"Còmplices"

"El periodisme català està terriblement castigat per la línia divisòria dels bàndols. No hi ha instàncies arbitrals raonables que siguin acceptades per tothom"

No em vull ni imaginar què passaria si hagués titulat aquest article "Els catalans còmplices amb l'espanyolisme" i, acte seguit, hagués elaborat un llistat amb les biografies de set dels tertulians que apareixen amb molta freqüència als mitjans públics catalans i en exclusiva als mitjans públics i privats de Madrid. Hi ha qui ho fa a la inversa, potser per la lleugeresa vital que confereix el fet d'haver cobrat de tots els angles ideològics. Però aquest no és el problema, o almenys no és el problema principal dels mitjans de comunicació ni d'aquest país i dels del país del costat. Només és una conseqüència.

 

El periodisme català està terriblement castigat per la línia divisòria dels bàndols. No hi ha instàncies arbitrals raonables que siguin acceptades per tothom, i a això s'hi afegeix la pressió de la pràctica unanimitat dels mitjans madrilenys -amb honorabilíssimes excepcions a l'esquerra mediàtica-, que ha tractat la crisi política catalana amb una agressivitat incompatible amb la seva funció, teòrica, de control dels poders establerts. Això ha fet que els escassos mitjans privats que sostenim una línia editorial republicana des de Barcelona assistim, incrèduls, a una tempesta de fake news imparable amb origen als laboratoris del poder i destí a l'opinió pública espanyola. I si no hi ha regles, no hi pot haver intersecció.

 

Els periodistes hem de reconèixer el periodisme. Ana Rosa Quintana, per posar un exemple, va fer bé publicant els missatges de Carles Puigdemont perquè tenien un clar interès informatiu. Això no es pot criticar, des d'un punt de vista professional. Com, des de l'altra banda, haurien de respectar la feina dels mitjans públics catalans i escoltar, ni que sigui de tant en tant, les queixes desesperades dels professionals de RTVE, farts de manipulació governamental.

 

Ja hem arribat a llegir llistats de "còmplices". I hi ha insults a ambdues bandes. O sigui que potser és el moment de començar a reflexionar.

 

 

 

 
Comentaris
G
Periodistes poseu-vos les piles perquè quan es comencin a internacionalitzar els casos dels Jordis i els polítics empresonats presentats a la ONU i al Tribunal Europeu dels Drets Humans a traves de les noticies i l'analisi dels medis internacionals, no hi haurà a España ni manipulació governamental, ni futbol, ni pont de Quaresma, ni Reial Decrets, ni 155, que pugui amagar la manipulació i censura que l'Estat aplaudeix.
CaterinaCh
Estic d'acord amb el que diu, Sr. Cot, però em sembla que la necessitat de reflexionar només hi és a un dels bàndols. L'altre encara no ha arribat a aquest punt, masses anys de dominar-ho tot i molt poc acostumats a perdre "poder" mediàtic o a que ningú els qüestioni. Ells són part de l'estat i per tant, tenen la raó i ara estan enfurismats. No saben actuar de cap més manera. Per això cada cop hi ha més gent independentista. I no són capaços de reflexionar, almenys no els de Madrid.
Ramon
Vaja quina conclusió. Vaja quina fermeseta. Sembla les de Vicent Sanchís.
Pere10
lo que a fet el Sr, Manchon es de un sectarisme impresentable estaria be parles dels poeriodistas que diuen son catalans que van a las tertulias de las teles de Madrid com el Marhuenda, el Boadella, el Arcadi, etztez que estan alla vantanse de catalans perseguits, pudria parlar de aixo pero no te pevrots
el teu
Vaya, resulta que ahora censuran comentarios por llamar "panfleto" a este "periódico" ;)
Narcís ( majoria aclaparadora de mitjans d'aquest estat són per fúmer catalans .. són venuts als manaies de torn .. són espuris pro el vot anticatalà .. són piròmans de la convivencia per seguir de fàctics ..són bestieses per seguir delinquint-nos amb la simbiosi i suport de ‘ sa població ‘!)
De les falsedats, mentides, fal·làcies, enganys .. exageracions del no res, tergiversacions de la veritat, omissions en allò textual .. . . . de perversions o infàmies, difamacions, injúries, calúmnies .. . . . de la misèria moral/ ètica o de consciència . . . . . tot plegat, en pro d'aquests sí ' delicte d'odi ' contra qualsevulla cosa catalana .. la premsa de fora àdhuc algunes de casa en som plens ! PD: el nom d'aquest estat n'és sinònim de la presa de pèl i bastardia que fumen !
Jordi Estelada
Ells practiquen periodisme d'estat a favor de la unidaz de la caspanya, un objectiu pel qual tot s'hi val: mentir, falsejar, manipular, insultar, menysprear, difamar... Això no és periodisme sinó propaganda al més pur estil goebbelià.
Una opinión diferente
No entiendo que intenten ir de víctimas de fake news porque ustedes saben que lo que están publicando como "opiniones singulares" (nunca mejor dicho) son prácticamente panfletos doctrinarios. Que entiendo que cualquiera de La Razón o de Público no tendría tapujos en decir que apuestan por contar las cosas desde un punto de vista ideológico, pero ustedes pregonan la objetividad y el victimismo cuando sus artículos están completamente sesgados.

envia el comentari