No esteu sol, President

"President, heu fet una tasca immensa des de la capital d’Europa"

No esteu sol, President. Sóc conscient que per més que intenti imaginar-me com us sentiu només aconseguiré fer-me’n una idea molt difusa i vacil·lant. La vida i les circumstàncies us han situat en un lloc d’una immensa transcendència històrica, una transcendència de naturalesa política amb relació a Catalunya que marcarà per sempre la vostra vida personal. Estar perseguit per un Estat, l’Estat espanyol, que no té escrúpols de cap mena a coaccionar-vos utilitzant els vostres fills per tal que renuncieu als anhels de llibertat nacional, fa venir basques, certament. I encara més tenint en compte que, com diu la jurista britànica Rachel Lindon, “les autoritats espanyoles actuen com una dictadura, empresonen els seus opositors polítics i es neguen a alliberar-los fins que renunciïn a les seves creences polítiques i abandonin la seva tasca”.

 

Com sabeu, he repetit en diversos llibres que el pensament racional no pot entendre la ‘cerrazón’ espanyola amb relació a la llibertat de Catalunya sense prendre consciència que la Sagrada Unitat d’Espanya no és una simple opció política –el fet que sigui ‘sagrada’ ja ho diu tot–, sinó que és un fanatisme religiós capaç de qualsevol cosa –ho remarco: de qualsevol cosa– per imposar-la. I és d’acord amb aquest fanatisme paroxístic que l’Estat espanyol no dubta a violar els drets humans. Enfollit per la seva pròpia ‘cerrazón’ (quin goig que aquest mot no tingui traducció literal en català), se sent legitimat a cometre les més grans aberracions en nom d’Espanya, encara que això impliqui saltar-se tots els principis democràtics. La Inquisició espanyola no tolera l’heretgia, i l’independentisme català és heretgia.

 

Ho va expressar molt clarament Alfredo Pérez Rubalcaba, el 26 de gener passat, en dir que l’Estat espanyol arribarà on calgui per impedir que vós sigueu president de Catalunya i per imposar la submissió del poble català, independentment dels costos que hagi de pagar. “Es farà i se’n pagarà el cost”, van ser les seves paraules. Dit d’una altra manera: el fi justifica els mitjans. L’Estat espanyol està disposat a pagar el preu de les reprovacions i de les sentències morals o econòmiques que puguin arribar-li dels tribunals de justícia internacionals. Tot això li rellisca, perquè la Sagrada Unitat d’Espanya ho justifica tot, fins a les més grans barbaritats. Talment com les empreses que consideren que els surt més a compte pagar les multes per contaminar els rius que sanejar el seu sistema de producció. El negoci és el negoci. Tot s’hi val contra l’heretgia, fins i tot criminalitzar les urnes, apallissar gent pacífica, empresonar líders opositors, inhabilitar polítics desafectes, encausar alcaldes, entitats culturals, cossos de bombers, arrencar pancartes amb la paraula “Democràcia”, declarar delictiu el color groc, atemorir la ciutadania... Té gràcia que aquelles veus d’En Comú Podem, sempre tan valentes a l’hora de qualificar de feixisme la política d’Erdogan, Donald Trump o Kim-Jong-un, evitin l’ús d’aquest terme en referir-se a la política de l’Estat espanyol. Deu ser que el totalitarisme de proximitat és més simpàtic.

 

Les imatges esperpèntiques que veiem aquests dies, amb un desplegament de milers de policies espanyols escorcollant camions, furgonetes i maleters de cotxes, vigilant fronteres, ports i aeroports, així com la navegació marítima i l’espai aeri, incloses les barques de pesca i les aeronaus de parapent, són una mostra de desesperació, d’histèria desfermada i d’impotència. I vós, estimat President Puigdemont, en sou la causa. Se senten humiliats i impotents perquè la vostra intel·ligència política ha burlat el govern, els cossos armats i les clavegueres de l’Estat espanyol. Ells són el gloriós Estat que va conquerir Perejil, i amb ells, ja ho sabeu, no s’hi juga.

