Joaquim Forn i Pedro Chaparro

"He escrit tot aquest article sense fer servir la paraula justícia perquè francament, no he trobat on posar-la"

El Tribunal Suprem acaba d’ordenar mantenir Joaquim Forn a la presó. Pedro Chaparro, un dels condemnats per l’assalt a Blanquerna, encara no hi ha entrat. L’exconseller d’Interior està en presó preventiva mentre que el vicepresident de Democracia Nacional (DN) ha estat condemnat en dues sentències: l’audiència de Madrid en primera instància i el Suprem en la segona.

 

Pedro Chaparro va cometre el delicte pel qual ha estat condemnat (i no empresonat) l’11 de setembre del 2013. Els fets que se li imputen a Forn són de fa quatre mesos. A Pedro Chaparro el van jutjar tres anys després del delicte que va cometre. Mai va ingressar en presó provisional. Joaquim Forn porta 92 dies en aquest règim. La sentència de Pedro Chaparro va ser inicialment de vuit mesos de presó (Audiència provincial de Madrid). El 2017 el Tribunal Suprem ho va elevar a quatre anys. A partir de dos anys, encara que no hi hagi antecedents penals, s’entra a la presó.

 

Poc després dels fets, el 12 d’octubre del 2013, Pedro Chaparro va assistir a la manifestació que cada dia de la Hispanitat convoca la ultradreta a Montjuïc. És més, va intervenir des de la tribuna d’oradors des d’on va llançar amenaces contra dirigents polítics independentistes. El mateix va fer (malgrat ja estar imputat) el 2014 i el 2015. El 2016 i el 2017 també hi va anar però en aquest cas ja amb sentència emesa. A les amenaces als dirigents polítics, al 2015 i 2016 n’hi va afegir a altres col·lectius, com per exemple el fotoperiodista Jordi Borràs. Va convidar els assistents a agredir-lo després d’haver-lo qualificat de “rata”. Ni per aquests discursos ni en el cas Blanquerna, la fiscalia mai va contemplar la imputació de delicte d’odi.

 

Just abans d’entrar a la presó, Pedro Chaparro va presentar un recurs al Tribunal Constitucional per evitar l’ingrés.Va argumentar que des del 2015 tenia feina estable, que no tenia antecedents penals i que tenia un fill de dos anys i mig. El Tribunal va admetre aquest recurs i va decidir que no entrés a la presó per no provocar “perjudicis irreparables” en una persona de 30 anys. Per no fer distincions, la situació de Chaparro va fer de palanca i cap dels altres condemnats tampoc va haver d’entrar en presó. En canvi, Forn està en presó malgrat sí que es van deixar en llibertat altres consellers.

 

Joaquim Forn no té antecedents penals, té dues filles i ja no té feina estable. Va deixar de ser conseller d’Interior el 27 d’octubre i la setmana passada va renunciar a l’acta de diputat. Ho va fer, precisament, per demostrar que no tenia cap mena de manera de reiterar els delictes que se li imputen. Fa mesos que ja no té cap responsabilitat sobre els Mossos d’Esquadra i a més tècnicament ja no podria votar cap DUI perquè no és diputat. Pedro Chaparro està en llibertat perquè té feina estable. Joaquim Forn segueix en presó malgrat que les ha deixat totes per demostrar que s’aparta de tot. La formació de Forn (Junts per Catalunya) va obtenir 948.233 vots el 21 de desembre. A les eleccions espanyoles del 2015, Democracia Nacional va obtenir 1.685 vots a tot l’Estat.

 

Pedro Chaparro continua sent vicepresident de Democracia Nacional. Joaquim Forn ha abandonat tota activitat política però el jutge Llarena el manté en presó, entre altres motius, perquè “comparteix l’aspiració d’assolir la independència”.

