Aparteu-vos

"No esteu disposats a anar a presó? Jo tampoc. Per això no vaig presentar-me a les eleccions al Parlament"

No esteu disposats a anar a presó? Jo tampoc. Per això no vaig presentar-me a les eleccions al Parlament. Entenc que molts de nosaltres no tinguem cap ganes d'anar a la garjola però em deixa perplexe que alguns dels polítics independentistes facin mans i mànigues per evitar, precisament, que la "justícia" espanyola els detingui. No és aquesta, justament, la derrota que volíem evitar? La derrota de veure que, efectivament, la por aconsegueix que els nostres polítics es caguin a les calces i es neguin a fer president en Puigdemont? Em fascina que ara a tothom li sembli molt lògic que els parlamentaris cedeixin per no tenir problemes judicials. Escolteu, que tot això anava de fer president el president. De no deixar-nos doblegar. De ser dignes.

 

La gent va fotre el cap, la cara i l'ull perquè la policia no guanyés contra el referèndum. Estaríem apanyats si haguessim fet com molts parlamentaris independentistes d'ara. Contemporitzar, deixar que tanquessin els col·legis i fer un referèndum simbòlic. No senyor. La gent s'hi va jugar la pell. No oblidaré mai la tensió i la por i els nervis i l'odi. Ara ho deixareu tot i ens direu que vale, que s'ha acabat, que anem a casa i votareu algú que faci feliç a Sáenz de Santamaría? DE DEBÒ? PER POR A LA PRESÓ? QUE NO HO SABIEU? No ho entenc.

 

