Madrid contra un sol home

"Amb llibertat de moviments i capacitat estratègica, el 130è president de la Generalitat ha multiplicat els gestos d'audàcia, fins el punt de posar contra les cordes tot un estat"

L'estratègia de l'Estat passa per aconseguir que siguin els mateixos partits i entitats independentistes els que s'encarreguin de desmobilitzar les pròpies bases. Per aconseguir aquest objectiu ha pres ostatges i també per això amenaça amb obrir procediments judicials a qualsevol que emprengui el mateix camí. Aquest és el pal; garrot, més aviat. La pastanaga és insinuar -que no pas comprometre- un tracte més benevolent als represaliats i el retorn de l'administració a mans d'un independentisme utòpic reconvertit en autonomisme pragmàtic i sota vigilància.

 

Però Carles Puigdemont i els quatre consellers que el van seguir a l'exili han destrossat aquest guió. Amb llibertat de moviments i capacitat estratègica, el 130è president de la Generalitat ha multiplicat els gestos d'audàcia, fins el punt de posar contra les cordes tot un estat. Ha aconseguit que Madrid s'empassi l'euroordre i ha evidenciat les limitacions de la justícia espanyola, incapaç d'impedir el viatge a Dinamarca. I amb tot aquest patrimoni, més una victòria electoral contra pronòstic, Puigdemont s'ha convertit en el líder moral del conjunt dels dos milions llargs d'electors independentistes.

 

Ara és Puigdemont el més interessat en una repetició de les eleccions. Una hipòtesi que causa una enorme aprensió entre els seus adversaris, tant interns com externs. En qualsevol cas, una jugada arriscada que ERC no es pot permetre, com s'ha demostrat aquest dimarts al Parlament. Els republicans poden pagar un preu altíssim per un retorn a l'autonomisme -ni que sigui tàctic- que el seu electorat és impossible que entengui. Roger Torrent no ha guanyat temps, l'ha perdut.

 

