El procés de Madrid

"Més que París, Madrid vol ser Ciutat de Mèxic, una megàpolis que regna sobre territoris indígenes aculturalitzats"

L'última amenaça de l'Estat espanyol contra la societat catalana és, directament, l'extinció. Perquè liquidar la immersió lingüística equival a generar una quantitat -no importa el número- de ciutadans que desconeixeran la llengua catalana i, per tant, a la llarga tindran tota la legitimitat política per exigir el dret al desconeixement. I això lliga amb la proposta de què per ingressar a la funció pública a Catalunya només sigui exigible el castellà. Les dues idees estan connectades i tenen com a finalitat generar catalans no només ignorants, sinó hostils respecte a la llengua del país.

 

És una constant històrica. Es tracta de convertir el català en una llengua supèrflua a Catalunya, de retornar el seu ús a l'àmbit familiar, dels amics del bar i del folclore inofensiu. Rebaixar el català a un patois arcaitzant, com s'ha aconseguit a la Catalunya Nord i s'ha intentat -de moment, amb un èxit limitat- a les Illes, la Franja i el País Valencià. Més que París, Madrid vol ser Ciutat de Mèxic, una megàpolis que regna sobre territoris indígenes aculturalitzats.

 

O submissió o extinció, diu l'Estat. Tot i que, en realitat, vol dir submissió com a mètode d'extinció. Creuen que poden guanyar i per això han accelerat un procés. El seu. El de sempre. El que fa tres segles que dura.
Comentaris
Un de tants
Talment el Debat dels melis.
Carles Viñals Casado
Així és. I els col.laboradors a l'éxit de la maniobra son els polítics (independentistes, se'n diuen), que ens atabalen amb la urgència d'aixecar el 155 que, si ara ens l'apliquen oficialment I ENS L'APLICARAN EN EL FUTUR, sempre ha pesat damunt nostre de manera tàcita però real. Els capituladors inconfessats que miren d' abaixar-se els pantalons sense que els veiem el cul. Que cedeixin el lloc que no poden ocupar amb prou dignitat als disposats a acceptar el càstig a la desobediència.
qvic
Aquest procés que dura més de 3 segles, s’ha accelerat últimament al segle XX, l’any 1981 el 23F amb la relectura restrictiva de la CE i al segle XXI a partir de l’any 2000, amb la majoria absoluta d’Aznar i la seva FAES, l’«España descomplejadamente», «patriotismo constitucional», «unidad de mercado», recentralització sense manies...que provoca la reacció catalana amb la reforma de l’estatut aprovada el 2006.
qvic
En lloc de buscar l’encaix i l’enteniment, l’Espanya més recalcitrant representada pel PP comença la campanya «contra Catalunya» i anorrea l’encaix i l’enteniment carregant-se la reforma de l’estatut via politització del TC. A partir d’aquí, creix la protesta a Catalunya i l’independentisme i això és respost i utilitzat per l’estat espanyol per incrementar la repressió i accelerar el procés d’aniquilació de Catalunya com a nació i la seva assimilació a la «Una, Grande y Libre».
qvic
Aquesta és la forma «singular» que té l’estat espanyol de resoldre els problemes polítics. Si no t’agrada, t’aniquilo. Et maltracto i menyspreu i si protestes, t’engarjolo i aniquilo.
corrupció
home, una de les coses que ja tenen guanyat per asemblar-se a Méxic, és la gran corrupció de Ñ, o potser inclús ja hagin superat, a hores d'ara, al País dels malograts Azteques.
Sense immersió lingüística no passa res
L'exemple és el molt insigne literat Àngel Guimerà. Va néixer a Santa Cruz de Tenerife en 1845 i es va traslladar a Catalunya el 1853 (8 anys d'educació infantil en castellà). Va anar al col·legi de Sant Antoni dels pares escolapis de Barcelona, on va rebre una formació clàssica i en castellà. Viura a partir de 1854 entre Barcelona i el Vendrell. Fins i tot amb una educació 100% en castellà es pot ser un gran escriptor en català a Catalunya.
Vicenç
Fa més de cent anys, el jurista i polític Rui Barbosa, de Brasil, va dir "La degeneració d'un poble, d'una nació o raça, comença pel desvirtuament de la llengua pròpia." Ara és hora, Catalans, ara es hora d'estar alerta...
Algunas ideas de Barbosa no funcionaron muy bien
Barbosa, como ministro de finanzas, implementó reformas de gran alcance en el régimen financiero de Brasil, instituyendo una política monetaria vigorosamente expansionista. El resultado fue caos e inestabilidad: el llamado experimento fiat fue un fracaso total.
Mercè Rodoreda no va anar a l'escola en català
Mercè Rodoreda (1908-1983) no va anar gaire a escola. Tothom esperava que es limités a casar-se i a fer de mare de família. El seu matrimoni amb un oncle adinerat, i el naixement del seu fill li van produir una gran frustració. Aleshores va apuntar-se a una acadèmia per aprendre a escriure en català, i amb molta tenacitat, va aconseguir anar millorant el seu estil i va poder dedicar-se al periodisme, com un pas previ cap al seu somni: la creació literària.
Una opinión diferente
No tiene sentido que compare París donde históricamente el centralismo francés ha barrido con lenguas y culturas con nuestro sistema que respeta todas y tiene autonomías. Si el Gobierno central quisiese acabar con el catalán se tomarían medidas como no permitir el catalán en la vida pública o multar por poner letreros en catalán. En la España actual estamos muy orgullosos de nuestras lenguas, de todas. El español es la lengua que nos une a todos y todos tienen derecho a aprenderla.
S Mas S
És patetic voler combatre en raons l'obscurantisme espanylista. És l'espanyolisme una ideologia fracasada, la prova és la gran quantidat d'espanyols , (seguns els espanyolistes) que volen deixar de ser-ho i que només hi romanen per la força de les porres, dels jutges i de la seva constitució que per molt que ho pregonen no és ni pot ser democratica: Que els espanyols son iguals davant la llei? mentida: uns han de abandonar la seva llengua per que els altres, (els castellans es troben comodes)
Una opinión diferente
Tan fracasado no debe ser el españolismo porque llevamos 500 años juntos y seguimos. Entiendo S Mas S que no le guste, pero no cuente mentiras. Por otra parte, que lo que vote la mayoría no es lo que le guste a usted no quiere decir que la Constitución no sea democrática, además las minorías están nuy bien protegidas y tienen un poder estratégico increíble. Y ante la Ley sí hay diferencias que tenemos que mejorar como país y sistema, pero sobre la lengua nadie abandona nada, la deja usted?

envia el comentari