La més 'fake' de les 'news'

"D'entre totes les mentides proparandístiques que s'han publicat i republicat, segur que el primer premi se l'emporta la suposada persecució de la llengua castellana a Catalunya"

Les fake news no són un fenomen d'avui, ni un invent dels EUA. A la premsa madrilenya, per exemple, hi tenen una llarguíssima tradició, amb grans èxits vinculats -entre d'altres qüestions- a Catalunya i el catalanisme. Però, d'entre totes les mentides proparandístiques que s'han publicat i republicat, segur que el primer premi se l'emporta la suposada persecució de la llengua castellana a Catalunya.

 

Aquesta guerra falsa contra el castellà, a més, ha tingut la increïble capacitat de sobreviure a totes les evidències. No hi fa res que el nivell de competència del castellà entre els alumnes catalans sigui equivalent -o, fins i tot superior- al dels alumnes de molts territoris monolingües; no importa que milers de docents ensenyin com a matèria la llengua castellana a tots i cadascun dels centres educatius de Catalunya; no canvia res que els catalans monolingües deixessin d'existir a principis del segle passat i, per contra, bona part dels castellanoparlants portin tota la vida sense pronunciar un simple "bon dia"...

 

Tant se val. La majoria dels mitjans espanyols continuen, dècada rere dècada, repetint, una i altra vegada, que el castellà no s'estudia a Catalunya i que als nens castellanoparlants se'ls humilia a classe i se'ls vexa al pati. Què importa que una notícia sigui mentida si va contra els catalans? 
Comentaris
Hi ha news molt més fake
Sense anar més lluny l'existència de la república catalana.
Fermí
Tot això es per que volem, pot ser seria hora de tornar-nos a organitzar com a poble, si la ANC no pot, i s'enten, que ho facin els CDR, i el poble tornarà a sortir amb més força que mai, aturem el país i en poques setmanes les espanyes seran derrocades, no poden posar l'exercit al carrer, ja ho han fet un cop i la resta del mon ho va veure, ara no els hi permetran.
Fat Boy
Nomes cal veure la Televisio d'Andalusia per saber on es massacra l'espanyol.
Són tan ximplets
els castellans que critique i diuen maleducats als catalans perqué en un transport públic parlen catalá entre ells. Amb gent tan limitada no hi ha res a fer.
ona
I què, sr. Cot, ho entomem tot, oi? Una darrere de l'altra. Els surt tan gratis fer el que volen.. aquí estem nosaltres sempre per rebre el cop.
Una opinión diferente
Sí, la verdad es que en mucha prensa de fuera de Cataluña se utiliza el tema de la lengua como argumento de posicionamiento fácil y en muchos casos se juegan con los datos para conseguir calentar a los lectores. También hay mucho paleto que escucha el catalán y se enfada, eso es intolerable. No obstante, eso no quiere decir que no existan buenas razones por las que mucha gente defienda el sistema bilingüe o trilingüe. Por ejemplo, favorecer la unidad de las gentes y pueblos de España.
Per si no ho heu notat
Lo dels "Països Catalans" no és new però fake al màxim.
Escoles per catalans i escoles per emigrants, i PROU PERDRE EL TEMPS
La immersió si algu perjudica son als nens catalans, que s'han de barrejar amb els espanyols, bolivians i latinos que parlen en latino. Volen guerra, doncs escoles per catalans i escoles per emigrants que no volen integrar.se. Ara el latino als nens catalans res de res, ja que es millor que el tercer idioma sigui el frances o l'alemany, pero mai un idioma que nomes parlen emigrants, i fa, que qui el parli sigui pobre de solemnitat
Aveura Salvadó
Aixó es una vritat com una catedral, tu, dons, a las ascolas i al carré sa parsagut al castallá mol i mol, dons. Parxó tenim als nostras nois i noias i subra tot als univarsitaris cumpletamén aburragats aburragats, tuaburragats, fins i tot, i u dic am cariñu, tu
ona
El primer coment és d’un tabarnés, és evident, fan igual amb els carrers de la nostra ciutat que estan plens de brutícia i escopinadrs, i que amb la pròpia espanya que tant diuen estimar atacant Catalunya. De fet és un comentari que encarna en sí l’esssència de la castanyolada penosa com la jeta del seu president buadeya arrugat com una pansa encara que bastant més agra que una pansa.
La brutícia d'ona
Mai han estat més brutes Tabarnia i Tractoria que des del començament del prusés. Amb això dels delinqüents presos s'ha arribat al màxim: places brutes de cera d'espelma, llaços grocs fets amb plàstics lligats en qualsevol lloc o pintats en voreres, papereres, bancs, el careto d'Oriol pintat amb el lema "free Junqueras", rètols lletgíssims penjats a les façanes .... I a més Tractoria té el problema dels purins dels porcs que contaminen l'aigua.

envia el comentari