel...".
2018
@La solución.... Sí, todo el mundo sabe que la solución a los problemas siempre fue robar el oro a los pobre catalanes, valencianos y baleares..... kjajajjajajajaj eres patético.
La solución... es reversible
La minoría secesionista de catalanes vota de modo visceral, no racional. Aunque sean gravemente perjudicados seguirán votando Pdecat - ERC - CUP sin remedio. La única solución para financiar la hemorragia que se prevé será aumentar la presión financiera a toda España vía FLA. El resto, sin duda, a seguir con lo suyo.
Mol bé dit Salvadó
Yo diría amás amás mens idapanadantisma invantat i da pacutilla i mes pensions
jesus tomas dao
reversible: me quitas 10 me devuelves 5 y me prestas 2 (FLA), y ahora me explicas quien paga y quien vive del cuento
@jesus tomas dao
Pura leyenda urbana secesionista. El FLA es dinero que Cataluña no puede conseguir porque está en la ruina. A día de hoy recibe tanto como paga o más y además se endeuda en el FLA. Y lo dice Mas-Colell.
Anti-trolls
Es divertit veure com els trolls no paren de dir que Catalunya rep de l'estat. Si fos aixi, ells mateixos demanarien que cada comunitat es pagues lo seu (pacte fiscal). Pero, com es que no ho demanen? Encara espero resposta...
Ganxet
Tot això no té cap importància. Mentre puguin cantar allò de "yo soy español, español, español" , tots contents.
Sisco
El que està clar, es que Espanya es a punt d´entrar en "Banca Rota", no es podran pagar les PENSIONS, els AVES son insostenibles, el DEUTE es impagable, tot comença a fer tuf de dictadura, per tant començem a corra o ens enganxaran a nosaltres també

envia el comentari