Al cel sigui l'esquerra espanyola

"L'últim alè republicà del PSOE va morir quan el rei de bastos va sortir a la tele per defensar els cops de porra de l'1-O"

En plena època de canvi climàtic potser passa una mica desapercebuda una extinció que sembla difícil d'evitar: L'esquerra espanyola. Fa temps que ha deixat de donar senyals de vida i no se'n detecten rastres de pervivència. De fet, ha deixat de ser detectable fins i tot en els seus hàbitats més protegits, com la gala dels Goya, i els mitjans de comunicació que l'aixoplugaven, com els de Prisa, ara són un hibernacle de creixement i reproducció de Ciudadanos, amb reverència i referència, això sí, al despatx de Soraya Sáenz de Santamaría.

 

L'esquerra espanyola, que havia tingut partits, sindicats, intel·lectuals i mitjans de comunicació orbitant al seu entorn, a hores d'ara ocupa un petit espai digital, sense paral·lel ni a les pantalles ni a les ones, que sobreviu com pot més a Catalunya que a Espanya. Ja no hi ha ni actors ni cantants, ni pintors ni poetes. García Lorca continua enterrat i el torturador Billy el Niño fa exercici cada matí pels parcs de Madrid... Silenci.

 

L'últim alè republicà del PSOE va morir quan el rei de bastos va sortir a la tele per defensar els cops de porra de l'1-O i els socialistes espanyols van retirar la demanda de reprovació de la vicepresidenta. I la darrera resistència al sistema dins de Podemos va marxar amb Albano Dante-Fachín. L'esquerra espanyola s'ha extingit ella sola, sense resistència. I haurà mort sense ni tan sols enterrar els seus morts.

 
Comentaris
Espectador
La esquerre espanyola sempre ha sigut un bluff . Quan els seus dirigents van començar a menjar calent. ja va esta sentenciada . Catalunya no la necessita per res . Recordar sempre es ilustratiu , punyalada de Negíin a Companys . l' apunyalament de Zapatero a Maragall ,la submisió humiliant del PSC a Madrid ... un Iceta patètic ballant al son del PP , encara en voleu mès ? lo de podemos no es mereix ni un segon de comentaris .
Ramon
A mi se'm recontrarefot que l'esquerra espanyola sigui republicana o monàrquica. En tots dos casos és i serà enemiga nostra. Vols algú més cabró amb Catalunya que la FAI, Negrín, Prieto o José Bono?
LoPep
Tot això és cert. Però sort que vam votar Puigdemont, si no encara ens farien un nou tripartit.
Ramon
L'anomenada "Espanya amiga" no té res d'amiga i ho té tot d'Espanya. Però després de manifestar-se amb Falange són ben capaços de tornar a demanar-nos el vot perquè, si no, "vuelven ellos".
Joan M, S.
Felicitats: editorial curt, clar i contindent.
Angelblau
Totalment d'acord amb vostè
Narcís ( sempre ho vàrem saber .. s'hi amagaven en la igualtat i solidaritat quan l'únic que cercaven era nostra anihilament com poble a territori propi, tot plegat, nació, i economia ! ) ( per ventura, cal remontar-se a la LOAPA .. a la LOFCA .. a les negatives de nostres iniciatives àdhuc sufraga
L'esquerra espanyola ( si alguna vegada ho ha estat ) ha mostrat/ demostrat ser oportunista, enfiladora, falsa i farsant, baliga - balaga, pobre diable, pobre llàtzer, tot cercant " ser als llocs de privilegi de llurs cacics ", si més no, d'ençà que han ben cobrat, s'hi han ben venut ! PD : ça com lla, el pòsit anticatalà sempre l'han tingut, així doncs, res que no els diferenciï dels fatxes o anihiladors - espoliadors !
Jomateixa
Molts "socialistes" han deixat el partit silenciosament o els han fotut fora. En queden uns quants que callen per q la seva vida l'han muntat gràcies al partit i ara s'amaguen atrapats entre el155 i els seus vehïns als q no poden ni mirar a la cara.

envia el comentari