 

Crec, President, que heu fet una tasca immensa des de la capital d’Europa. Permeteu-me que ho repeteixi: immensa. No sou únicament conegut a tot el planeta –el meu germà ha tornat recentment de l’Argentina i ha constatat que tothom, absolutament tothom amb qui ha parlat, des d’universitaris al personal de neteja dels hotels, sabia que sou el President de Catalunya i quina és la causa catalana. Una causa de pau. És cert que no gaudiu d’una llibertat plena –cap home o dona n’és, de lliure, si el seu poble no ho és també–, és cert que no sou on voldríeu ser. Però sou molt més lliure que els catalans innocents que l’Estat espanyol reté en presó com a ostatges. Infinitament més lliure. Res del que heu fet fins ara no hauria estat possible si estiguéssiu reclòs a la cel·la d’una presó espanyola. Per això heu de continuar en llibertat sigui quina sigui la fórmula que establiu.

 

Com us vaig dir en una carta anterior, us necessitem lliure, President. Heus aquí la raó per la qual la vostra llibertat els treu tant de polleguera, perquè és immensament efectiva. Diguin el que diguin i per més que baladregin, saben que han perdut el combat dels arguments. Només els resta la força, la violència de l’Estat. En això hi tenen la mà trencada, no hi ha dubte. És el seu capteniment natural. Il·lusos com són, ni els passa pel cap que la violència del seu govern, del seu Congrés, dels seus tribunals i dels seus homes armats contra Catalunya és la prova més fefaent de la seva impotència. Ells són dinamiters, President. Nosaltres som corredors de fons. Rebeu el meu reconeixement més sincer i l’abraçada més forta i afectuosa per la fermesa que manteniu en aquests moments tan difícils i trasbalsadors per a la vostra vida i la vida de Catalunya. No serà Espanya, sinó la història, qui us farà justícia.
Comentaris
Fart d'hipocrites
Sensacional...Gràcies a vos, mestre!!!
Pere
Gràcies, Víctor, per escriure aquesta carta que milers i milers de catalans signarien!
Felicitats Sr-Alexandre
L'article m'ha commogut i revitalitzat. Estem visquen uns dies transbalsats per els esdeveniments polítics de casa nostra. El Poble ha votat i sembla que hi ha alguns (de casa) que volen "maquillar" el resultat per que sigui més atractiu als senyors feixis del estat veí. Resistirem i persistirem agradi o no agradi. El Poble és sobirá.
Josep Lluis
Felicitats !!!
Ramon
TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A SOFRIR TOT I QUE JO PREFEREIXO DIR-NE PATIR PERQUÈ ENS ALLUNYA MÉS DEL CASTELLÀ, TORNAREM A VÈNCER ESPANYA I ERC!!!
urticarie
Tan sols espero que s'ho llegueixi el President. També el meu reconeixement mes sincer i que farem el que calgui fer, tal com ell fa per nosaltres i per Catalunya. És mereix la nostra confiança, saben d'entrada que farà el millor pel conjunt (President, Poble, Pais). Que Déu estigui amb voste i que ens il·lumini. mereix la
Ciutadana farta
Tots amb el president puigdemont!!!!, us necessitem alla , la causa catalana us necessita alla, catalunya us necessita alla , on sou ara, aviat acabara tot, i ens en sortirem, segur , ens en sortirem
Ramon
En la llengua de Catalunya no vindria a ser caparrudesa, potser?
Ramon
N'hi ha per escanyar-los, que ara ERC digui que cal fer bondat "per expulsar el 155". Per escanyar-los. Absolutament. És per escanyar-los.
Remei
Gràcies Víctor per expressar, cap el nostre president , els sentiments de gratitud que ens omplen.
josep1
Visca el nostre president de la república catalana, Sr, Carles Puigdemont !
Raquel Rivera Lopez
Gràcies, Víctor per definir tan meravellosament el meu i el de tants i tants catalans! ageaidaMENT!
Carles Viñals Casado
Renúncia i pacte per fugir del càstig = derrota i vergonya. Afirmació de l'ideal i acceptació del càstig = triomf de la dignitat i derrota de la tiranía. Pablo Rivadulla (el "raper" Pablo Hassel) i Jordi Parelló, mecànic, ens mostren el camí. No serem lliures arronsant-nos davant la repressió sinó afrontant-la amb orgull i dignitat; no pas buidant les presons sinó omplint-les. Que sigui Puigdemont la bèstia negra de l'Espanya opressora, dictatorial i corrupta, és la millor raó per defensar-lo.
