Exhibicionisme a l’espanyola

"Som en un punt en què l’Estat ha perdut l’interès de dissimular. No hi ha límits i ho exhibeixen"

És trist, però ja no sorprenen a ningú les declaracions de membres del govern espanyol avançant què faran els tribunals. Indignen, però no sorprenen. Com tampoc sorprenen cap dels seus estirabots, la fatxenderia amb la que parlen del procés sobiranista i dels seus líders ni l’evidència que l’Estat ha decidit que votar no serveix per res a Catalunya. L’última han estat les darreres declaracions del ministre de Justícia -de Justícia!-, Rafael Català, que ja ha anticipat la inhabilitació dels dirigents sobiranistes abans de la decisió judicial. El ministre ja sap què faran els tribunals. I no se n'amaga. Just al contrari.

 

Som en un punt en què l’Estat ha perdut l’interès de dissimular. No hi ha límits i ho exhibeixen. Que quedi clar qui mana i que no hi ha regles. Que tots els catalans ho vegin, que siguin conscients de què els pot passar si tenen la gosadia de tirar endavant un projecte polític que busqui el reconeixement de Catalunya com a Estat independent. Aquest exhibicionisme espanyol és delirant, i no es correspon amb un Estat que assegura ser una “democràcia sòlida” -en paraules del portaveu Méndez de Vigo.

 

El també ministre d’Educació s’ha vantat d’haver aturat la investidura de Carles Puigdemont. Un nou gest de “democràcia sòlida”. I, mentrestant, a Europa, silenci. Aquest és el gran drama. I l’Estat ho sap, com ho han après els independentistes.
Comentaris
Narcís ( aquest estat és com aquell Galtieri amb les Malvines .. llàstima que Europa no sigui nostre UK ! )
Així és .. abans n'era allò de " que se consiga el efecto sin que se note el cuidado " .. ara ni això els importa .. saben són cacics, sàtrapes, dictadors i tirans, ço és, si fossin mínimament humans/ dignes àdhuc mínimament ' patriotes ' .. mai per mai dirien el que llancen .. ni de bon tros farien el vessament de sang física i de DDHH que fan ! PD : quin delinqüent ( estat ) deixa de delinquir si pot viure de nassos àdhuc fatxendejar tot esbombant sos delictes ?
Fedor
És que actualment la democràcia ecspanyola no és res més que la "democracia orgánica" del temps del franco.
Jordi
Això d'Europa és un drama, però el pitjor drama és constatar que al ciutadans espanyols de la resta d'Espanya ja els hi està bé tot el que està passant. Ja els hi està bé que feixistes condemnats estiguin lliures al carrer mentre ciutadans no jutjats continuin en presó preventiva. Ja els hi està bé que els policies utilitzin violència contra ciutadans a Catalunya. Ja els hi està bé que es demostri que no hi ha separació de poders. Quan marxem els hi quedarà un país on no s´hi podrà viure.
Aurembiaix d'Urgell
El premi Nobel de la pau del 2018 sera per els Jordis. Temps al temps. Ñ rebra fortes patecades durant el 2018.
Pep
Tot això és gràcies a aquesta cosa feixista antidemocràtica que s´autoanomena "unió europea"
Joan de canyamars
Signatura davant de.notari de tots els independentistes del programa independentista de que responem solidàriament davant l'estat espanyol. Que si en jutgen a un tingui la obligació jurídica de jutjar-los a tots.
Carles Viñals Casado
Cal resistir sense perdre la fe ni l'esperança. Penseu que cal davallar fins el fons per trobar la força per remuntar-se; penseu que l'hora més fosca és la que just precedeix l'alba. Recordeu: "Una nació que és derrotada renaixerà un dia o altre; la nació que es rendeix sense lluita desapareix per sempre " Hi trobareu aquesta i altres frases que no podem ignorar ni oblidar en la pel.lícua "El instante más oscuro". Vegeu-la; hi trobareu una guía molt valuosa en els dies que vivim.
G
Carles Viñals Casado, he buscat a l'internet el "trailer" de la peli i quan he escoltat en Churchill parlant en castellà per poc em venen arcades. M'imagino què és "Darkest hour". Please, mireu-vos la peli en anglès encara que sigui en sub-títols o en català quan es tradueixi. Tampoc no sé perquè lis canvian el títols a les pelis traduides al castellà, ho trobo un costum retrògrada. Si de cas hauría de ser "L'hora més fosca" però es clar Spain is different Mireu-la en anglès, it is more powerful
Una opinión diferente
Nerea, sois 3 los que escribís las "opiniones singulares", ¿no os cansáis de hablar siempre de lo mismo? Con todos los problemas que hay en nuestra amada tierra catalana y no dejáis de pintarla como si fuera un niño con pataleta al que le están dando azotes. Cataluña no es víctima de nadie, si acaso de su historia como lo somos todos. Dejad de hablar de Cataluña como víctima, nuestra tierra es una tierra orgullosa y honorable. Estáis tirando por suelo todo nuestro orgullo y fomentando el odio.

envia el comentari