La humiliació

"Ni cinquanta mundials de futbol guanyats podrien comparar-se amb la satisfacció de veure catalans atonyinats per la guàrdia civil"

No cal ser un agut observador polític per veure que ara mateix Espanya cerca no només la victòria; està obsessionada amb humiliar, trepitjar i esborrar del mapa qualsevol signe independentista. Són una autèntica piconadora que no està trovant al davant cap mena d’oposició. Ni oficial, ni popular. Tot i que, ben mirat, no deixa de ser normal que si destacats dirigents polítics han dit davant d’un magistrat espanyol que tot allò de la proclamació de la república era una brometa, el poble pugui començar a pensar en tornar a la cleda.

 

La mentalitat espanyola sap analitzar l’escenari de victòria i ha alineat tots els seus poders per esclafar qualsevol signe que permeti fer rebrotar la dissidència. Des de jutges que tracten l’independentisme amb l’estil del tribunal del Sant Ofici, fins als guàrdies civils o policies que eren a Catalunya per l’1-O i denuncien que aquells dies Reus o Calella eren com Sarajevo l’any 1992. El seu cinisme és estratosfèric. Però mai tan gran com l’odi visceral contra als catalans als quals pensen que encara se’ls ha de pegar més.  

 

Humiliar a qui es deixa és un dels esports favorits de la mentalitat espanyola. Però quan es tracta dels catalans la seva satisfacció adquireix tonalitats orgàsmiques. És l’èxtasi “rojigualdo”. Ni cinquanta mundials de futbol guanyats podrien comparar-se amb la satisfacció de veure catalans atonyinats per la guàrdia civil. Ni poden ni volen dissimular-ho. Els fa venir salivera veure les imatges d’independentistes desfilant pels tribunals de Madrid i sentir com claudiquen en seu judicial aquells que deien fa quatre dies que no farien ni un pas enrere (“Yo acato la Constitución, señoría”). Són coses que els fan tornar a sentir-se “imperio”.

 

Davant d’això, l’única oposició que estan trobant és una colla de parlamentaris entretinguts en fer invents del TBO per mirar d’estirar, a través del processisme, algun trienni laboral més. Sense oblidar els alts càrrecs del govern, sobre els qui Bermúdez de Castro (encarregat d’aplicar el 155) va parlar d’aquesta manera per definir la seva “bel·licositat” contra Espanya: “todos acatan de 8.00 a 15.00h para poder cobrar a final de mes”. Ningú, fins ara, pot contradir-lo.

 

No és d’estranyar que, amb capteniments així, els poders de l’estat no tinguin cap mena de consideració amb el poble que representen uns polítics obsesionats per mantenir un escó autonòmic. Deuen pensar que la gent que els vota ha de ser tan poca cosa com ho són els que practiquen l’art de l’afarta’m i digue’m moro. Sobre la influència que pot arribar a tenir en l’independentisme del carrer la forma de fer dels seus dirigents, em venen a la memòria aquelles paraules de Carles M. Espinalt escrites fa una colla d’anys: “L’abús en el dir dels polítics mitjançant eufemismes, trets per elevació, al.lusions encobertes i formes el.líptiques per a veure que es planteja una qüestió, mentre se n’amaga l’essència que en si comporta, ha contribuït a empobrir i desorientar el caràcter dels catalans”.

 

