ICV en Terra de Meravelles

"El relat polític convencional de l’esquerra estatalista té escassíssima utilitat a l'hora de combatre un nou país republicà construït des del carrer"

Per a l’independentisme, el pols amb l’Estat és una qüestió de legitimitat republicana, de democràcia i d’esgotament del règim monàrquic del 78. Per als unionistes, és la lluita per mantenir la unitat d’Espanya i el sistema de privilegis del règim i la corona, si cal, retorçant l’Estat de Dret i aplicant una repressió política i judicial amb caràcter d’exemplaritat, conscient que aquest Estat és dèbil i que mai no ha guanyat democràticament a Catalunya. L’espanyolisme només ha governat a Catalunya en temps de dictadures i guerres.

 

Però per a les elits dels Comuns, el procés encara és el caprici d’unes suposades elits burgeses convergents que s’embolcallen amb l’estelada per tapar les seves vergonyes de dreta corrupta. Per a molts dels seus dirigents encara vivim a la Catalunya ‘Pujoliana’, ‘Maragallista’ o ‘Montillista’. Una Catalunya del cafè para todos on la dialèctica política passava gairebé estrictament per l’eix esquerra-dreta i on el sobiranisme era només una manera de vestir amb solemnitat el peix al cove. Com les aventures de l’Alícia en Terra de Meravelles, on els executius formats per ERC, PSC i ICV es podien dir Govern de progrés perquè encara tenien un cert marge per gestionar pressupostos. Però des de fa uns anys, vendre que a Catalunya si no es destinen riuades de diners a polítiques socials, es rebaixen impostos i s'inauguren escoles i hospitals és perquè el Ggovern és de dretes, simplement mentir. Els diners dels catalans els gestiona Madrid, és una evidència. 

 

Els Comuns han denunciat els presos polítics i la repressió de l’1-O, però es neguen a acceptar que més de dos milions de persones hagin constatat que, formant part d’Espanya, no hi ha progrés social. Repassin les lleis suspeses pel TC durant el Govern de JxSí i busquin el tuf de dreta: Impostos a la banca, pobresa energètica, impostos als béns de luxe, renda mínima garantida, llei del canvi climàtic... No volen la República, no perquè pensin que amb Felip VI i Rajoy es viu millor, sinó perquè significaria assumir que el relat polític convencional de l’esquerra estatalista (ICV), basat en la premissa que la dreta catalana és corrupta i trepitja els drets de la classe treballadora, té escassíssima utilitat a l'hora de combatre un nou país republicà construït des del carrer.

 

