La 'defensa Boya' és un bon contraatac

"Tancar a la presó a Mireia Boya no els hagués servit de res, perquè ni ella recularà en els seus principis ni tampoc la CUP canviarà l'estratègia independentista per un autonomisme submís"

Calia un gest com el de Mireia Boya. L'exdiputada cupaire ha fet una defensa política de les mobilitzacions populars i ha reconegut, amb orgull, que ella també va passar-se unes quantes hores defensant el seu col·legi electoral l'1 d'octubre. No només això, també ha denunciat davant del jutge Llarena la violència dels cossos policials de l'Estat i ha posat en evidència -a la seva cara- que tot l'entramat repressiu està represaliant un objectiu noble que sempre s'ha defensat per vies pacífiques i democràtiques. Boya ha sortit de l'Audiència Nacional igual d'independentista que havia entrat.

 

No és fàcil d'entendre per què aquesta dirigent de la CUP és a casa seva i, per contra, hi ha quatre persones que fa més de cent dies que s'esllangueixen a la presó. I no és fàcil perquè els tribunals espanyols no són més que una eina de repressió, amb el punt d'autoritarisme arbitrari que els fa tan temibles com imprevisibles. Però una cosa és certa: Tancar a la presó a Mireia Boya no els hagués servit de res, perquè ni ella recularà en els seus principis ni tampoc la CUP canviarà l'estratègia independentista per un autonomisme submís, en espera d'uns hipotètics millors temps per a la lírica.

 

L'opció Boya és una defensa política que planti cara a uns tribunals polítics. Ella mateixa ha demanat coordinació entre tots els acusats, per ressaltar que es tracta d'una causa general contra un objectiu -la independència- que és tan legítim com qualsevol altre. Per això la 'defensa Boya' és un bon contraatac.
Comentaris
fotli
chapeau, respecte i admiracio per tu, Mireia. Ens mostres el cami, si no plantem cara ens escombraran
Espectador
MireIa Boya es i serà , la nova icona de la república catalana .
caesar
Si señor !!, ese es el camino , no el de ponerse de rodillas y suplicar a sus encarceladores.
Ramon
No són els cupaires que els treuen el son. Ja ho sé, que comparar La Comuna Pudent amb la CUP és una ofensa pel partit català però Ada Colau cobrava (molt bé) d'un pessebre unamicaantisistema per la feina d'intentar impedir l'execució de sentències judicials però per això no la van posar a la presó sinó a l'alcaldia de Barcelona. I sí, també tenia la feina d'anar a televisions que la promocionaven per dir-hi que ella mai no faria el salt a la política però això ja deurien ser ingressos atípics.
Carles Viñals Casado
Hem descobert el Mediterrani, oi Cot ? És clar, ni els polítics valents ni els analistes que ens "instruïu" no sabieu com s'ha de captenir un patriota català (si ho és), davant d'un jutge espanyol. Ningú no heu vist el film "Gandhi" o us heu guardat d'esmentar-lo per no haver de prendre'n exemple. De tots vosaltres, només una dona ho sabía i, a més, ha tingut els bemols de fer-ho. Gràcies, Mireia; aplegues en la teva persona l'honor des catalans. Per a la resta, vergonya, cavallers, vergonya...
Maria
Em trec el barret.
biohazard
Boya, Presidenta!
1410
Molt bé na Mireia Boya, molt. Ara, caldria que les defenses assumissin que han de ser polítiques a més d'anar coordinades.
Fidriko
No soc de la CUP i mes aviat he estat crític amb les seves actuacions durant el procés. Però la Mireia Boya ha sigut la primera i, per ara l’única, que no s’ha cagat davant el jutge. Tinc la sensació que tots els altres ens han pres el pel i que són uns covards si no uns falsaris, hagin estat empresonats o no. I volen fer govern! Jo em passo a la CUP. Per cert ,algun jutge farà objecció de consciencia i no servirà un govern i unes lleis fetes exprés per anorrear l’enemic?
Mol be dit Salvadó
En Mirella, dons, es la milló. Quina pena ca sulamén siguin cuatra
1714
Orgull, esperança, alegria... La veu clara d'una dona contra el silenci que ens amenaça. Gràcies, Mireia.
Narcís ( no pas .. el contraatac i infantiloide l'ha fet, pensa haver-lo fet, Llarena, ço és, " de cara al món fa veure no ser contra ideologia política o independentista i alhora fa veure els inhabilitats o plomats o empresonats, o tot a l'uníson, ser-hi per raó, per dret “ ! )
No ens n'enganyem .. si fos Govern/ hagués estat Govern, també seria empresonada ! PD: àdhuc cercant allò del " divideix i impera " .. !
Tancar a la presó a Mireia Boya no els hagués servit de res
Més que res perquè és un personatge irrellevant i no s'ha mullat en res més enllà de la seva incontinència verbal. Ja veurem si a altres personatges més ficats en gestió de l'1-O, com Marta Rovira, els serveix la mateixa defensa que a la Boya. Posar-se chulito al tribunal i cridar consignes polítiques o argumentari bàsic de partit no acovardiran cap jutge del TS.
Un lliri a cada ma
Tractar els altres de venuts i traidors és molt fàcil quan no s'esta a la presó. Com sempre, hi ha qui vol fer independentistes bpns i dolents. El meu dubte és saber qui és qui.
el cantant rapé també va donar una lliçó de coratge i dignitat
..i aquest sí que si juga presó...hi ha comentaris que qüestionen la Boya per què dieu que no té responsabilitat de govern i li era fàcil plantar cara, per què no tindria conseqüencies ...però ja hi ha més gent cridada davant del jutja que no s'arronsat, com sí que ho han fet polítics, que fora eren molt gallets, però que acaten si veuen que els perilla la cadira..."NOMÉS EL POBLE SALVA EL POBLE"
José Miguel
¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Olé, tu coño !!!!!

envia el comentari