El que està passant

La unitat d’Espanya no es negocia, i a por ellos. Per tant, la independència només es pot fer violentant en algun moment la llei i exposant-se a la repressió. Fa la sensació que l’independentisme encara no ha digerit aquesta dada.

Que què està passant? Doncs que tenen por, com en tindríem vostè i jo. La investidura està paralitzada per la por, però no només la investidura, també la definició estratègica del que hauria de ser aquesta legislatura. Cada proposta que es posa sobre la taula en les negociacions és examinada amb lupa jurídica més que no política. Això que diu aquí ens pot portar davant del jutge? I això d’aquí, és inhabilitació només, o pot ser presó? L’estat ha trobat la tecla, que tothom en sigui conscient. És vergonyosa, antidemocràtica, autoritària, sí, però l’ha trobat. I l’ús arbitrari del Codi Penal que està fent el jutge Llarena converteix la por en pànic, perquè ni els advocats ja no s’atreveixen a assegurar si això d’aquí o això d’allà és inhabilitació o presó. 

 

 

En aquest sentit, difícilment passarà res en relació a la investidura abans de la pròxima ronda de compareixences davant Llarena. El dia 14 hi han d’anar Anna Gabriel i Mireia Boya, el 19 Marta Pascal  i Marta Rovira, i el 20 Artur Mas i Neus Lloveras. I ningú (especialment ERC, que ja té el número 1 entre reixes i no vol tenir-hi també la número 2) no vol fer res que al Torquemada del Suprem li pugui semblar un motiu per quedar-se’ls. Una prevenció tan comprensible com inútil, perquè el jutge els pot citar a tots tantes vegades com vulgui. Si una cosa té el jutge és temps: si no se’ls queda ara al febrer, segons què facin se’ls quedarà al març. I si no, ja ho farà a l’abril.

 

 

