El del tanc i el mecànic de Reus

"Ho he tornat a aconseguir: un altre article sense fer servir la paraula justícia perquè aquí tampoc no l'he trobat enlloc"

Dilluns vinent farà dos mesos que es van publicar les imatges de dues persones (civils) dalt d’un tanc en què amenaçaven Carles Puigdemont i Pablo Iglesias (a aquest últim el van insultar amb la paraula “cabró”).  Segurament ho recordareu: dos joves al cim d’un Leopard assegurant que estaven “buscant la solució als problemes d’Espanya” i que portaven “70 tones de pur amor i democràcia” per al president de la Generalitat i per al secretari general de Podem. El vídeo, de 30 segons, acabava amb el crit falangista d’ “Arriba España”.

 

El vídeo es va gravar el 8 de desembre a la base militar aragonesa de San Jorge aprofitant una jornada de festa que, sense ser de portes obertes, si era procliu a l’entrada de personal no militar. Quatre dies després es va fer públic.

 

Dimarts vinent farà dos mesos que el ministeri de Defensa va obrir un expedient a dos militars per aquests fets. Compte: no per les amenaces a Puigdemont i Iglesias (que té rang d’autoritat en tant que diputat al Congrés), sinó per haver pujat a un vehicle militar. El titular d’aquesta reacció del ministeri semblava fins i tot reparador perquè es deia que els dos militars que van permetre-ho podrien acabar sancionats. Efectivament l’obertura d’un expedient pot acabar amb un càstig però no necessàriament ha de ser així: la sanció és només una possibilitat. El cas és que, quasi dos mesos després, encara no s’ha resolt aquest expedient i l’Exèrcit no ha comunicat cap sanció al respecte.

 

Dijous vinent farà dos mesos que Carles Puigdemont va denunciar els dos civils pujats al tanc a qui acusa d’un delicte d’amenaces i un altre d’odi. Quasi dos mesos després, aquesta denúncia no ha avançat. Fins i tot la defensa del president ha aconseguit una cosa que no ha pogut fer cap cos policial: identificar un dels dos que ha resultat ser un farmacèutic de Saragossa. No obstant això, la fiscalia no ha pres cap mesura contra els dos joves que van proferir aquestes amenaces. Dilluns farà dos mesos.

 

El cas del mecànic de Reus que es nega a arreglar cotxes del Cuerpo Nacional de Polícia va anar així: els fets van passar el dimarts 30 de gener. El mecànic va comunicar a una agent que no li repararia el vehicle, el dijous 1 de febrer va presentar una denúncia davant dels Mossos sota l’acusació d’odi, el divendres 2 de febrer va rebre la citació judicial i el 7 va haver d’anar al jutjat on, a més, l’advocacia de l’estat havia tingut temps d’estudiar-se el cas i presentar-se com a acusació particular.

 

I ja està, ho he tornat a aconseguir: un altre article sense fer servir la paraula justícia perquè aquí tampoc no l'he trobat enlloc.
Comentaris
Narcís ( com pot ser possible ciutadans de Catalunya no se n'adonin o, pitjor, permetin, que defora majoria els hi és prou siguin veïns de ca nostra perquè siguin blasmats, renegats i insultats siguin àdhuc de l’Espanyol, siguin àdhuc del madrid, siguin àdhuc paisans seus? )
N'és obvi, diàfan fora mida, que trepitgen, fan xixines, qualsevulla llei que sigui compresa en la Declaració dels DDHH ! PD: i què dir-ne del conreu destinat al " delicte d'odi " contra Catalunya amb la materialització sonora del " . . . . . i put. Cataluña " fins encara avui, ara i ací ( la demanda d'independència no hi era .. ! ) !
Hi ha moltes injustícies al món
Per ser diputat del Parlament cal jurar o prometre la Constitució Espanyola. Hi ha qui creu que quan ho fa i per afegir "per imperatiu legal" queda exempt de complir-la i defensar-la. No contents amb això hi ha diputats que es vanen de no complir i fins i tot atacar aquesta constitució que han jurat. És molt injust que no hi hagi un mecanisme legal pel qual quedin inhabilitats automàticament per jurar o prometre en fals per ocupar un càrrec públic.
Jordi Comasobirana
Vivim sotmesos a un estat merdós, feixista i corrupte fins a la medul·la. És clar que no hi pot haver justícia! Es persegueix gent pacifista mentre els veritables delinqüents i criminals poden actuar amb total impunitat.
JordiP
Es coneix que els franconazifeixistes que ens governen des de Madrit no ho saben fer com un país democràtic, fornit de lleis democràtiques i administrat democràticament. Ho fan de manera dictatorial i amb ocupació militar i judicial, com en temps d'en Franco. Això sí, de manera incompleta perquè no poden aplicar la Llei de Jurisdiccions, la de Vagos y Maleantes i la de Fugues. Els hi agradaria poder desplegar una xarxa de Partides de la Porra, a l'estil d'Onèsim, oi? Oh, enyorança!
La corrupció i l’impunitat
sempre van lligades.
Xerels
El que passa a la Ñ es que confonen justicia amb judicatura: caldria fer un anunci publicitari amb ganxo, amb la finalitat didáctica d'aclarir la diferència.

envia el comentari