Aquesta gestoria tutelada que a Madrid en diuen Govern

"Un Govern tutelat i fiscalitzat a fons des de Madrid no tindrà prou autonomia com per tenir una incidència social profunda, capaç de construir majories socials"

Forçosament, l'independentisme va cap a un canvi radical d'estratègia. La via institucional ha demostrat que té greus limitacions i, de fet, només ha estat efectiva com a acompanyament, més o menys distant, de mecanismes basats en la clandestinitat. Per això l'1 d'octubre hi va haver urnes i per això mateix l'Estat va fracassar estrepitosament en la repressió, oferint imatges terribles de violència que ni tan sols els va servir per aturar la votació. D'altra banda, l'única resposta efectiva a la repressió de l'Estat han estat els CDR's; transversals, locals i opacs a l'acció de la policia.

 

Dit d'una altra manera, un Govern tutelat i fiscalitzat a fons des de Madrid no tindrà prou autonomia com per tenir una incidència social profunda, capaç de construir majories socials. El 155 no és més que una formalitat política de la qual l'Estat més aviat en vol prescindir, per tal de fer una mica més discrets els controls que s'apliquen des de fa molt de temps. Parlant en plata i sense intenció de menystenir, el nou Govern autonòmic significarà poca cosa més que un grapat de llocs de treball sense capacitat política que hauran de mirar cap a una altra banda quan caiguin les condemnes de la causa general contra l'independentisme que estan construint a Madrid.

 

Així les coses, l'independentisme haurà d'aprendre a desconnectar el govern autonòmic del projecte republicà. No hi ha camí institucional i la repressió haurà de ser tinguda en compte en el mateix moment de dissenyar les estratègies. Que hi hagi Govern, per si sol, ni tan sols pot ser una prioritat política.
Comentaris
Cor
Bloqueig institucional, noves eleccions i entrar en un bucle. Repressió per repressió, millor amb dignitat.
Eufrasio
Totalmente de acuerdo Sr. Cot, es hora de ir planteando la via de la rebelión, en sus diversas formas, clandestinidad, huelgas , manifestaciones etc , la via "institucional" ha llegado a su fin, viendo claramente el proceso recentralizador iniciado por Madrid junto con su brutal respuesta. Hemos pasado ya el punto de no retorno.
Fat Boy
Totalment d'acord. Per tenir regims titella estil Vichy Catalan mes val que no hi hagi res. Per desgracia tenim molts xais amb pell de llop.
XX
Ara seria el moment de tensar més la posició de Madrid, que no és còmoda. Votar Puigdemont i tots a la presó si cal. La independència no s'aconseguirà acatant el 155. No sé en què està pensant ERC.
Ramon
Saps què hauríem de fer? Doncs una concentració com les d'abans que es torcessin les coses. La més gran de totes. Per tornar a cridar independència. Per recordar de què anava la pel·lícula. Perquè el món també ho recordi. Per recarregar les piles. Per recuperar la moral. No ho sé, si en vam fer massa. Però ara n'hauríem de fer una altra. La més necessària de totes, probablement. Res complicat. Concentració normal i corrent. Però bestial. La mare de totes les concentracions. I amb ràbia.
Ramon
And make believe you love Catalonia, one more time, for the good times.
G
La Generalitat és més antiga que la Constitució, les nostres institucions representen la veu del poble sobirà. No permetem que facin d'elles, com fan amb les empreses de l'IBEX unes portes giratòries pels seus polítics titelles, mediocres i monolinguals. No permetem que menysprein la majoría del poble sobirà expresat a les urnes! No permetem que un partit que té 4 diputats al Parlament ens mani.
Carles Viñals Casado
Retractació i pacte per fugir del càstig = derrota i vergonya. Afirmació de l'ideal i acceptació del càstig = triomf de la dignitat i derrota de la tiranía. Pablo Rivadulla, (el "raper" Pablo Hassel) i Jordi Parelló, mecànic, ens mostren el camí. No serem lliures arronsant-nos davant la repressió, sinó afrontant-la amb orgull i dignitat. No pas buidant les presons sinó omplint-les a rebentar.
Ramon
L'andalusa Arrimadas ho va deixar anar a Preguntes Freqüents. El relat espanyol (i de quatre coscubieles) vol fer creure que tot va anar de dalt a baix (MENTIDA: aquest és l'únic canvi que s'ha intentat de baix a dalt), i que tot va ser perquè Artur Mas volia tapar "la corrupció i les ratayadas" (MENTIDA, tant la guerra bruta com els indignats sorgeixen per combatre el procés). HEM DE TORNAR A MANIFESTAR-NOS. Pacíficament com sempre però menys festivament que mai i més massivament que mai.
Es vritat Salvadó
Aixi no pudrem cuntinuá aburragán als nostras nois, dons
Narcís
N'és obvi aquesta púrria cerca nostra anihilació ètnica/ cultural .. nacional així com nostre enfonsament econòmic a l'uníson d'enriquir-se'n/ fatxendejar amb nostres mitjans, rendiments, diners! PD: el delinqüent té això .. si ningú l'atura sempre serà delinquint, en aquest cas, delinquint-nos!
happy
Si la Generalitat és una gestoria no entenc aquesta lluita aferrissada dels sobiranistes per controlar-la. I no entenc que a la cerimònia dels Goya els que més van parlar aquí allà callessin com a morts. El que hi ha és molta escenificació per després anar i dir ho sento era simbòlic (via forcadell?, i no és ella l'única...)
Ramon
La restitució de Puigdemont en la Presidència serà una coça als ous dels espanyols i ja només per això val la pena. Però, realment, poder, no en tindrem ni l'autonòmic. Hauríem de començar a plantejar en quins termes ha de continuar la nostra resistència. I per mi que ja només podran ser civils, privats. Fer el nostre món. Escoles, mitjans, consum. Tot xarxa doble i a veure qui pot més. O ells, o nosaltres.

envia el comentari