Ho hem dit altres vegades des del novembre: ara ja tenim tota la informació sobre la taula. I hem après que al Regne Unit o al Canadà no, però a Espanya, perseguir la independència, per molt que sigui per mitjans pacífics, et pot portar a la presó. Dins la llei no es pot fer, i la nació que té la majoria demogràfica estructural no vol canviar la llei, ni interpretar-la amb flexibilitat, ni res. La unitat d’Espanya no es negocia, i a por ellos. Per tant, la independència només es pot fer violentant en algun moment la llei i exposant-se a la repressió. Fa la sensació que l’independentisme encara no ha digerit aquesta dada. Se l’ha empassat dolorosament, però no l’ha digerit, no l’ha paït, no l’ha processat i no n’ha tret conclusions i marcs d’acció estables i compartits a curt, mitjà i llarg termini. Mentre això no passi, viurem instal·lats en el desconcert i la provisionalitat. I mentre no es superi la paràlisi de la por, no hi haurà política independentista possible. Disculpin la cruesa d’aquest article, però això és el que està passant.
Comentaris
Baixcamper
Completament d'acord!! Perfectament comprensible que es tingui por. Sembla clar que tothom està cagat... I, doncs, arribats a aquest punt què cal fer? Jo dic eleccions! Deixar pas a qui no tingui aquesta por, i que tingui ben clar que la seva exposició pot comportar presó. Però els que ara ho tenen a tocar voldran fer-ho? Ni parlar-ne! Com deia el President Puigdemont: ens han venut, a ell i a tots els que hi hem posat el coll, els diners, i la pròpia salut! Vergonya cavallers, vergonya!!
Ramon
Ah, caram, així doncs els d'ERC tenen dret a tenir por i a ser prudents sense que se'ls digui "rates"? Guaita quina cosa!
JFK
Un article molt concís i realista. Exactament és el que està passant, els polítics s'han cagat, i especialment els d'ERC. Mentre queien els convergents tot era anar endavant, ara que cauen els d'ERC, pareu maquines. Qui ho anava dir?
anna
És comprensible que tinguin por però llavors que s'apartin dels llocs de responsabilitat. Aquí el poble va votar Puigdemont. La imaginació i l'estratègia són les nostres armes. I el coratge del cantant de rap, que encara políticament i no judicialment les acusacions. Això és el que esperem dels nostres polítics. Tard o d'hora Europa es pronunciarà.
Maria
Doncs perdoneu, però qui tingui por que es quedi a casa. El poble va parlar i va decidir independència i no hi presons per a tanta dignitat. En tancaran a uns i en sortiran uns altres. No volem por, volem dignitat. I només la aconseguirem enfrontant-ti-nos.
Jim
Si van decidir concórrer a les eleccions això és el que toca. Però creien que primer era mantenir el seu nivell de vida i que en canvi el compliment de la seva representativitat podria ser més amotllable, que al cap i al fi els independentistes no tenen a ningú més a qui votar si els partits els decepcionen.
Espectador
El que està passant es que els partits polìtics catalans .no estan preparats per l'embat que tenen en front i han deixat el poble a " la 'intemperie". El 98% dels actuals politics tenen que fer no un pas al costat , sino 3/4 passos al costat !! La situació es realment critica . La sortida si es que en hi ha nomès la trobarà el poble , la gent i la seva dignitat , es a dir la gent anònima que va porta les urnes !!
Ramon
Duran, fot el camp!
terrassenc
Anem entenent millor les conseqüències de la traïció del 10 i 27-O de no defensar la República. Espanya ha tornat al seu totalitarisme original i la UE passa de la guerra legal però no de la violència física institucional. I que fan els nostres partits? Doncs els convergents v.3.0 (JxCat) aprofiten la repressió espanyola per vèncer a ERC...! No té nom. Som 5M de votants: 1M no vota mai, 2M volen República, 1M vol dictadura i 1M no ho té clar. La resposta és evident, no?
Enric Gràcia i Barba
Eduard, disculpada la cruessa i agraït per la claredat i sinceritat
Amàlia Amèlia & Emília
Molta gent ho tenim clar. La independència costarà milers d'empresonats, milions d'euros en multes, partits il·legalitzats, polítics inhabilitats, manifestants agredits i voldria pensar que aquí s'atura. Si estem disposats a pagar aquest preu, endavant. Si no, deixem de marejar la perdiu i limitem-nos a fer de gestors territorials del Reino Neofranquista de España
XAVIER
Crec que és exactament el que està passant. Els polítics independentistes de primera fila han d'assumir que poden acabar a la presó o patir altres tipus de repressió, com inhabilitacions, multes astronòmiques que t'arruinen pel que et queda de vida, exili per evitar la presó, etc. Per tant, o estan disposats a això o que deixin pas a d'altres que si hi estiguin.
El que està passant l'ha provocat el secessionisme