Els Comuns mantenen aquest relat també amb JxCAT i el president Puigdemont. “JxCAT és un procés de refundació de la dreta catalana que hem de combatre des de l’esquerra”. Són paraules d’Ernest Urtasun, coordinador general d’ICV, que en una mateixa entrevista reconeix que “hi ha gent que va votar Ada Colau i el 21-D va votar Ciutadans. Hem de ser capaços de parlar-hi”. La contradicció és extrema. Puigdemont, afegeix, no pot ser candidat perquè “és un membre de l’antiga CDC”, però cal entendre’s amb Arrimadas i Rivera. La dreta més a la dreta del PP, enemiga de l’escola i la cultura catalanes, entusiasta defensora de la repressió de l’Estat contra els catalans que volien votar i els seus legítims representants. Si després de votar Colau voten Ciutadans, la culpa no és pas del republicanisme, senyor Urtasun.
Comentaris
Maria
Aquesta gentota fan fàstic.
Gabriel
Molt bona reflexió. Efectivament, el carrer ha fet incompatible la defensa d'Espanya des de l'esquerra, i això ICV no ho ha superat perquè sempre ha viscut de l'existència de CiU, que efectivament, era la dreta catalana. jxcat no té res de dreta convergent
Quant no es pot pagar deutes.....
ICV, econòmicament, tenen la corda al coll, i no duraran pas gaire,la seva ultima carta, es intentar robar vots a C,s, per això s'hi volen entendre.
aupa furtacabres
el vot al comuns es un vot estupid, es un viatje al purgatori i bla bla bla.
Fat Boy
No seria la primera vegada que un Partit Comunista es posa del costat dels invasors feixistes i contra els democrates republicans. Exemple: Franca, 1940.
Josep BR
ICV i Comuns = Demagògia, anomenats des de fa temps esquerra caviar. Viuen d'un relat tronat i estan nerviosos perquè s'els veu el llautó i van perdent parròquia .
Jordi
Doncs jo, quan més a la dreta millor... si, políticament de dretes... no la dreta espanyola/catalana/europea... dreta de veritat!! LLIBERTARISME!!
Arrimalemany
Estic fart de veure la bella Elisenda Alemany parlar i parlar i parlar i no dir res que no digui la bella Arrimadas. La Operacion Triunfo aplicada a la politica genera aquesta mena de barbies sense substancia per a consum de les masses televidents.
Ramon
La llibertat del teu país és un objectiu per se. I si no, malament rai. Però ERC ens volia vendre una independència instrumental. Només seria per poder ampliar dependències del nostre Gran Parc Temàtic Progre. Per cada pessebre actual, n'hi hauria deu. Tot de franc. Tot seria un festival. Però va resultar que no li aguantaven el primer intercanvi de cops amb cap unionista. I llavors fou quan, en lloc d'una independència happyflower van passar a vendre'ns una república happyflower.
Ramon
El saben?, aquell de l'home que va al registre per demanar canviar de nom perquè es diu Joan Merda. El funcionari se'n fa el càrrec i li pregunta com vol passar a dir-se. L'home respon: "Antoni Merda". Doncs ERC, igual. Davant el fracàs dialèctic del seu independentisme happyflower, va i canvia just el que no havia de canviar per vendre'ns ara un republicanisme happyflower. Però, recordem-ho,la R d'ERC sempre havia fet referència a Espanya. ERC neix per proclamar la república espanyola.
JordiP
Ben dit, Gemma. L'estúpida pose antiCDC d'aquests ve de la manca d'acceptació de l'hegemonia política i popular de CiU des de 1980. La diarrea de Reventós i el PSC aquella nit de canvi de truita electoral es va encomanar al PSUC x10; les seves runes segueixen malaltes. Ni l'esquerra catalana és tan esquerra (el PSC és dreta total) ni CDC i els seus hereters són tan dreta. El que le passa a ICV és que ja no tenen ni ajuntaments on sucar. Res a fer amb ells.
JordiP
Arrimalemany, tens raó. Fixa't bé que la moda és tenir una monina que dóna la cara. La tele ho agraeix. Prefereixen la Levy que el Albiol, l'Arrimadas que el Carrizosa, L'Artadi que el Turull, la Granados (ecs, millor la Batet, oi?) a l'Iceta, l'Alamany al Domènec, etc. Pateix el missatge però domina la imatge.
Ramon
Per guanyar-se progres sucursalistes, ERC va i resol que seran més populistes i anticonvergents que ningú. El desastre ha sigut absolut. 1a perquè la base independentista no l'han eixamplada una merda. 2a perquè han connotat l'independentisme d'argumentaris pesseters i extremistes que són letals de cara al món. 3a perquè, si tan anticonvergents són, poca unitat sobiranista podia haver-hi. I 4a i principal perquè han arraconat o satanitzat la raó nacional, la raó catalana, la que ens movia.
Ramon
Que de cara als colons convenia fer un altre discurs del nacional i identitari? Jo pensava i ara n'estic convençut que fer-hi campanya només era esvalotar l'aviram. Ajudar Espanya a mobilitzar-los contra Catalunya. Però, d'acord, cas d'anar-hi s'havia de fer amb argumentari pesseter. Però, 1a, calia fent-ho bé amb solvència econòmica. No com ERC. I 2a, calia fer-ho sense renegar de l'argumentari nacional que per altra banda és l'únic que ens dóna dret a l'autodeterminació.
Groc
Ramon ,numes ets de dretes? Segur que tes de Ciudanos
Ramon
Qui no modula el discurs en funció de la circumstància és senzillament imbècil. Però això no fa que qualsevol política de la puta i la ramoneta sigui acceptable. Que diguéssim una cosa a Madrid i una altra aquí, podia tenir senderi. També dins Catalunya no s'ha de parlar igual a Banyoles que a Tortosa. Però tot té un límit. Límit que l'ultrapassa Joan Tardà, exemple de putaramonetisme inacceptable: aquí enarbora la bandera catalana i allà l'espanyola! L'espanyola republicana, sí, però i què?
Narcís ( la dreta pro espanya n'és la dreta que esmenten .. esperen l'espoli català tot pensant que amb aquest espoli defora els hi compraran coses així els diners n'iran a ses butxaques ! ) ( Junts pel Sí , Junts per Catalunya primer i únic guaten per la llibertat i dignitat de nostre país així pro
Ras i curt : n'és obvi, diàfan fora mida que aquesta gent només hi són per la " moma " , ço és, si hi fossin pel bé de la ciutadania o equitat/ justícia .. serien els primers en donar suport als resultats de les urnes així al Govern legítim, legal i lícit de la Generalitat fumuts fora per la força bruta de poder aliè o catalanofòbic , tot plegat, país veí botxí ! )
Ramon
Groc, tens una intel·ligència política molt d'acord amb la teva ortografia.
Sisco
A mitats de Febrer i continuem "TRAÏDORS"
ququt
Precisament la famosa “burgesia catalana” a hores d’ara està refugiada al Psc amb qui Iniciativa té preferencias a pactar. I estic segur que els de Icv si poguessin sumar amb Psc i C’nos envestirien Arrimadas sense cap mena de dubte inventant alguna escusa barata de les seves sense cap lògica.
Son un munt de niños bien
que viven molt bé eternitzan la precarietat dels seus votants que han de ser salvats de les garres de la burgesia a la cual ells mateixos pertanyen. Si no hi ha gent vivínt precariamen quina es la seva raó per existir. Necesiten aquesta pobresa per viure bé ells.
Una opinión diferente
El relato nacionalista de la izquierda independentista es mucho menos coherente que el de la izquierda unionista. Parece que ahora no se puede ser de izquierdas y ser patriota, ¡pues claro que sí! La gente en este país piensa como quiere y lo que quiere. Por mucho que vayan de víctimas no pueden ser víctimas si están anulando lo que piensa la mayoría. Dejen de hablar del pueblo catalán como si fuese estúpido o no que no se entera de nada. No somos esclavos de nadie y nunca lo hemos sido.

envia el comentari