 

Ho he aconseguit: he escrit tot aquest article sense fer servir la paraula justícia perquè francament, no he trobat on posar-la.
Comentaris
txonega
Un gran article que evidencia una vegada més la gran manca de drets bàsics d'un estat que preten passar per democràtic.
Marta
Em fa tanta vergonya aquesta espanya que ja no crec que aixo tingui cura ,ens hem de plantar, dir les coses pel seu nom ,feixistes i rencuniosos, ens odien i cada vegada hi haura mes represio ,sento pena per ells
Angelblau
Justícia marca espanya.
Ciutadana farta
Jo tambe tinc l,aspiracio d,assolir l,independencia, com mes de dos milions de catalans, i ara que? es delicte aixo? a quin codi penal? Quin article ho diu? Cap , no es delicte , doncs que hi fa forn a la garjola? No hi ha resposta ni explicacio, i la comparacio amb l,altre home ja condemnat , clama al cel i als drets mes basics, penos tot plegat
PItxolí
Grandíssim article
joan
Corea del Nord,Xina ,Turquia,Siria,Libia,España
Joan de.canyamars
Ha d'haver la manera de que si l'estat va per un, es vegi obligat juridicament a anar per tots. Penso és una signatura davant notari de tots els independentistes d'algun tipus de document que ens obligui a respondre solidàriament del programa electoral O full de ruta independentista .. Que fes que tots fóssim un jurídicament i a més solidaris
Montserrat
Completament d'acord,no es pot incloure la paraula justícia, perquè sencillament no n'hi ha, només hi ha odi i ganes de fer mal.
Àngela
Bon article, real i trist. Hem fa por que ens acostumem a fer quotidià el malson que estem vivim. Ens volen esclafats i l'únic argument que tenen és atemorir-nos.
Carles Viñals Casado
No perdeu l'esperança ni la fe en la nostra causa. Penseu que l'hora més fosca és la que precedeix l'alba i que de vegades cal davallar fins el fons per trobar la força per remuntar-se. "Una nació que es derrotada renaixerà un día o altre; la nació que es rendeix sense lluita desapareix per sempre." Hi trobareu aquesta frase i d'altres aplicables als díes que vivim en la pel.lícula " L'instant mes fosc". Vegeu-la; el que valgué per a Anglaterra el 1940 val per a nosaltres el 2018.
erdisi
que es pot esperar de la justicia democratica espanyola, res de bò, estant a les ordres del gobern que els paga i mana, separacio de poders, au home no mu crec.
Francesca
La justicia no només està cega i sorda. Està en estat de coma, però aixó sí, al total servei de les rates i paràsits del poder central.
Catalufo tabernés
Vosaltres ho heu escrit, vosaltres ho llegiu i vosaltres us ho creieu , miréu les valoracións dels comentaris. esteu adoctrinats, esteu vivint en un núvol molt lluny de la realitat
Narcís ( renoi si això fet per aquest tipus i d'altres .. fos fet per independentistes àdhuc no independentistes a locals o persones del PPSOE ! ) ( els catalans no som contra ningú i no són poques les raons perquè no fos així .. tan sols volem delinqüent institucional aliè desaparegui!)
N'és un cas ' paradigmàtic ' de ser aquest estat gens ni mica, ni poc ni gaire ' estat social i democràtic de dret ' així cap preeminència del dret ni dels drets dels ciutadans ni de la llibertat com bé suprem ! Conclusió : constitució és i, de ben segur, ha estat sempre " paper mullat " !
Et comprenc, Llombart
No saps on posar la paraula "justícia" perquè no saps ni el que és ni el que significa. Perquè si ho sapiguessis no escriuries aquests libels només aptes per a seguidors convençuts i acrítics.
querube
Per favor ,que ningú parli de justícia espanyola ,dieu ne INJUSTICIA ESPANYOLA, si hi existís justícia els presos estarien al carrer i el justiciers a la Garxola
Jordi Comasobirana
A la Caspanya la justícia brilla per la seva absència, no hi ha separació de poders, a escamots de matons se'ls etiqueta de policia, s'anomenen periodistes als qui només es dediquen a propagar odi i a adular al poder que serveixen, i podríem anar seguint amb moltes altres coses. En conclusió: un fàstic de país feixista.
Neus
La pitjor Injusticia,es la manca de Justicia.La pitjor Injusticia es la manca de dignitat d,una part de la Societat Catalana ,que mira a un altre costat.
...SIEGFRIED...
...LLARENA...QUE ES MORITO...LO PUTEA POR INDIO...

envia el comentari