Bèlgica, Dinamarca... I, ara, Suïssa

"La separació de poders espanyola passarà per molt mals moments, confrontada al mirall dels tribunals de països veritablement democràtics que no tenen cap intenció d'enfangar les seves institucions"

Malgrat el búnquer jurídic que ha aixecat el règim espanyol, el procés s'internacionalitza de forma imparable. L'euroordre retirada -vergonyosament- a Bèlgica, la impotència de Madrid davant d'un viatge de Carles Puigdemont, públic i notori, a Dinamarca i, ara, el problema espanyol que ha creat Anna Gabriel davant la justícia suïssa estan aïllant l'Estat, enfrontat a uns tribunals europeus -aquests sí- independents.

 

Madrid té un temps llarg però limitat per aplicar una repressió a la turca contra l'independentisme català. Perquè d'aquí a uns anys -cinc, sis set...- totes les arbitrarietats policials i judicials acabaran davant del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, una instància acostumada a condemnar l'Estat espanyol per tota mena d'abusos, tortures incloses. Però és que, mentrestant, la separació de poders espanyola passarà per molt mals moments, confrontada al mirall dels tribunals de països veritablement democràtics que no tenen cap intenció d'enfangar les seves institucions perseguint catalans amb fúria espanyola.

 

El conflicte serà llarg i es jugarà, en gran part, fora de l'abast de l'autoritarisme espanyol. Hi haurà més notícies en aquest àmbit, i no totes seran de fàcil digestió a Madrid.

 

 
Comentaris
Cot, informa't abans de parlar
Pel que fa a casos jutjats i condemnats pel TEDH dels països que esmentes, la millor posicionada és Dinamarca. Suïssa i Espanya estan empatades, amb Espanya una mica millor. En última posició Bèlgica. Estadístiques des de 1959. Va, llegeix una miqueta. http://www.echr.coe.int/Documents/Stats_violation_1959_2017_ENG.pdf
Ramon
La llista espanyola d'"estats fallits" i la d'"extremes dretes" creix per moments.
Fat Boy
Encara queden Holanda, Noruega, Suecia...
madriles
"Cot, informa't abans de parlar " dan igual los datos objetivos. Son religiosos fanáticos de la religión del catalanismo, inasequibles al desaliento y a los datos objetivos y racionales. El Tribunal Constitucional una panda de sectarios anticatalanes pero.....les dan la razón en lo de la bonificación de la escuela en castellano establecida en la LOMCE y no comentan nada al respecto. Por qué? Pues porque en su "Credo" difundir hechos que demuestran un TC jurídicamente impecable no interesa.
Este sólo es un vulgar adoctrinado.
Alguna vez te convendría comprobar los datos ; tus opiniones son como el " procés ", manipulación y mentiras.
el teu
http://www.echr.coe.int/Documents/Stats_violation_1959_2017_ENG.pdf zascaaaaa ;)
anna
També hi ha Gran Bretanya amb el cabinet d'advocats que tramita la denúncia a l'ONU.
Mol be dir Salvadó
Dons, astá mol cla, tot el mos astá racuneixén que som tan i tan supariós, dons, i que la rapública indapandién da cataluña gubarnará el mon mol aviat, dons, u ca pasa es ca sulamén lu veus tu, fins i tot
Reflexiu
Cot, informa't abans de parlar, madriles, etc : voldria veure aquestes estadístiques des de dates més actuals, doncs no crec que ningú a Espanya, en temps del Franquisme, anés a Estrasburg i després tampoc, per la falta de cultura democràtica i coneixements procesals com per saber d'aquesta posibilitat... a més de la lentitut de la justicia espanyola que fa molt difícil arribar-hi. Actualment hi han centenars de recursos presentats a Bruseles que també tarden anys, falta perspectiva.
Fart d'hipocrites
Els propers "exilats" aniran a Irlànda, Escocia (encara Regne Unit) i Eslovènia... Un cop allà demanaran l'asil politic atès que s'ha fet palés i és perfectamnt demostrable que l'estat espanyol vol engarjolar a independentistes imposant-los sentències de llargues condemnes de preso per haber comés el "delicte" de voler exercir el dret d'autodeterminacio pacificament. I algu haurà d'explicar a aquest paisos que voler esdevenir independents mitjançant l'organitzacio de referendums és un crim...
Una opinión diferente
Lamento decirle que por mucho que se vayan los investigados a otros países, eso no quiere decir que se está intenacionalizando el independentismo. Es perfecto que se vayan, porque solo muestran que saben que lo han hecho mal y cobardía, y fuera no le importan a nadie. Y no se preocupe que aquí no ha habido nada arbitrario, se lo han puesto bastante fácil para los jueces.
Mira Reflexiu
El que tu creguis o no és indiferent. No es pot comparar la teva opinió amb dades oficials del TEDH. Si pots demostrar la teva tesi: "en el franquisme no es denunciaven els abusos contra els drets humans a Espanya", aporta alguna prova. La qüestió principal és que no es poden enunciar aquest tipus de judicis sense comprovar que tens raó. I ni Cot ni tu heu demostrat res.
per "cal informar-se"
A veure, per sPAIN no hi ha cap denuncia del "dret a eleccions lluires" desde el 1959, d'on cony treus tu aquestes estadistiques? vinga, al carrer!
Anna Armendares
Avui els trolls, especialment els que son o es fan passar per analfabets, estan molt actius. Una prova de que aquesta estrategia es l´adequada i la que finalment resoldra els problemes judicials com cal. També demostra que el nostre horitzó no ha de ser Madrid, que ja sabem com les gasta: no els hi passa mai pel cap que la democracia es dialeg. Mai dels mais. Nomes la repressió, els cops, que es el seu modus operandi historic.
Narcís ( aquest estat s'està delatant a marxes forçades .. i tant se'ls hi en fum ? .. verament nosaltres ' no som d'eixe món ' .. així Catalunya i Països germans hem de sortir com un llamp d'aquest vampir que ens nega, maltracta, befa, anihila i espolia ! )
N'és obvi ser tot " polític " que no pas de codi penal, pitjor, catalanòfob .. la resta cau pel seu propi pes ! PD: com és possible ' crida i cerca ' i .. només al seu mateix estat ( qui tingui orelles que hi senti ! ) !

envia el comentari