Puigdemont i ERC, a Brussel·les i Barcelona

"El Govern de Brussel·les també hauria d'assumir la direcció de les mobilitzacions populars i, fins i tot, hauria de centralitzar els recursos i l'estratègia"
 

Dues realitats. Una; Carles Puigdemont és l'únic obstacle real que impedeix a l'Estat espanyol passejar-se per Europa a ritme de pas-doble exhibint les dues orelles del burro català. I dues; cal nomenar un president efectiu que pugui nomenar un Govern autonòmic i firmar decrets, tan ràpid com sigui possible. La combinació d'ambdues realitats haurà de donar com a resultat una direcció política a Brussel·les i una gestió, des de Barcelona, dels mínims d'autonomia que tolerin des de Madrid.

 

D'entrada, el Govern de Brussel·les haurà de portar el pes de la denúncia de les represàlies que està aplicant l'Estat espanyol contra l'independentisme. Una onada repressiva que tindrà el moment culminant en el macroprocés que s'està muntant contra els dirigents independentistes. Una defensa política dels acusats només pot trobar suport en el Govern exiliat, que està fora de l'abast de la repressió espanyola. Això, a més, deslliuraria l'administració catalana dels riscos evidents que implicaria una reacció política contra les sentències.

 

El Govern de Brussel·les també hauria d'assumir la direcció de les mobilitzacions populars i, fins i tot, hauria de centralitzar els recursos i l'estratègia, un cop queda clar que la repressió farà impossible que des de l'interior de Catalunya es puguin reconstruir -amb total eficàcia- les estructures de l'ANC i Òmnium Cultural.

 

I una última necessitat. Tant el Govern interior com l'exterior han de ser transversals. Ho vulguin o no, Puigdemont ha de compartir direcció i estratègia amb ERC a Brussel·les i, en paral·lel, a Barcelona. Nacionalment, Catalunya no sobreviuria a la divisió del catalanisme polític en un context de màxima gravetat com el d'ara. No hi ha alternativa a la unitat que no passi per la derrota completa.

 
Comentaris
Enric
Soc novell en aquesta maneta de comunicar me. Vull dir però que ens calen petsones grans que estiguin a primera línia disposades ha anar a la presó per la causa i que els verdaders líders estiguin lliures per aconseguir la tan anhelada independència.
?
????
Groc
Enric , persones grans ? Els jubilats independentistes tots a la preso? No compro
Mario007
Em sembla be el que proposa l´article. Els indepes del Parlament complir el que diu el Gobierno com a xais i el que mana i contesta que ho faci des de Brussel.les. Que es cree alguna mena de figura per a Puigdemont, i que cobre. Que el nomenen els 3 grups President a l´exili i l´investeixen a Brussel.les. I despres al Parlament que facen el paperot amb el President executiu.
Todo por la patria, o por la patilla
Fuentes del entorno de Puigdemont en Bélgica apuntan a una importante dotación salarial para él mismo que rondaría los 190.000 euros brutos anuales además de otros gastos. Si se lo paga su amigo el que alquila casas, pues vale. Si sale de mi bolsillo ni hablar.
Iulius Caesar
Tu també, Brutus?
Fat Boy
Tot aixo son ximpleries. Si es vol fer alguna cosa efectiva prenguin (per una vegada) exemple de Stalin a la 2a GM. Va portar tota la industria pesant mes enlla dels Urals, lluny de l'abast del feixisme. Nosaltres hem de dur els nostres capitals i impostos mes enlla del Pirineu, lluny de l'abast dels espanyols. A veure quan ERC, JxC i Cup criden a la insurreccio fiscal d'una vegada. La resta, foc d'encenalls.
Hehehe
Tercera opció: Fer presidenta l'Arrimadas i humiliar-la en cada votació, en cada debat, constantment. I al cap d'un any fer-li una moció de censura amb el Puigdemont com a candidat.
Josep Maria
Estic al 100% d'acord amb aquest escrit. Es senzillament genial!!! Al 100% amb tot el que dius, Salvador!!!

envia el comentari