Si no voleu anar a la garjola, ok, feu un pas al costat i un altre català agafarà el vostre escó. Feu-ho. Però que la vostra por no segresti la lluita d'un poble que vol el seu president. I el vol ja.
Comentaris
adolf
Estic totalment d'acord, a Catalunya hi ha centenars de persones que per les seves circumstàncies personals estan disposades a assumir el cost de la presó. Sempre me hi preguntat si les llistes dels partits independentistes a les eleccions catalanes contemplaven la disposició dels potencials diputats a determinats sacrificis, en cas contrari no estaven legitimats a presentar-se.
Narcís ( deixi's l'autor de ' literatura barata ' .. ara no toca ! ) ( hom fa el que pot, fan el que poden, continuen cercant/ treballant per Catalunya, pro sa dignitat! ) ( parli de la tirania, de la prevaricació, de la maldat d” aquests ‘.. sabem contra els nostres “ ser segur i sortir de franc”!)
Vale .. ja són a la presó, i ? Vale .. els que són rere, també, i ? Vale .. tots pro nostra llibertat, ja són a la presó, i ? I ? I ? I ? I ? I ? Anirem tots o els 2.063.361 ( així, imagino l'autor també ) contra aquesta tirania a fer-los suport? A donar-los recolzament no només moral/ anímic sinó també material, físic, fins on calgui ? O .. els deixem podrir-se , els deixem enterrats vius, damunt, a fosses conegudes, però a 600 quilòmetres fins oblidar-los, perdre'ls de nostra memòria ?
John Smith
Exactament. A Espanya, com ells mateixos reconeixen, estan en política "para forrarse". Aquí creiem que estan al servei del país. Els que pensin en cadires i poltrones que se'n vagin a Ikea.
Morton
D'acord 100% amb l'Oriol Jara. Per això vaig trobar injustes les paraules del Tardà suggerint sacrificar al president Puigdemont que és qui el poble català ha votat majoritàriament per tirar endavant la República. L'altre dia una jubilada deia que cobrava una merda de pensió i s'oferia per anar a les llistes i que l'empresonessin però ella volia Puigdemont president.
terrassenc
Vale. O sigui, que Puigdemont ha d'anar a la presó, oi? Ho va dir ben clar en campanya: si em voteu tornaré... Això de 'fer bó el 155' es veu que va per barris, quina vergonya!
Carles Viñals Casado
Retractació i pacte per fugir del càstig = derrota i vergonya. Proclamació orgullosa del nostre propòsit i acceptació del càstig = victòria moral i escopinada a la tiranía. La República alliberarà deu-mil presos, però no canviarem la República per la llibertat dels empresonats. Les presons no abortaran la República; la República buidarà les presons. Les nostres cadenes estan fetes de molt pocs "NO !!" i massa "SÍ, BWANA." Sí, qui no vulgui pagar per la llibertat, que s'aparti.
Ramon Torrents
De "fer president el president" és la campanya de Junts per Catalunya, i nomes de Junts per a Catalunya, no fem trampes al solitari.... Els diputats que jo vaig votar espero que es presentessin per tirar endevant la Republica i restituir el parlament i el govern de Catalunya, i espero que estiguin disposats a "tot" per ser independents el més aviat possible però no només per restituir una persona que va dir que tornaria per prendre possessió. Que torni!
Estic totalment d'acrod amb el teu article, Oriol.
el Poble (tots, de totes edats i condicions) va defensar les urnes el 1-O i el 10 i 27-O estavem per defensar la República. Ja ho sabiau que passaria si ostentavau el càrrec. Aparteu-vos i que altres ocupin els vostres llocs. Vergonya de polítics, no sou dignes! Com va dir el Cotarelo, fins que les presons no estiguin plenes, no tindrem la República. De què us pensavau què anava la cosa?
MONTSERRAT
Esperaré la decissió que prengui el nostre President Puigdemont. Es molt difícil i t’he que treballar i pensar molt per fer’ho be , per tothom, Ens estima i nosaltres també. Sacrifica la seva vida pel poble català conjuntament amb tots els que visquem aqui, sense pensar les raels d’on venim. Som aquí i vivim aquí tots plegats . La unió fa la força . La por paralitza, RESISTIREM !!!!
Jesús Rocosa Vilà
Articulista, perquè exclous a Puigdemont d'haver de fer gala d'aquesta valentia? Ell que precisament va guanyar les darreres autonòmiques prometent que si el votavem tornaria i restabliria la "normalitat". Ens em vegut l'enteniment o ens ofusca el partidisme?
Linaretes
En Tardà no ha estat a l'alçada i crec que ERC, tampoc. Ningú vol gent nostre a la presó, però la història ens ensenya que res es regala. Cal lluita, compromís, i saber cap a on vas. Qui no en sigui capaç: VIA FORA. Hi ha molta gent disposada a tirar endavant. Fixeu-vos en l'1 d'octubre. Érem 2.000.000 de persones. Potser no en sabrem tant, però tb se n'aprèn
Pitxolí
Oriol Jara té tota la raó. Hi ha molts «zaplanas» en el nacionalisme català, abans i ara. I em temo que aquests no deixar-se empresonar arriba en un moment en què la cosa que més tem el PP és justament haver d'empresonar els diputats perquè aquests hagin triat Puigdemont president. Crec que el PP no està segur de quina seria la reacció de Brussel·les ara. Crec que tem un «fins ací hem arribat; això no us ho podem permetre».
Reflexiu
Compartiria aquest plantejament si realment hi hagués un “poble” darrere, però omplir les presons i veure que només tens MIG poble i d’aquest mig no saps quants individuus resistiran...no veig que sigui una bona idea.
Marc
Totalment d'acord. Amb una única rectificació. Per anar a la garjola no cal que et presentis a les eleccions amb un programa independentista. Professors, mecànics, músics, còmics, ... n'hi ha prou amb criticar la repressió de l'estat.
Oriol
Jo el que no entenc és que el " preferiexo ser president que presidaria" valgui només per un que va prometre tornar i no ho ha fet i en canvi qui digui que no està disposat a tenir consequències policials per un paripé sigui el dèbil. Tothom és molt valent defensant que els altres donin la cara. Jo no demanré a Puigdemont que vatgi a presó, però tampoc tolero que ell exigeixi a ningú fer-ho.

envia el comentari