Aynaa
Moltes gràcies Victor, es pot dir mes alt pro no mes clar.FELICITATSSSS///*///
Jordi Estelada
Com diu el sr. Cotarelo, Espanya és una Estat NO de dret. Les seves accions ho posen de manifest contínuament per molt que aquests feixistes s'omplin la boca de paraules grandiloqüents que no saben ni què signifiquen.
Narcís ( gràcies per esbombar pertot ànims a nostre president i, per extensió, resta de ' mortificats ' .. aquest “ mal d’estat “ no pot, no ha de sobreviure, més temps! .. cap humanitat se’l mereix, cap català àdhuc cap castellà/ espanyol de bona voluntat!)
Text, frases, paraules .. missatge vàlid fora mida .. emès per milions de catalans, per milions de persones rectes d'arreu, per milions de persones justes del món ! PD: la prepotència, abús, tot plegat, covardia i absència d'honor d'aquest estat clama al cel .. en l'endemig aquest botxí país d'altri s'hi jacta .. presumeix .. galleja d'allò més ridícul, vergonyós i delictiu !
...SIEGFRIED...
...CATALUNYA Y BELGICA...PARAISOS PEDOFILOS...
Maria José
Us necessitem i us seguirem necessitan, gràcies per seguir lluitant per nosaltres.
entranyable
Puigdemont, el nostre president i resident a la capital d'Europa, no ens consideren europeus doncs què millor que està a la nostra capital "federal". Per altra part certament que no és igual està privat de llibertat a la presó, que està privat de dignitat al carrer del encara estat espanyol, però tot s'hi assembla una mica, volem la llibertat de sentir-nos lliures del tot, sense els nostres la imposició d'unes autoritats que ni hem triat ni volem. Delenda est Hispania a casa nostra.
O President! My President!
Víctor, ni tu eres Walt Whitman ni Puigdemont es Abraham Lincoln tras su asesinato. Puigdemont no nos ha llevado a ninguna parte (O Captain my Captain! our fearful trip is done; The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won; The port is near, the bells I hear, the people all exulting, While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring). Este artículo sólo demuestra lo tarugo que eres Víctor; y copión.
Puigdemont President
Saviem que el camí no era fàcil però la victòria es aprop No defallirem, el gobierno de la gurtel te els dies contats inosaltres esperem el dia de l'alliberament nacional amb candeletes
El meu president
Cal ser curt, molt curt, rematadament curt per dir les bajanades que diu el ciudadano tarugo que parla de Whitman i de Lincoln. Es deuen remoure a la tomba al veure's en boca feixista. La ràbia i el feixisme que porta a dins el ciudadano se'l mengen viu. Copión, más que copión, corre chico que te llaman al salón.
Ho, ho
És ben divertit veure com tenim d'enganxats, els fatxes.
Maria Huguet
Estimat president, m'imagino el dur que deu ser estar lluny de Catalunya i del teus família amics.... Però el país us necessita i només tu pots treure'l d'aquest atzocat, això és el que jo penso, la teva intel·ligència, el compromís i la generositat que mostres ens dóna esperances que ens en sortirem, Cosaque sense tu b aquest estat que tenim sembla impossible, desconeix els motius que hen fet els d'Esquerra per aturar L investidura, no l'entenc i no hi estic d'acord. Ànims president, estem amb
Susi
MhP CARLES PUIGDEMOON es el nostre president peti qui peti
Marta T.
Puigdemont és el nostre President perquè així ho va decidir el nostre poble, DUES vegades. El mínim que podem fer és donar-li tot el suport i estar-li molt agraït per tot el que ha fet i fa pel nostre país. Tots som Carles Puigdemont, no ho oblideu.
delfí
Efectivament: NO ESTEU SOL MH President. Us volem i us necessitem per traure-ns les grapes feixistes de la màfia del 155 (PP+PSOE+C's*Borbons) del nostre país. Ànims i endavant. Des de la capital d'Europa podeu fer molta feina que des d'aquí no es pot.

envia el comentari