Arriba la veritat a Madrid, quaranta anys després

"Finalment, els mitjans de comunicació de Madrid -aquesta vegada sí, amb permís de l'Ibex- expliquen als seus lectors que els beneficiats per aquesta normativa no són, ni de lluny, els partits catalans o bascos sinó, essencialment, el PP"

Ha calgut que es desencadeni la guerra civil dins la dreta espanyola perquè es comenci a dir la veritat respecte a la llei electoral espanyola, una norma pensada per primar extraordinàriament l'anomenada Espanya buidaFinalment, els mitjans de comunicació de Madrid -aquesta vegada sí, amb permís de l'Ibex- expliquen als seus lectors que els beneficiats per aquesta normativa no són, ni de lluny, els partits catalans o bascos sinó, essencialment, el PP.

 

Potser ara, passades quatre dècades, els ciutadans espanyols descobriran -suposo que astorats- que al PP un diputat li costa, de mitjana, 57 mil vots, uns quants menys menys que els 60 mil del PDeCAT i bastant per sota dels 78 mil que necessita ERC per ocupar un escó al Congrés. És possible que ara l'opinió pública espanyola, o almenys la urbana, es pregunti, per primer cop, per què en una demarcació com Ciudad Real el PP s'emporta tres diputats a 40 mil vots; el PSOE dos més al mateix cost i tota la resta zero. Tant és així que 79 mil vots a altres partits se'n van directament a la paperera. Per no parlar del diputat pepero de Ceuta, a 16 mil vots, i el seu company de partit de Melilla, catapultat a Madrid al modestíssim preu de 13 mil vots.

 

Per fi la seva batalla interna els obliga a dir la veritat. Mai no és tard, encara que hagin passat quaranta anys.

 

 
Comentaris
Espectador
Totes aquestes xifres als espanyols "les trae sin cuidado " ,els importa exclusivament que Catalunya desaparegui del mapa .
Ramon
El parlament espanyol deu ser l'únic en tot el món mundial que, en lloc de primar la petitesa comparativa, la infrarepresenta. Hòstia que no ho he dit de vegades. Amb l'excusa que la demarcació és provincial, les nacions demogràficaments menors hi tenen MENYS representació que la proporcional. Puto escàndol. Però puto escàndol que ni que es corregís canviaria el fet que tenim el dret a l'autodeterminació perquè som una nació, no perquè ho digui o deixi de dir cap parlament espanyol.
Ramon
Cenyint-ho al Principat (també castiguen el País Valencià i les Illes), això fluctua amb la demografia però ens furten pels voltants dels deu escons. Posem que prop de la meitat no serien sucursalistes (o més: en minvar la infrarepresentació, perdria força el reclam del vot dit "útil" als sociates abans o als pudents ara). Ras i curt, amb proporcionalitat estricta, ja no diguem amb prima, Catalunya seria determinant més sovint. Però ja dic, el dret a l'autodeterminació és cosa només nostra.
Ramon
Joan Tardà argumentava, cosa rara, amb senderi, que pel referèndum pactat calen dos terços del Congrés aquell i no sé si damunt també del Senat aquell ergo ni que tots els catalans votéssim sobiranista hi arribaríem mai ni de lluny. Però, hòstia consagrada, a sobre som un 16% de la població i un 13 dels escons! Ja dic, cas únic. Cas únic si Espanya realment es pretenia un estat plurinacional ni que es descafeinés en estat "de las autonomies". Si la intenció real era jacobina ja no dic res.
Ara Cot descobreix la regla d'Hont
La LOREG es va aprovar el 1985 quan el PSOE treia majories a tot arreu i encara no existia el PP (fundat el 1989), tot i que sí AP. És evident que la LOREG ara beneficia el PP tant com ha estat beneficiant a CiU durant dècades. A Catalunya encara beneficia el conjunt de partits secessionistes de la Catalunya buida que obtenen majories absolutes al Parlament amb menys del 50% dels vots.
Fart de fachas
La guerra entre la dreta espanyola será molt beneficiosa per Catalunya, un dels dos ja sabem qui baixará molt com mai, a veura si prenem nota i aquesta guerra no es trasllada a Catalunya perque, després de tot el que estem pasan NO US PERDONAREM MAI SI NO SOU CAPACOS DE ARRIBAR AL ACORD DE UNA P.... VAGADA.
MARXEM JA
Jo introdueixo una nova variable. I per què la representació ha de ser per població? Pot ser per aportació al PIB (obviament sense fer trampes a l'hora de calcular-lo)? O millor encara, per pagament d'impostos? O per una mitjana de tot plegat?
Pantalla passada
A bones hores obren la caixa dels trons! Però desenganyeu-vos: uns i altres trobaran una nova trampa per fer-nos passar per l'adreçador i per a que segueixin manant els de sempre. No ens desviem de l'objectiu. Són així i faran el que sigui per tenir-nos collats. Amb reforma electoral o sense.
Molta raó Salvadó
Yo crec que deurían sé la mitjá dals diputats cataláns, dons, així pudríam ansañá als aspañols com sa fan las cosas, dons, tins i tot que som tan i tan supariós
alerta
La caverna mediatica aplanan el cami al naranjito/falangista per fer canviar la llei electoral i a manar a españistan l´asnar II
Una opinión diferente
¿No ibais de demócratas? Ahora que se hace una reforma electoral más democrática os quejáis porque no beneficia a los partidos independentistas. Está claro que de demócratas no tenéis nada. Os llenáis la boca con palabras grandilocuentes pero no respetáis ni los principios más básicos de la democracia. La opinión del resto sí cuenta. Haced como yo y leed un poco prensa que no predica lo que pensáis. Haced un poco de autocrítica y veréis qué significa democracia y qué es lo más justo.

envia el comentari