Raona, Voltas. Si dius "la independència només es pot fer violentant en algun moment la llei" no parlis de repressió. Ningú et reprimeix si comets un delicte: t'apliquen unes lleis per haver violat altres lleis; en el cas que ens ocupa lleis violades a propòsit sabent el que passarà i amb xuleria, publicitat, aplaudiments i defensa tancada a TV3; aquesta televisió pública segrestada pel secessionisme.
Filiprim
Eleccions i tots a una amb la CUP!!*!!
Que qui ha provocat què?
Totes les les dictadures reprimeixen invocant les seves lleis, "tarugo".
@Que qui ha provocat què?
Però Espanya és una democràcia, no una dictadura, "taruguini". Això de franquista i tal ho dieu els secessionistes per insultar però esteu faltant als vostres besavis i avis. Els primers van ser carlins, els segons es van fer franquistes; quan va arribar la democràcia, es van allistar a CDC i UDC. Ara CDC s'ha fet secesionista per conveniència. Exemples: pare del jutge Vidal, família de Comín, avi de Puigdemont, família de Llach i aquí ho deixo.
A PER TOTES o tanquem la barraca de la Generalitat del NO RES
Vas a la presó, si no arribes al final, i t'entregues al franquisme!! Cal anar a totes i fer un govern amb un estatut de merda espanyola es una estafa. Politics traidors i cagats, VIA FORA!!! Val més un 155 de garrotades, porres i sotanes que un GOVERN DE LA GENERALITAT de CAGATS, SERVIDORS I ESCLAUS D'ERC
Nuri
I nosaltres hem estat votant i pagant uns polítics que no han estat capaços de preveure aquesta situació? Que no han sabut veure que això que descriu en Voltas és el què ens cauria al damunt? Definitivament aquest poble es mereix una altra mena de representants!
Elisabet Linares i Juncosa
Més clar, l'aigua!!!!
Sergi
Jo crec q com no ens posem les piles aixo d la republica ja ens ho podem deixar correr. Nomes podem tirar endavat fent ajonellar el contrar i es parant el pais indefinidament i desobeint a tot el q diguin. Visca Catalunya
Vlad
Ja es va fer i va durar sis segons. La república s'aconseguirà el dia que deixeu de creure-us un poble diví, superior a qualsevol altre, quan seguim encallats en l'estat espanyol. Fins llavors tocarà menjar-nos la repressió que vosaltres heu desencadenat perquè només som el 47% i sort de la Llei d'Hondt. Tots plegats sou uns irresponsables perquè sabíeu que no era possible i he jugar amb el país, engalipant i enfrontant a la gent. I espera que ara ve Ribera, l'amic dels catalans.
Guillem
El que crec que l'autor no ha paït és que en termes de referèndum, la independència per via unilateral no va guanyar, malauradament. Anar a sac sense aquesta base crec que és anar a una independència fallida. Hem d'assumir això i seguir remant per guanyar més base social, que implica canviar certs discursos per intensificar els avantatges de la república. Menys pressa i més realisme
JOAN
Mentre no estiguem tots (vostè, jo, tothom) disposats a anar a la presó, no serem lliures.
Lluria
La solució és molt senzilla. Jo vaig votar Junts x Cat per a recuperar el president legítim injustament destituït. Ara bé, si això no s'atreveixen a fer-ho , prefereixo anar a noves eleccions en les que, a partir d'ara i tot i ser jo de dretes, votaré sempre més a la CUP fins que siguem la República Independent. I penso anar a totes: vagues, talls de trens i autopistes, el que calgui.
Narcís ( n'és obvi de la misèria i covardia d'aquest estat .. ses paraules i fets ben ho demostren, a banda primitivisme i maldat .. es fumin amb Kim Jong-un .. s’ho facin a Corea del Nord !)
La pregunta és : davant del mal físic/ vessament de sang àdhuc instint assassí de nostre botxí .. la formació, educació, cultura, coneixements, coneixença, reflexió, pensament, sentit de l'equitat, humanisme, tot plegat, amb sos llibres, toms, volums, enciclopèdies, estudis quins siguin . . . ens hi serveix d'alguna cosa? ens pot ajudar a defendre'ns ? ens n'és prou vàlid per fúmer lluny de ca nostra aquests " violadors .. anihiladors i espoliadors ' ?
Té tota la raó
La classe política catalana no dona la talla. Però no vol deixar la cadira. La única sort és que l'estat castellà és tant autoritari i incompetent que acabarà fent la feina per nosaltres i renovarà a les braves aquesta classe política per una de nova feta a la clandestinitat i la repressió. Espanya és un estat autoritari com Turquia o la Xina, i sols podem guanyar amb boicots massius i bloqueig de la seva economia.
M.S.
L'article diu una obviedad gairebé vergonyosa que els polítics independentistes catalans no semblen haver entès encara. Que només sortirem d'aquest merder proclamant oficialment la república, aplicant la Llei de Transitorietat Jurídica i control·lant el territori. Allò que havia de fer el govern el 10 i el 27 d'octubre, però que no va fer perquè Puigdemont no va voler!
