Determinació republicana

"És molt difícil que dos milions de persones agraeixin que se'ls atonyini i se'ls intenti destruir com a entitat política"

Tots plegats hem perdut el compte de les vegades que des de Madrid s'ha donat per definitivament liquidada la crisi política catalana. Les dues últimes són la darrera enquesta del CEO i els missatges de mòbil de Carles Puigdemont a Antoni Comin, per quedar-nos només amb les més recents. I no. Tossudament, el problema ressorgeix. I ho fa perquè és molt difícil que dos milions de persones agraeixin que se'ls atonyini i se'ls intenti destruir com a entitat política.

 

Històricament, a Catalunya els monàrquics han estat sempre una minoria residual. La novetat és que, ara, la indiferència de la majoria s'ha transformat en hostilitat, un cop comprovat que l'Estat actua en bloc, des de Felip VIè fins a l'últim dels agressors del Piolin. O ells o nosaltres, va dir el rei dels espanyols el 3 d'octubre en l'"a por ellos" institucional. I, de cop, la majoria republicana va passar de la passivitat a la determinació. 

 

Totes les institucions de l'Estat -policies, fiscals, magistrats, partits, militars, monarquia...- han deixat clar que són un bàndol. Tenen el poder i l'utilitzen per atacar, empresonar i confiscar. Però no tenen manera de reduir la majoria dels catalans a la condició de vassalls, i menys encara amb el seu consentiment. Entre Felip Vè i Felip VIè, fa tres segles que fracassen.
Comentaris
Espectador
El poder només el té el poble , la gent . Els partits polítics son sols , la corretja de transmisiò i prou . El poble no s'agenolla mai . La " genuflexión babeante " de alguns polítics catalans amb el monarca es patètica .
Mar 350
El que no entenc es que en Trias no es posi ni un llaç groc per el seu company empresonat Forn. Un Trias escarnit i perseguit , que com un gos apallissat, encara llepa la ma del amo. Que la cortesia no us faci traïdors.
EmepuntoErre
sempre escriure el mateix article i cansa. Vostè no decideix res, ho decideixen els votants, però ja li dic jo que se'n acabaran cansant perquè seguim on som, sota la llei espanyola que castigarà i ningú vindrà a rescatar-nos ni ningú en pagarà la pensió. Poden fer tots els focs d'encenalls que vulgui que seguim estant on som, gràcies entre d'altre coses a la manipulació.
Dos milions de persones formant una entitat política?
La anul·lada llei 20/2017 o Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República diu en el seu article 7. Tenen la nacionalitat catalana d’origen 1: Les persones que en el moment d’entrar en vigor aquesta Llei posseeixen la nacionalitat espanyola i estiguin empadronades a un municipi de Catalunya des d’abans del 31 de desembre de 2016; i les persones de nacionalitat espanyola empadronades ..., etc.
Mol be dit Salvadó
I el movimén da llasus grocs para dafansá a en Jordi Sànches, en Rudrigu Llansa i en Jordi Cuchar, dons es imparapla
Ramon
El franquisme ens va voler apolítics, després van estar-se prop de quatre dècades volent-nos progres, a partir de l'any 2010 ens van voler antisistema perquè ja no els servia la xerrameca progre i ara ens volen republicans.
TUREM LA DICTADURA DEL OPUS-DEI, mafia sicialiana
Son el bandol del OPUS_DEi, LA MAFIA SICILIANA D'ESPAÑA, que controla el GOBIERNO GURTEL DE ESPAÑA, la judicatura en un 70% del jutges, les finances amb el parroco Faine d'escriba de balaguer, i tots els capellans, bisbes i arquebisbes de la COPE, porqueria pederasta
Narcís ( el mal mai per mai pot ser il·limitat sinó el món seria acabat i .. aquest estat n'és el mal ! )
Ras i curt : quan tot un estat forà/ estranger/ violador/ ocupant amb tots els poders superiors i no superiors ( damunt, mantinguts amb nostre espoli ) , amb el poder de les armes i totes les armes ( ídem amb nostre espoli ) així com amb desenes de milions d'habitants i cents de milers de quilòmetres quadrats ensems amb mitjans de comunicació d'abast estatal i no estatal .. es fum contra nació més petita i desarmada així com orfe internacionalment parlant . . . . . roman ben delatat !
Només faig cas del CEO si diu el que jo vull
En aquest mateix diari, any 2015: http://elmon.cat/politica/el_74_dels_catalans_estan_a_favor_d_un_referendum_d_autodeterminacio_89541. Això era cert perquè el secessionisme, totalment imparcial, era al poder i lo d'ara no perquè hi ha el 155, oi?.
2018
Históricamente una minoría monárquica ? estamos de coña, no ? sabe usted algo del carlismo?
Oh Salvadó
Ets tan intel·liyén, tan praparat, tan imparsial, saps tan d'istoria ca magradan mol els teus articlas, no paris
Una opinión diferente
Por mucho que 2 millones de personas hayan votado, no se puede ignorar la voz de otros 40 millones. Es que no entiendo por qué van de demócratad si sólo quieren condicionar al resto. Y saben que mantener a tanta gente enfadada por algo que se han inventado ustedes no es ni viable ni real. Al final, la democracia, la unidad y la paz van a ganar sobre el nacionalismo que es para ignorantes.
Un pacient Independent
Nomes dir lis als nostres veïns del altre cantó de l’Ebre i els que se senten principalment espanyols, aquella dita castellana que coneixen molt be i que el Sr. Felipe de Borbón ja ha testat "quien siembra vientos recoge tempestades”

envia el comentari