Aquells pobles que estan acostumats a manar saben destriar el paper fonamental que tenen els dirigents. Uns amb més intel·ligència i d’altres de manera més matussera. Els espanyols formen part d’aquesta segona categoria, però no vol dir en absolut que desconeguin el fet que l’èxit col·lectiu recau en bona part en les actuacions decidides dels seus capitostos. No ignoren que la humiliació també és jeràrquica. Comença per dalt i acaba per baix.
Comentaris
Carles Viñals Casado
Impossible desmentir al Sr. Espot. La trista veritat és que no sabem si algun dels càrrecs electes o líders civils actualment en presó ha tingut davant dels seus jutges la dignitat de Gandhi en el seu temps, admetent sense embuts les acusacions que els imputaven. Llevat de les de violència, que mai no practicaren, han estat rebels, sediciosos i/o desobedients. Pacíficament, sí, però ho han estat i així havien d'haver-ho reconegut. Retractació a canvi de llibertat = indignitat i deshonor.
Sempre a set la gent de la banda catalana
es la gent que ho va començar es la gent que ho acabarà. Els capitostos es poden canviar, la força de la gent no la pot controlar dingú.
Ramon
Jo també tinc aquesta percepció dels espanyols. I el que sento per ells n'és la conseqüència lògica.
LoPep
Té tota la raó. Els espanyols s'estan divertint d'allò més. El problema és que no tenim cap mitjà, cap ni un, per treure'ls la rialla burleta de la cara. Vet aquí el problema.
JLM
Jo espero que el slíders em convoquin, però ningú diu res. Vaig a totes les concdentracions que puc, sóc soci de diverses entitats, però aquí no es mou ni una fulla.
Narcís ( Carles Viñals Casado : la dignitat i l'honor catalans mai per mai els poden fer desaparèixer éssers del tot indignes, éssers del tot deshonorables o estat abusiu/ prepotent així covard, pobre llàtzer i pobre diable d’allò més, i moralment vil fora mida ! )
Ras i curt : haig d'entendre hem de sortir amb la falç, la destral i el ganivet al carrer? haig d'entendre hem de ser impermeables al matar, a assassinar? haig d'entendre tant se'ns ha de fúmer el vessament de sang? haig d'entendre tenir el mateix sentiment primitiu i salvatge de nostre botxí? haig d'entendre morin criminalment nostres estimats i compatriotes del tot indefensos? haig d'entendre armar un daltabaix de por perquè aquest estat s'esplaï sanguinàriament? haig d'entendre . . . . . . .
Totalment d'acord
Entre els mes dos mi·lions d'independentistes que som, tenim prou gent per posar-se al lloc d'aquets politics que quan son devant d'un "jutge" s'arronsan. Així que, politics, entenem que tingueu por, però deixeu lloc a qui ens agradaria ser devant de un "escarabat" d'aquets per dir-l'hi el nom del porc. Mig milió no els poden tancar a la presó.
Gràcies pel seu article, que hauria de ser de lectura obligatòria per als nostres il·lustres polítics, especialment els d'ERC, molt valents quan els represaliats eren del PdeCat, i que ara no gosen ni aixecar la veu. Però al marge de l'independentisme, l'erosió democràtica espanyola es blanquejada per l'esquerra espanyola (PSC, Comuns, Podemos). I en conseqüència estan regalant votants a C's. Quan el neofalangisme governi que no posin el crit al cel, atès que el van alimentar ells.
Via Fora
Excel·lent , lúcida encara que trista reflexió Espot. Es tal com va denunciar Xirinacs una nova traició dels líders, però també cal dir que això es possible per la baixa exigencia del poble cap a aquests lideratges, com quedà patent novament el 21d , premiant novament als que van trair la Republica i ens van deixar als peus del Feixisme.
Anna Armendares
Tota la raó. La trista raó. Pero tambié penso que Espanya no en sortira debades, ja es veu ben clar. I per altre part hi ha dos millions de catalans de reserva dels politics que s´han arronsat. I noves generacions de catalans que no esperen res dels politics, pero ja han desconectat d´ Espanya. La realitat a vegades es trista, pero cambia a cada moment. Llegiu histories d´independencies (la d´Irlanda es la mes aclaparadora) i hi trobareu tot el que vivim ara mateix a Catalunya, i més.
Deprimente
Si el Sr Spot bajara por un momento de su pedestal a lo mejor podría hacer alguna contribución positiva para salir del abismo de mediocridad imperante. O a lo mejor es que no se le ocurre nada, mas allá de poner a caer de un burro a los españoles en general y a los políticos catalanes en particular.
Jordi (Català i Suís - Brasil)
Fins i tot jo vaig pensar que els Catalans i llurs dirigents farien la Revolució Democràtica i actuarien massivament amb la desobediència civil i el bloqueig del país per tal d'assolir la Independència. Però era demanar massa. Per als naïfs: Independència significa expulsió dels Espanyols com van fer els Irish amb els British. I res de "serem amics i bon veïns". Tots sabem que ens odien i que a més els tenim a casa i massivament. Però ningú no vol pas prendre riscs. Suite....
FartDelsEspanyols
Em sap molt greu veure una nació com la Catalana que a Alemanya en diuen "Els Alemanys del Sud" ocupada, colonitzada, robada, atonyinada per una Nació de Cafres, vulgars, malparlats, sense vergonya, sense paraula, racistes, violents , etc, com els Espanyols. El pitjor i la vergonya d'Europa. És com si els Turcs tenien ocupada i colonitzada i humiliada Suècia, Dinamarca, Noruega o Holanda. Us els imagineu ? No us fa vergonya ésser sotmesos per aquesta m.... de Nació ?
federalista
hahahahahahah altre imbecil a a sou vomitant bilis i merda, hahaha com em riu si amic espot ni ens heu tret als unionistes, sino que ara manem via 155, hem guanmyat arrimada sla primera en vots i escons, i si us poseu tontus us farem un nou pais tabarania que ja tenim presi al boadella, i voslatres si tindreu el vostre pais 4 condats pirenaics que us deixarem als 2 millions escassos per a vosaltres i per als porcs vaques i cavalls d 'osona cap a a munt mamarratxos hahahahaha quin fart de riure
ciutada de tabarnia
be altre mamarratxo vetat per vindre a tabarnia el nostre presi boadella l'ha declarat persona non grata, per burro i per fanatic ale espot cap els condadets del nord de tabarnia, i a casacrtela pensant en fer mal als espanyols, pero a tabarnia ni vindre mamarratxo
Tiene razón
Se ha de ser un poco mas duro, sobre todo con los votantes: me explico; en una manifestacion en vez de ir con la flor en la mano, se ha de ir con una pancarta que diga "currelas que votais franquismo, sois la mierda de la clase obrera"
Carles Amela
Al final, haurà de ser el poble qui es rebeli i controli el territori, perquè amb aquests cagats que tenim per capitostos anirem pas enlloc!!!

envia el comentari