 
Comentaris
G
L'article 155 no té data de caducitat!!!
petronio
totalmente de acuerdo Sr. Cot, es inconcebible el error de cálculo de ERC.
Jordi Estelada
Erc s'està cavant la seva pròpia tomba; ja estic veient una desbandada dels seus votants de tota la vida cap a JxC o la CUP. I la migració de vots serà molt més elevada que la que hi va haver de manera conjuntural el 2015 de votants d'Erc cap a la Cup. En les actuals circumstàncies, o s'és valent i es tira pel dret o millor no posar-s'hi!
G
"Quan els nazis van venir a endur-se els comunistes, vaig restar en silenci, perquè jo no era comunista. Quan van posar a la presó els socialdemòcrates, vaig restar en silenci, perquè jo no era socialdemòcrata. Quan van venir a buscar els sindicalistes, no vaig protestar, perquè jo no era sindicalista. Quan van venir a emportar-se els jueus, no vaig protestar, perquè jo no era jueu. Quan van venir a buscar-me a mi, no hi havia ningú més que pogués protestar” Martin Niemöller.
Vlad
Ho ha explicat perfectament. L'objectiu de Puigdemont, JxCat i el PdCat es cruspir-se ERC amb Junqueras a la presó i sense noticies de ningú que prengui el relleu. ERC ho pagarà car i Puigdemont sortirà guanyant. Però, en qualsevol cas, guanyaran els de sempre. Vol dir que es poble que sortirà perdent.
Jordi Comasobirana
Quan se n'adonaran, alguns polítics, que l'única manera d'aconseguir la República és trencar les cadenes de l'estat caspanyol que ens impossibilita de fer res! Si no trenquem aquestes cadenes, continuarem sent un poble mesell pels segles dels segles.
Salvadó
Tu deurías il·luminá a en Turrén, dons, dulamén en Carlas Puchdamón i tu teniu la intel·liyensia tan i tan suparió par pusá ordre a aquesta istuasió, dons
Salvadó
Am aquesta mirada teva i la teva intel·liyensia, dons ens pusas a tots am la boca ubarta, dons
Quim
Salvador, sembla que confons desitjos amb realitat .... a Madrid no estan gens preocupats per això ... i a Europa el veuen como un paiaso i un politic i una personalitat histriònica que només cerca l´atenció dels altres . Ens estem sempre mirant el melic i aviat tocarà despertar ....
Ramon
Una de les raons per les quals Espanya juga la carta ERC és perquè pensava que el fre només podria posar-lo ERC. I de fet aquest era el pla: els opinadors orgànics d'ERC ja començaven a deixar anar missatges en el sentit invers al de les presses i exigències que "tenien" fins fa ben poc. Però primer Puigdemont no va posar el fre i es van quedar amb un pam de nassos, després Junts per Catalunya va quedar per davant seu i tots els plans d'Espanya i ERC de pet a can Pistraus.
i perqué ERC no posa un altre candidato
en lloc de Junqueras?
ciutada de tabarnia
nosaltres tenim un bufo o comediant dels bons com a president D albert Boadella, un artista els dels condadets del nord, en tenen a un pallasso, no un comediant i ademes dels molts tontos, un pallaso dels que es riuen per europa mon i galaxia sencera, un pobre home amb un pel ridicul, i que quan parla fa el ridicol es la diferencia entre un bon comediant el nostre presi Boadelle i el bufo pastisser gironi, pelo moxo que teniu vosaltres, un imbecil en fi hahahahaha.
Josep
Perque sera que ERC ,sempre fa nosa. Amb politica no ja Deus. Qui mes crida no te mes rao
...SIEGFRIED...
...PUIGDEMONT...MANDELA LIGHT...
Ramon
Que ERC "sempre fa nosa"? No deu ser pas a Espanya, que n'hi fa. Al contrari. Cada vot que aconsegueix moure de Convergència a ERC el canten com un gol. Espanya juga la carta ERC.
Volen que la gent es descoratgi
I ells tornar a poder fer de liders de ramat que no serà ni autonomic. Pobrets, tots seràn manats per la casta funcionarial de ciudadanos i tornarà alló de vuelva usted mañana. Els abuelos es quedaràn sense pensions una vegada tinguin asegurada la derrota independentista. Els abuelos està clar donaràn la culpa a la Generalitat.
Josep
ERC deu esta satisfeta despres de 40 anys tenen un reconajament. Amb la transicio va ser el partit mes tart legalitzat .Segurament seria per desconajament de l'afinitat monarquica?
Pepet
Junqueras no ho oblidem esta pringuant preso i puigdemont sa escaquejat com un cobard es una diferencia substancial entre dos personatges molt diferents
Ramon
ERC no va poder anar amb les seves sigles l'any 1977 però no va ser per aquesta raó, que va obtenir un escó. El va obtenir gràcies a vots... maoïstes!
Ramon
Jo prefereixo que el Madrid jugui amb els suplents, però no perquè pensi que els suplents són més amics nostres sinó perquè són pitjors futbolistes. Si juguen els suplents és més possible que perdin. Espanya juga la carta ERC per més d'una raó.
Uriol i Urquitx
Ma encantat llegir els comentaris d'aquest penòs article. Man fet riure una estona. Una estona de la mateixa Estonia. Bé, vos deixe. Una abrassada.
Una opinión diferente
Madrid es una ciudad de 3.182.000 habitantes. Salvador, estás haciendo de todos esas millones de personas un sólo nombre, y después pregonas que si el Gobierno está solamente preocupado por un sólo hombre. De verdad, ¿alguien cree que este periódico cuenta la verdad? Es que vale que a todos nos guste oír lo que nos gusta, pero esto ya es de broma. Es odio puro. Tantas declaraciones de derechos, tanto progreso en la tolerancia y tantas guerras para que ahora unos sigan haciendo lo mismo.

envia el comentari