Joan de canyamars
El que pasa es que hi ha molts quadres de partit que viuen de ser convocats a la administració i que fins no es formi govern viuen en la incertesa. El problema és que hem votat i dependència peti qui peti però els líders polítics estan sota pressió de la estructura de partit. Qui es presenti ha de fer-ho a totes O no presentar-se. La Generalitat no té cap poder ni el tindrà.
Assumpció Cantalozella
Un petit apunt. Per qui diu "el poble va votar en Puigdemont". Els 2.100.000 vots dels independentistes són de 'TOTS'. Entre Jxcat i ERC hi ha uns 13000 vots de diferència. Una mica de respecte pels que vam votar ERC, que quasi som tants com els d' en KRLS.
aNNA
Ara tothom és molt valent ; però tots aquets que ara critiqueu tant a ERC per poruca cal recordar-vos que després del 1O i del 21D us vareu cagar a sobre. On ereu?
Assumpció Cantalozella
Aniríem TOTS a la presó. Quina gran solució, Ostres!!!!! Esperem a refer les Conselleries, a treballar i...Cap al desembre, el plantejament final.
I això que tot s'arregabla amb la cooficialitat
Oi, Voltas? Doncs ara ni república ni llengua. La primera no ens la deixen fer i la segona ja la vau regalar vosaltres a l'avançada. Cracks, que a ERC sou uns putos cracks.
Lliure
Fe i confianza, poc a poc, som mols i aviat serem mes, i els fascistes ya sant tret la careta del toti totom ya veu el que son,.. Una gentuza,.. No son dignes ni de ser espanyols i al final els i passara factura.
per "Anna"
noia, el 1-O "TOT EL POBLE" vam defensar les urnes..o sigui que més respecte, que ja vam demostrar la valentia...i et recordo que va ser investit president del Parlament en Roger Torrent, l'endemà va borrar de les xarxes socials el mot de "republicà" tal i com és definia ell..ara que té el lloc, ara ja és defineix diferent..massa no diu en el seu favor, no creus?..la meva cofiança la té tota perduda..excel·lent article, ens ajuda a saber on som, respecte als polítics.
Fat Boy
Doncs si tenen por que dimiteixin i se'n vagin a posar maons. La gent a tot el mon s'ha jugat la vida per la independencia i aquests es caguen de pensar que no cobraran a final de mes.
Lluís
Genial Voltes Crec que necessitem temps per anar paint la realitat però això no ens ha de dur a la renúncia ni a la inactivitat. Ans el contrari, que cadascú pensi que pot aportar a aquesta lluita que serà llarga. Hem demostrat i ho hem de continuar fent, que quan ens posen urnes al davant guanyem. Com deia la Gemma Aguilera fa unes setmanes hem de treballar desde les bases perquè en la propera comptessa elect. de les municipals de 2019 aconseguim els 948 municipis catalans per la repúbli
Manolo
Creo que hemos dado un paso que no nos habia llevado nunca donde estamos, tenemos que tener paciencia, nunca se ha proclamado una republica sin lucha, daremos pasos adelante y pasos hacia atras pero creo que seremos republica, Visca la republica de Catalunya, ja falta poc.
david
Els unics que ho tenen digerit són els de la CUP i els CDR. La gent de Junts x Cat , ERC, ANC i Omnium, no. Trigaran anys a digerir-ho si es que ho fan algun dia.
david
Ara mateix la situació està molt fomuda. Potser d'aqui uns anys hi torna a haver alguna possibilitat ( o no). Mentrestant hem de ser conscients que com a consumidors tenim MOLT PODER. Prioritzar la compra de productes etiquetats en català, treure els calers de La Caixa (els promotors de Ciudadanos), no tornar a anar de vacances a Espanya, no comprar productes d'Extremadura, etc, etc,.... Es poden fer mil coses de forma tranquila i conscient.
Només cal que la gent s’en cansin
i es quedin a casa un parell de setmanes. Res de violentar res. El jo personal diu prou i no es mou perqué no pot més, perqué n’està fart, perqué l’hi fa basca viure d’aquesta manera, sense drets, ni llibertat real, ni dignitat.
La solució
es parar maquines.
SOY DEL PRAT
ELLOS NO QUIEREN PUIGDEMONT, NUESTROS PARTIDOS SOBERANISTAS VAN PERDIDOS Y NO SABEN COMO SALIR DE ESTA: MUY FACIL, VAMOS A NUEVAS ELECCIONES PERO CON UNA COALICIÓN DE LOS 3 PARTIDOS "JUNTS PER LA INDEPENDÈNCIA" - PRIMERO DE LA LISTA: CARLES RIERA Y QUE LE SIGAN AQUELLOS POLITICOS/AS QUE ESTÉN DISPUESTOS Y SIN MIEDO A ACTIVAR LA REPÚBLICA PROCLAMADA EL 27OCT17 !! GANARÍAMOS POR GOLEADA (72-75 ESCAÑOS) Y JUNTO AL PUEBLO, APLICAR LA INDEPENDENCIA - P.D. CIUDADANOS YA NO PODRÍA DECIR QUE HAN GANADO.
Patufet.
La sol·lució ja l'han escrit més amunt : 15 DIES de VAGA GENERAL , i a VOTAR CUP (o la coalició on hi sigui CUP) les properes Eleccions. I, sí, no us avergonyiu de reconèixer-ho : el poble català és essencialment COVARD.

envia el comentari