Dret a decidir també l'estratègia

"L'estratègia de reconstrucció d'un espai nacionalment transversal i ideològicament d'esquerres xoca, frontalment, amb l'acumulació de forces independentistes que s'està intentant ara"

Si les estratègies dels partits independentistes són tan divergents com sembla i, a més, hi ha un nivell insalvable de desconfiança entre els diversos actors polítics, jo crec que el més honest seria anar a unes altres eleccions on els ciutadans puguin valorar, clarament, quines són les diverses opcions i què se'ls proposa exactament des de cadascuna de les llistes en concurrència. És en aquest sentit que cal valorar l'aportació de Joan Tardà -"junquerisme pur", que diuen a ERC- d'aproximar-se a l'espai dels comuns i del PSC per arrossegar-los cap a pactes, d'entrada, municipals.

 

Certament, l'estratègia de reconstrucció d'un espai nacionalment transversal i ideològicament d'esquerres xoca, frontalment, amb l'acumulació de forces independentistes que s'està intentant ara. I té un problema gravíssim, que és la vinculació dels socialistes catalans amb el 155. Però és una via oberta per al debat que podria condensar-se en una campanya electoral franca, directa i sense sobreentesos que confonguin els electors.

 

La mateixa clarificació hauria d'exigir-se a tots els àmbits, inclosa la CUP. I, per descomptat, a l'unionisme. Qui sap, potser el PSC acusaria el rebut de Tardà i podria aprofitar per moure's del bloc espanyolista fins a l'espai nacional que ara ocupen els comuns. En qualsevol cas, tots els catalans majors de divuit anys tenim criteri, i més encara en un país que ha adquirit uns nivells altíssims de cultura política en els últims anys. El dret a decidir també és això, també són els ciutadans.
Comentaris
Ramon
Si Espanya i ERC no ho volen, senyal que és el que més li convé a Catalunya: ELECCIONS!!!
Espectador
Vist desde fora , l'espectacle deplorable dels polìtics catalans i la comedia insoportable de cada dia es pot asegurar que Catalunya no serà independent mai . La primera república catalana es va proclamar el any 1641 !! i encara estan debatin .A l'hora de la veritat es pixen als pantalons .
Montilla de Sant erc
Tarda era del psuc i acabara a PODEMOS.ARRIBA ESPAÑA. ERC farsants
Miquel
Esquerra republicana no deixa de sorprendre'm. No esperava que intentés entendre's amb el P SC que són uns impresentables. Heu perdut el meu vot.
terrassenc
A veure si en Puigdemont torna a prometre que si el voten tornarà. Jo aposto per donar 40 diputats a la CUP i deixar els convergents i ERC amb un pam de nas, els primers per mentiders i els segons per tebis.
Miquel
El candidat és Carles Puigdemont. Ha guanyat les eleccions. Torrent no havies d'haver acceptat el càrrec.
Jordi Estelada
Anant a noves eleccions, l'únic que aconseguirem és que molta gent que ha votat independentisme, desencisada, deixi d'anar a votar. I els resultats d'ERC poden ser catastròfics. Això sí, assolirem el record guinness de ser el poble més masoca del món.
Ramon
Es tindria aquesta mateixa comprensió si posem per cas Unió o Demòcrates diguessin que en aquests moments el que els cal és unir-se amb els partits espanyols vagin des de la dreta més extremista fins el centredreta perquè Catalunya estigui governada des d'aquest costat ideològic? Seria igual de lícit i/o indecent que el que proposa el junquerisme. Exactament igual d'indecent i/o lícit. Però... eh que la reacció seria una altra?
En Carlas Puigdemón
En carlas Puigdemón es el parsunatje mes ralaván da la istoria, dons, iclús incús mol mé ca jasucrist, tu. en Mandela, en Gandi, en Luter King no li arivan ni al tubillu, dons
Ramon
Un post acusa ERC de tebis i els convergents de mentiders. Entenc que, lògicament, volia dir-ho a l'inrevés. També formula el desig que la CUP arribi als 40 diputats perquè seria bo per la independència. Doncs no. No seria bo. Ens la faria més difícil encara. Ens la faria impossible del tot... llevat que de cop i volta tots els cupaires mutessin de look, de llenguatge, de to i discurs com l'Anna Gabriel a Suïssa només aterrar i per no aterrir. Difícil ho veig, que passés i més encara que colés.
Ramon
Un altre post pronostica que en unes noves eleccions ERC es fotrà la gran patacada i que som el poble més masoquista del món. Home, trobo que més masoquista seríem si ERC no se la fotés, la gran patacada. Llavors sí que batríem tots els records tant de masoquisme com d'estupidesa.
Ramon
I un altre intenta ironitzar que els nacionalistes catalans trobem que Puigdemont és el personatge més important que hi ha hagut al món. Erra. El que en pensem és que és el personatge que més odien tant els espanyols com els coscubieles, pel que representa. El que més els fa treure bromera per la boca. Aquest mateix post ens ho posa en evidència. I això sol ja és una molt bona raó per fer costat a qui era i continua sent el nostre President.
rd350
jo no vull saber res dels trepes unionistes comunspodems ni menys dels trileros i llefiscosos psoe
ton c.
UN QUE FIRMA CON CARLAS PUIGDEMON, osti ja era hora per fi se com us comuniqueu els de Tabarnia.
Hammer
Puigdemont,es el meu home.

envia el comentari